Jump to content

"scrashnet" la viraj maxim pe loc, in panta

driver
 Share

Postare recomandată

Salutare

La viraj maxim pt loc, de obicei in panta sau pe teren cu denivelari, am uneori un scrashnet infiorator care vine de undeva dinspre puntea fata.

Chiar daca panta e mica...

In service nu reusesc sa "reproduc" zgomotul ..

De unde sa incep verificarile .. ?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate sa fie de la pneuri si suprafata cu care vin in contact sau de la rulmentul de la flansele de la amortizoare sau flansele in sine. Cum stau flansele in compartimentul motor? sunt ridicate cum ar trebui, sau sunt lasate pe caroserie pe oale? Verifica si sa n-ai prezoanele de la vreo roata slabe, insa sunt slabe sansele sa fie asa. Capetele de bara de la directie nu cred sa aiba vreo legatura cu asta, deci cel mai probabil flansele. Cum e scrasnetul asta? E continuu sau e un bocanit? Si mie imi mai face asa, insa depinde ce am sub roata. Spre exemplu daca e ud pe jos, merge volanul usor si nu se aude nimic. Daca e asfaltul incins si mai e si putin nisip, se aude nisipul cum il invarte sub roata.

Link către comentariu

Cum stau flansele in compartimentul motor?

Multumesc, o sa verific; am cerut verificarea lor si in vara la service si cica erau ok .. Dar e drept ca se mai aude un (altfel) de scrasnet la frane foarte bruste, ca si cum ar fi de la trepidatiile motorului ca urmare a inertiei ..

Cum e scrasnetul asta? E continuu sau e un bocanit?

E un scrasnet metalic, de metal pe metal .. Alte simptome nu are.

Modificat de driver
Link către comentariu

Vezi cu flansele alea cum sta treaba...La frane probabil ca se aude de la frane pur si simplu.

Bafta!

Link către comentariu

Salut, acelasi sunet il am si eu la o fabia, acest sunet a aparut dupa schimbarea bucsei mari de pe consola. Cred ca acest sunet este scos de la consola, inca mai investighez si revin cu pareri. Mentionez ca, eu am schimbat atat flansele cat si rurmenti de la flanse si tot face asa ca tind sa cred ca flansele nu au legatura cu acest sunet.

Modificat de B98XAL
Link către comentariu

Mentionez ca, eu am schimbat atat flansele cat si rurmenti de la flanse si tot face asa ca tind sa cred ca flansele nu au legatura cu acest sunet.

Ma pui pe ganduri :rolleyes: Zgomotul e prezent de ceva vreme acum, fara sa fi schimbat nimic particular .. Dar si fara sa fi sesizat alte probleme.

Singura problema e ca nu mai stiu la ce service sa merg, nu are nimeni rabdare sa se ocupe de probleme care nu-s "flagrante", de zgomote pe care nu le auzi samd ..

Prin iunie o sa-i fac revizia si o sa insist sa dau de problema.

Hai noroc :rolleyes:

Link către comentariu

bucsele mari de la bascula (brat) sau bucsele de la bara stabilizatoare, ar putea fi cauza.

In eu cred, ca sunt cele de la brat.

Legat de service, completeaza si tu locatia sa stim de unde esti, si eventual unde sa te indrumam.

Modificat de Cornel.B
Link către comentariu

salut,

verifica si integritatea bucselor de la bara stabilizatoare. Daca ai bara stab. model vechi s-ar putea sa patesti ce am patit eu: bara fugea dintr-o parte in alta din cauza ca saiba care sustinea bucsele in lateral era din teflon care s-a mancat. zgomotul la viraje era infernal

Link către comentariu

• 1 month later...

Legat de service, completeaza si tu locatia sa stim de unde esti, si eventual unde sa te indrumam.

Momentan sunt in Timisoara dar o sa fac probabil verificarile la Cluj, la sfarsit de saptamana.

Link către comentariu

Mi-au schimbat in service bucsele la "bara suspensie" (daca tin bine minte asta apare pe factura) si toate zgomotele par sa se fi rezolvat.

La service am fost la Compexit Cluj si mi s-au parut din nou foarte Ok.

Interesant ca dupa schimbarea bucselor, facand testele de directie,mi-au gasit un surub de la coloana de directie .. sub mocheta.

Singurul service in care s-a mai lucrat la masina mea e cel autorizat din Tm; acum cativa ani tin mine ca am scos-o din service de la ei si volanul avea un mic joc (avea o cursa de cativa mm pana cand "prindea").

Ma obisnuisem cu ea, atunci mi-au zis ca "e totul in regula" si ca "nu s-a umblat la directie".

Oricum o fi, eu nu mai dau p-acolo.

Modificat de driver
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!