Jump to content

Consum (Touareg 7P)

Andrei2000
 Share

Postare recomandată

Consumul e ceva mai mare decat ar trebui, insa rotile mari si greutatea isi spun cuvantul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte de a face investigatii complicate, verifica consumul la pompa, metoda plin pe plin. De exemplu la mine arata ca cu 0.2-0.6 litri mai putin pe bord decat iese la pompa.
Poate ai noroc si e mai mic in realitate decat ce afiseaza.

Urmatorul pas ar fi sa verifici daca nu cumva are soft (stage 1). Dupa mine, cea mai usoara cale de a afla asta e cu un adaptor OBD2 bluetooth gen ELM327 + aplicatie pe telefon (eu folosesc CarScanner).

Urmaresti presiunea in turbo, daca e mai mare decat ar trebui pt codul tau de motor, cel mai probabil are soft. 

Apoi urmareste si starea DPF-ului. Tot acolo in aplicatie iti arata incarcarea DPF-ului, distanta de la ultima regenerare, daca isi face regenerare in mom ala, etc.

Vezi si corectia pe injectoare, poate vreun injector nu e in parametri.

Ca si exemplu, eu am "verisoara geamana" a masinii tale, adica cayenne 3.0 tdi CVVA, 192kw, roti 295/35/R21, fara pachet offroad (nici nu cred ca e disponibil pe cayenne), ~240k km

Craiova - Bucuresti, 31 de grade, 102 v. medie: consum in bord 8.3l/100km

Craiova - Port Rafina, de la 6 seara la 7:30 dimineata: 1123km, 89km/h v. medie, consum in bord 7.8

Port Rafina - Craiova,  de la 19:30 la 8:30: 1121km, 90km/h v. medie, consum in bord 8.2.

Pt consum real mai adauga 0.6l/100km, in cazul meu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!