Jump to content

stres

IGS
 Share

Postare recomandată

salutare, salutare !!! :scratch:

sunt un posesor de octavia business de mai putin de doua luni si abia astazi am descoperit forumul asta.

eu stau pe undeva pe langa piata sudului (pe langa baietii de baieti din berceni) si de cand am facut upgrade de la dacie sunt cam stresat ca am constatat ca pe la bloc pe la mine am ajuns sa am cea mai buna masina. asa ca vin si va intreb daca ati auzit de ceva probleme cu hotii la octavia:

se "confisca" oglinzi, stergatoare sau alte chestii de astea ?

stiu ca la opel e nebunie cu oglinzile.

nu ar fi problema ca am casco dar e vorba de draci si de timp pierdut.

bafta si multumesc anticipat de raspuns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut si bine ai venit pe forum .

Vreau sa iti impartasesc din experienta mea ( nu prea vasta - am cam 3-4 luni de cind m-am mutat in Bucuresti - Titan ) si deja mp3 playerul mi-a disparut odata si au mai fost si alte tentative ....

Bine eu am masina si putin tunata , dar sa te astepti la ce e mai rau ( nu vreau sa te sperii , dar la mine la firma au venit cehii de la Tatra si cit a lipsit soferul -5 min - i-au golit 600 S -ul de tot ce avea mai de pret prin torpedou , bord etc si asta e pe Dorobanti !!!! ).

Ce iti recomand ca sa stai linistit ( pe cit se poate asta in Bucuresti ) : alarma buna (Viper parerea mea) , folie pe geamuri ( antiefractie sau neagra ) si multa atentie :scratch: :lol: :D

Apropo chiar ieri m-a acostat unul care vindea stergatoare de octavia pe la Unirii asa ca nu e exclus sa iti dispara .

La oglinzi nu am auzit sa fie probleme .

Link către comentariu

Eu zic ca daca nu ai posibilitatea sa o parchezi intr-un garaj, n-are rost sa-ti faci sange rau pentru ea. Pot sa-ti zic ca in prima luna eu am cam dormit pe pervaz. Tresaream la cel mai mic zgomot etc. nici nu stiam bine cum suna alarma mea :lol:.

Si acuma am o frecventa de circa 2-3 drumuri/ora la fereastra. :D Cu timpul poate ca frecventa se va diminua.

Pai prin parcare trec tot felul de oameni. De la copii care invata sa mearga pe bicicleta :-( , sau au invatat sa traga linii pe orice :-( ... pana la pensionari care stau cate 5 minute si se uita la LED-ul de la alarma :scratch: .

Pana la urma n-ai ce sa faci daca singura varianta e sa parchezi masina in fata/spatele blocului. Te imbolnavesti de nervi :D daca te gandesti numai la asta.

Link către comentariu

Acum sa va spun ce mi-au facut mie "baietii": Passat colectia de toamna fara bandouri. Ce-or fi facand cu ele nu stiu pentru ca le-au "taiat" pur si simplu de pe usi (nestiind cum se desfac). Am rezolvat elegant cu CASCO, dar vorba voastra nervii si alergatura este cel mai stresant lucru.

Problema garajului ma preocupa si pe mine dar daca nu-l gasesti foarte aproape de casa (max 300 metrii) parca nu merita sa te intorci de la garaj cu metroul.

Link către comentariu

• Administrator
Salut si bine ai venit pe forum .

La oglinzi nu am auzit sa fie probleme .

patit eu: mi s-a furat sticla de la oglinda dreapta. Asta la parcarea Carrefour.

S-a schimbat pe asigurare

Link către comentariu

multumesc de raspunsuri. alarma viper am pus si eu si pana acum n-am avut probleme, pot sa spun ca nu a tipat nici macar o data.

pe de alta parte ma intreb insa daca ledul ala albastru care clipeste sperie hotii sau ii atrage.

incerc sa fiu destul de detasat, asa cum am zis este casco dar orisicat...

oricum eu o parchez chiar sub fereastra si langa un stalp cu bec in capat.

in acelasi loc mi-au saltat insa acum doi ani casetofonul de la supernova.

mi-am luat un casetofon cu fata detasabila pe care o iau seara cu mine in casa, credeti ca sunt in stare sa il ia chiar si asa fara fata ?

hai bafta ca tre sa citesc pe aici ca sa ma pun la curent cu problemele.

Link către comentariu

Pai Viper am si eu ... insa nu m-am prins inca cum se regleaza (daca se poate) sensibilitatea senzorului de soc. Ca am bagat de seama ca daca dai un pumn in geam (nu prea incet) te avertizeaza ... dar am vazut cum s-a proptit in bara mea din spate un nene cu un taxi cand parca cu spatele ... si spre surpriza mea nu a tipat (masina :). Am observat ca nu tipa decat daca lovitura e suficient de puternica, dar daca te duci si zgaltai masinuta chiar tare de tot ... nu scoate nici un sunet (probabil ca ar trebui un senzor de inclinare). :)

Link către comentariu

Pai Viper am si eu ... insa nu m-am prins inca cum se regleaza (daca se poate) sensibilitatea senzorului de soc. Ca am bagat de seama ca daca dai un pumn in geam (nu prea incet) te avertizeaza ... dar am vazut cum s-a proptit in bara mea din spate un nene cu un taxi cand parca cu spatele ... si spre surpriza mea nu a tipat (masina :). Am observat ca nu tipa decat daca lovitura e suficient de puternica, dar daca te duci si zgaltai masinuta chiar tare de tot ... nu scoate nici un sunet (probabil ca ar trebui un senzor de inclinare). :)

Tot VIPER am si eu si tot asa... mi se pare ca nu prea face scandal ! Pot sa setez eu sensibilitatea ? Nu mi-am pus senzor de perimetru pt.ca ma enerveaza sa urle non-stop. Am doar pentru soc, usi, capota, hayon si senzor de geam spart.

Link către comentariu

Salutare,

Eu stau pe Brancoveanu si am avut mai demult o dacie... O cumparasem de noua iar cand m-am mutat in bucuresti masina avea 1,5 ani. O parcam , ca si pe masina da acum, in fata blocului, loc superluminat chiar pe bulevardul Brancovanu. Mi-au furat bajetii cam tot ce se putea... de pe ea... Cass-ul (pe car l-am uitat odata in masina) , stergatoarele de vreo 2 ori si benzina de mai multe ori... Rezerva scapase.

Dupa care intr-o seara de sambata pe la ora 18 am plecat din locuinta la un prieten care statea peste strada 2 blocuri mai spre McDonanlds, masina era la locul ei. Cand m-am intors pe la ora 20 ... masinuta nu mai era... Am cautat-o in disperare , crezand ca poate am parcat-o in alta parte. Am plecat imediat catre cea mai apropiata sectie de politie crezand ca se poate da cumva in urmarire rapida prin radio. Am ajuns la politie intr-o disperare pe la ora 21. Sectia 16 , parca....

Le-am zis ca mi s-a furat masina , si furtul s-a produs cu maxim 3 ore in urma... crezand ca vor actiona cumva rapid... Ce prost eram.... Pe aia ii durea in 14. Cica ..." Mergi mataluta la sectia de furturi auto ... La Candiano Popescu... Noi nu putem face nimic " . Acolo am scris 500 de procese verbale cu lacrimi in ochi... Era dacie , dar era masina mea... si chiar o iubeam. Dupa asta mi-au zis sa stau linistit si sa astept sa ma sune ei... Ei imi dadeau sperante ca o vor gasi.

Nu mi-au gasit nimic pana in ziua de azi... Masina mi-a fost furata acum 2 ani. Cand m-am dus la ei sa iau o tzidula pt radierea masinii m-au pus sa astept... Dupa care mi-au zis sa vin a doua zi ca nu mai era cel care raspundea de "cazul meu".

A doua zi ma luau ca de ce am venit tocmai peste 2 ani de la futul masinii , ca trebuia sa mai trec pe la ei. Am recunoscut imediat atitudinea politistului care te opreste in strada sa sari cu spaga... Adica trebuia sa vin sa-i mai ung pe bajetii politai cu cate ceva ca sa mi-o gaseasca. Pe holul sectiei tocmai trecea un gabor cu o roata de dacie ... cu cauciuc si janta aproape noi... Il intreaba altul mustacind. "Ce faci mah?" - Cel cu roata salta din umeri... "IMi schimb rezerva..." . Era clar ca era o roata recuperata de la hoti. Roata arata bine si ca urmare gaborul isi schimba propria rezerva cu roata aia. Pot sa spun ca a fost si distractiva experienta. Fiecare un politist isi lua clanta de la propriul birou ca sa nu mai intra altii cand el nu e in birou... Intr-un sfarsit imi pierd rabdarea si ii intreb cat mai dureaza ... Imi raspund ca nu mai au formulare cu "Dovada de radiere". Imi dau mie o dovada si ma duc si le aduc o copie de la xerox. Apoi intru in biroul unde erau mai multi si ii rog sa completeze chestia.... Trag iarasi de timp... Eu eram cu masina furata si negasita dar cred ca trebuia sa le dau si lor ceva ca sa-mi dea dovada. Era un tip in birou care parea cam un sefulet peste ei. Ii lua peste picior si le vorbea cam de sus. Tipul ala a insistata sa-mi completeze dovada. Am ramas in birou pana scria gaborul dovada. Am dedus din discutii ca tipul "sefulet" care insistase pt dovada mea era de fapt un infractor prins de ei si era de fapt in ancheta acolo. Am ramas perplex. Infractorul sa avea cu ei pe bune grav.... Kiar le dadea ordine.

Situatia devine si mai comica. Apare un chinez care probabil avea stand in Europa (Colentina) care raporteaza furtul masinii personale, Cielo. Dar tipul vorbea in engleza.

un politist zice: "- Stii sa vorbesti romaneste?"

Chinezul: "-English"

un politist : "-Pai ce buei, aici esti in Anglia?"

Incep toti sa rada....

Dovada mea nu era inca gata si nu voiam sa mai vin iarasi pe acolo... Imi venea sa-i smulg beregata gaborului.

Pana la urma imi iau dovada si ma car...

Cam asta a fost dragilor...

Nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.

Dupa dacie am avut o Vectra pe care am pus o alrma cu pager... Si aici voiam sa ajung.

Pagerul e foarte bun ca sa nu sari din pat noaptea la fiecare sirena. Daca nu suna pagerul inseamna ca nu alarma ta s-a declansat.

Poti pune pager separat de alarma... si te costa mai putin sau poti cumpara o alarma beton cu pager integrat. Daca esti intr-or raza de 1.5 km un pager bun bate. Eu stau aproape de Budimex si imi "vad" masina de la McDonalds. Pagerul iti comunica si starea actula a sistemului de securitate. Ce mai ... e ok.

La Vectra i-am asigurat din prima oglinzile cu tablite urate prinse in nituri. De pe vectra nu mi s-au furat decat odata stergatoarele.

Si pe Octavia am pager. La octavia n-am oglinzile asigurate.

O am cam de 6 luni si n-am avut nici un atac asupra ei, nu oglinzi , nu stergatoare. Numai ca io cred ca masina a atras atentia bajetilor care mi-au spart casa acum 3 luni. Nu mi-au facut mare paguba pt ca n-aveam bani si nici alte lucruri de valoare. Electronicele mele nu le-au placut.

Oricum Octavia mea e printre masinile slabute de la scara... adica printre un Volvo XC 90, 2 Lagune, 2 Passaturi... etc...

AAA. si am uitat ce era mai frumos... Dacia mea n-avea asigurare casco ... Asa ca am pierdut total 2k$. Acum am casco...

Pa si feritzi-va da hoti....

Link către comentariu

Fantastica povestire.... de necrezut ce poti pati....

Eu am avut un biet Fiat Punto, si mi-au scrijelit in jurul la toate emblemele sa mi le ia jos. Au lucrat cu surubelnita direct pe tabla....brr..

Cu Fabia nu am fost in Romania decat 2 saptamani, a stat numa in garaj, dar deja emblema din spate nu o mai am... a cazut singura.... lotul 2001...dezastru....

Radu

Link către comentariu

Mama... ce poveste urata... Mi se pare mie sau in Bucuresti e chiar dezastru cu spargerile de locuinte si masini ?!?

In ceea ce priveste pager-ul... Se poate monta la orice alarma ? Eu am VIPER 300 ESP. Cam cat costa asa ceva ? Si cum functioneaza ?

Link către comentariu

Merge montat pe orice alarma ce stie sa comunice cu el. Dar mai toate alarmele din ultimii ani stiu. Functioneaza f. simplu. Se instaleaza un modul in masina care emite cand primeste semnal de la alarma ca s-a intamplat un eveniment. Iar tu ai la tine pagerul care receptioneaza si fie beepaie ca al meu(care e mai prost) fie spune exact ce senzor s-a activat... etc... gasesti mai multe info pe net... pe google de exemplu cauta "car security alarm pager " etc....

Mai fain e sa ai alarma cu pager integrat. Ca sa nu mai porti la tine si pagerul si telecomanda alarmei. Cand e integrat ai telecomanda de actionare a sistemului de securitate care include si pagerul.

Link către comentariu

Se pare ca fata detasabila e o chestie care te face sa dormi mai linistit.

SE PARE!!!!!!!!!!!!!!!!

La un prieten i s-a spart masina si i-au spart tot bordu in bucati ca sa-i poata fura cas-ul care era FARA FATA!!!!!

Hotii au fost prinsi peste vreo doua saptamini si dusi la fata locului pentru reconstituire. Ghiciti ce au raspuns la intrebarea: De ce ati furat casul fara fata?

"Pai suntem si noi la inceput!"

:)

Link către comentariu

Salut,

Mie mi-au luat antena de pe masina, impreuna cu antenele de pe 2 Passat-uri parcate in apropiere. Anul trecut i-au luat ambele oglinzi (sticla de la ele) de pe Octavia unui vecin. Cam asta se fura de pe Octavia, intrucat antena si oglinzile se potrivesc la aproape orice masina din grupul VW.

Antena originala = aprox 800.000 lei

Oglinzile (cele cu incalzire) = aprox 80EUR una (daca mai stiu bine pretul)

Alt lucru care se mai intampla la Octavia - daca e parcata paralel cu drumul, se sparge geamul lateral stanga/spate, si se rabateaza bancheta ca sa vada daca ai ceva in portbagaj.

Laurentiu

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ma ingrozeste ce povestiti voi aici.Eu am stat 3 ani in Buc langa niste blocuri de tigani.Am avut masina parcata chiar in fata uneia dintre scarile lor,ba chiar ma mai si certam cu ei pentru locurile de parcare si totusi nu am avut nici macar o zgarietura la masina.Pentru cei care cauta alarme foarte sofisticate,eu zic ca mai bine dati unuia care sta la o casa ceva si va lasa sa parcati masina in curtea/garajul lui!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!