Jump to content

Touran 2005, 2.0TDI BKD 140CP DSG

YoYo_man

Postare recomandată

Chiar daca a fost cumparata in decembrie si a intrat direct in lupta cu taxa de inmatriculare veche va prezint si eu masina mea>

Touran din 2005, 2.0TDI 103kw 16v 140cp, tip motor BKD, cutie DSG6, cumparat cu 226.000km la bord...acum are 230.000. Masina a fost achizitionata din Franta de la un vanzator particular cu 6200 euro (cand a auzit ca suntem romani a sarit pretul de la 6500 negociabil la 6800, noroc ca am trimis un francez sa o cumpere), taxa a fost 2600 ron (aum e cam tot 2600 dar euro :) ). Am schimbat la ea uleiul, distributia si o preotectie de telescop.

Ce as vrea sa mai fac la ea:

- schimb ulei cutie:

- schimb clapeta admisie (celebrul emission workshop):

- montare senzori parcare (cand ajung de la chinezi - ebay si descopar cum se da jos spoilerul spate :) )

...plus altele care imi vor veni in minte pe parcurs

Numai bine!

post-2003-0-16054600-1302956377_thumb.jp

post-2003-0-79950800-1302956384_thumb.jp

post-2003-0-04624600-1302956395_thumb.jp

post-2003-0-44920000-1302956402_thumb.jp

Link către comentariu

frumos touran ul la cati mai multi km! ma mir cumde te-ai hotarat la un touran cu 230000 km ca altii cand aud de atatia km fug ca de ..

Modificat de ecko
Link către comentariu

pai aveam nevoie de o masina de familie in banii astia, diesel si de preferabil cutie automata...gasisem vreo 2 Seat Altea si 2 Touran-uri ...in rest ma gandisem initial la Astra combi sau Vectra combi...dar am zis ca decat 150.000km la un opel mai bine +200.000 la un VW :) Sper sa nu am probleme cu ea...de cutie mi-e putin frica deoarece sunt costisitoare defectiunile in rest cred ca va fi ok.

Link către comentariu

pai gasisem aici touran cu 140.000-170.000km cu 1500 de euro mai scump si toate aveau km dati inapoi...asa am preferat eu sa iau unu la km reali si mai ieftin....era un Touran intrun parc aici...avea 140.000km...model 2006 si cand am verificat la dealer ....surpriza...290.000km la inceputul lui 2010. Asa as putea da si eu km inapoi la 150.000 de exemplu ca sa ma simt mai bine...ca si cum atat ar si avea :)

Link către comentariu

felicitari pentru achizitie :icon_thumright:

cat tine de km stai linistit, si eu am 220 000+ si nu am absolut nici o problema cu motorul

:Driver: safe

Link către comentariu

YoYo_man ai dreptate majoritatea masinilor aduse de samsari au km dati inapoi,mai bine sti ca are 200 mii si sunt reali!!! :Driver:

Link către comentariu

Yoyo-man sa ai noroc de ea e tare frumoasa si sincer te invidiez pentru DSG . Multi km fara prbleme iti doresc

Link către comentariu

sa ai noroc cu ea , ca e important la masina sh . poate sa aiba 100.000 reali si sa fie mai praf deact una cu 250.000 depinde si cine si cum a mers cu ea. nu au francezii gropile , motorina proasta si praful nostru, si cel putin stii ca sunt reali, decat sa fi luat una adusa care poate avea chiar mai multi si nu stiai de ei.

Link către comentariu

@YoYo_man felicitari de masina.

Vad ca ai facut pozele putin offroad, cum stai cu garda la sol? Inainte sa iau Altea am fost fixat tot pe un Touran, (2.0 tdi/dsg, 2005/185kkm) dar m-am razgandit dupa ce am gasit printre facturile prezentate dovada ca proprietara blonda a spart baia de ulei, si altele etc ..

Consumu cum este la kilometrii aia?

Link către comentariu

eu pana acum nu am avut probleme cu garda la sol...cu aparatorile de noroi de pe fata am atins cand am coborat cateo bordura dar in rest nu am avut probleme. Consumul inca nu am reusit sa il fac ca lumea...nici nu am facut km multi cu ea si e prima masina cu cutie automata a mea...la prima masurare imediat dupa cumparare plin-plin a iesit 6.5% afara si 9.5% in oras iarna trecuta....acum vad ca e cam 8.5% in oras...afara nu am mai iesit sa calculez...nu stiu cat ar trebui sa fie in mod normal consumul la masina asta...poate imi zice si mie un coleg care are aceeasi masina. Pe BC imi arata pe ultimi 1000 si ceva de km 7,1% iar cel care se reseteaza imi arata 8,5% dupa drumurile scurte prin oras. Oricum consumul nu a influentat decisiv cumpararea masinii...am luat diesel pentru ca imi place mai mult cum se conduce ca benzina.

Link către comentariu
costyserbanescu

in primul rand sa o conduci sanatos si sa iti aduca numai bucurii . consumul cam acela este la acesta masina nu consuma foarte mult cu aproximativ 0.5-1.5 L mai mult decat golful meu .

Link către comentariu

YoYo_man merci de informatiile legate de consum.

Ca sa iti faci o idee consumul masurat de mine la Altea 2.0 TDI 140 cp/2005/cutie manuala 6+1 trepte, consum efectuat in conditii de iarna si cu motorina romaneasca este

5.9% extern, (utilizez extern destul de frecvent 90-110 si cu reprize la 140 km/h)

8.3% in oras (pe drumuri scurte in general mai mici de 4 km).

Media extern-intern la 1000km a oscilat intre 6.7-7.7 % (repet in conditii de iarna).

Primavara asta inca nu am apucat sa fac drumuri mai lungi sau alte statistici..

Modificat de stegosaurus
Link către comentariu

in mod normal in sezonul cald ar trebui sa mai scada cam cu 0,5-1 litru, dar aici mia intervine si AC-ul si egaleaza cumva....vedem lunile urmatoare

Link către comentariu

E cineva care a fost cu masina la serviceul VW din Debrecen? vreau sa schimb uleiul din cutia DSG acolo si as vrea niste referinte despre ei.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

E frumos Touranul si mai ales cu dsg. Legat de cei din Debrecen, personal nu am fost insa cativa prieteni si-au facut service la masinile lor acolo si au fost multumiti, mai ales de stampila din cartea de service. Preturile pot fi bune avand in vedera ca uneori preturile la piese sunt mai mici decat la noi. In cazul cutiei, manopera e simpla, doar sa ai ulei original - are locas de scurgere si de umplere, nu se verifica nivel ci se masoara per flacon cantitatea de ulei introdusa - fiecare flacon e gradat. Ai putea sa mergi si aici la un service bun fara probleme insa e important sa fii tu multumit. Referitor la clapeta admisie, nu e obligatorie inlocuirea cat curatarea ei (si a galeriei de admisie) - costurile se pot ridica undeva la 100 lei la orice service, mai putin reprezentanta unde se inlocuieste si nu se curata. de asemenea sa faci si o verificare a turbinei - mai mult ca sigur ca daca egr are depuneri, si pe geometria variabila vei avea acelasi lucru (eu am schimbat deja o turbina dupa cateva mesaje emission workshop si masina are acum 211k). Spoiler spate nu e greu de dat jos pentru montare senzori parcare (ma bate si pe mine gandul) - pot sa te ajut cu info dac aai nevoie. Numai bine si calatorii in siguranta, Dan M.

Modificat de moose
Link către comentariu

Merci mult de feedback. Te rog daca poti da-mi un pm sau un reply la cum se da jos spoilerul spate. Numai bine.

Asa ca info, schimbul de ulei dsg in debrecen la reprezentanta VW costa 60000 forinti adica aprox 900 ron. Totul inclus.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

azi am montat si husele...nu au potrivit 100% pe scaunele spate dar am improvizat un pic. Nu am gasit nicaieri huse pt Touran (scaune spate individuale) asa ca le-am comandat de pe ebay cu 45 euro.

iata pozele

post-2003-0-28713600-1304330201_thumb.jp

post-2003-0-28547200-1304330233_thumb.jp

post-2003-0-50493900-1304330313_thumb.jp

post-2003-0-35890600-1304330329_thumb.jp

Modificat de YoYo_man
Link către comentariu

unde gasesc si eu un carlig de remorcare pt touran. am kitul montat, doar partea detasabila nu o gasesc nicaieri....daca aveti prieteni pe la dezmembrari sau pe undeva ... a doua poza e cu eticheta de pe kitul meu de remorcare.

post-2003-0-81573000-1304544683_thumb.jp

post-2003-0-43010400-1304544696_thumb.jp

Link către comentariu
MariusBarda

Faina masina, s-o folosesti sanatos si fara incidente nefericite.

Si eu recomand cu caldura serviceul din Ungaria.

Si eu am platit 60.000ft pentru schimbul de ulei si toate cele + garantie mobila la un Passat 2004.

In Romania nu-mi dadeau garantie mobila.

La cati km se schimba uleiul in cutia DSG?

Link către comentariu
Publicat (modificat)

la 60.000km se schimba uleiul in cutia DSG

Tu banuiesc ca ai platit 60.000ft pt schimb ulei motor si filtre nu?

Modificat de YoYo_man
Link către comentariu
MariusBarda

Da ulei si filtre, tot ce se schimba la serviceul de 140.000km.

Scrie acolo in cartea de service ce au schimbat.

20.000ft a fost doar verificarea si pregatirea masinii pentru garantia mobila.

Link către comentariu
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!