Jump to content

Amplificator+Subwoofer pe Fabia!


Antonik91
 Share

Postare recomandată

Mi-am cumparat un subwoofer si amplificator si vreau sa le bag in masina mai are cineva in skoda isi face rezonanta faina e la vreo 250 rms wooferu.

As dori sa-mi spuneti pe unde ati tras cablul de alimentare daca va-ti montat si pe unde ati dus cablurile de la Cd player catre statie!

Astept pareri si sugestii din partea voastra! :Driver:

O seara buna va doresc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am octavia dar nu ar fi mare diferenta.la mine cablurile au fost bagate prin plasticurile de pe praguri(de la interior). nu a fost demontat nimic, doar ascunse cat sa nu se vada.iar cablul de alimentare a fost tras pe sub bord pana la baterie.daca te ajuta cu ceva mult succes. eu am fost la un tip care se ocupa cu asa ceva 70ron si vreo 30min de munca. bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am montat de circa 3 ani subwoofer si amplificator iar firele le-am tras eu. Direct de pe baterie prin partea dreapta a masinii, pe sub plasticul de jos (ma poti suna si-ti pot spune pe unde am intrat in compartimentul motor...daca nu te descurci). Trebuie desfacut putin la bancheta din spate ca sa treci in portbagaj. Ai grija cu firul de masa pentru ca eu am presupus ca daca e surub ma pot prinde de el, era vopsit si nu facea contact deloc, mia- luat ceva timp sa-mi dau seama de ce nu merge statia bine. Recomandarea mea e sa te ghindesti si la un Condensator de 1Farad....face minuni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi...lasa-mi un PM cu nr tau de telefon in caz ca nu ma descurc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai exista topic-uri pe aceasi tema. De ce e necesar unul nou ??? :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e foarte simplu...1 scoti cd-playerul, 2 dai jos capacul de deasupra pedalelor pentru ca sa poti trage cablu cu mufe rc la casetonfon si in stanga sus o sa fie panoul de sigurante si cu relee acolo ai niste fire gorase rosi pe panou o sa ai notat 10A 15A 30A parca, sa legi firul de plus care merge la statie pe cablul cel mai gros adica cel care are cel mai mare amperaj(scrie pe el) apoi dai jos plasticul de pe pragul din stanga si este necesar sa scoti si manerul care deschizi capota si plasticul din spatele acestuia, manerul de deschidere are siguranta tragi de el si il ti tras ca si cum ai deschide capota in spate are o siguranta pe care o sa o scoti destul de greu cu o surubelnita lata.cred ca e necesar sa dai jos se bancheta de sezut jos din partea stanga apoi tragi frumos firele, te sfatuiesc sa legi firul de plus in panoul de sigurante doar dupa ce ai montat tot adica cablu rca statie in portbagaj firul de minus care o sa il legi direct pe caroserie apoi il legi ca sa nu faci masa din gresala pe caroserie apoi incepi frumos montare la loc!vezi sa nu faci acea gresala pe care o fac toti

12V+ e firul de alimentare cel care o sa il legi pe panou

GND e firul - care o sa il legi pe caroserie

Remote e firul care o sa proneasca statia aici apare o problema poate

Unele casetofoane nu au acest fir de remote care e defapt un fir 12V+ Atunci la casetofon ai 2 fire unul rosu si unu galben pe unu ai mereu curent si pe unu ai curent doar in momentul cand pui contactul nu stiu exact sa iti zic care este deoarece difera de la model la model... o sa verifici tu asta cu un voltmetru sau cu un bec de 12V...o sa legi firul de remote pe cel care are curent doar cand pui contactul si ar fi bine sa pui si un buton(intrerupator) ca sa poti ori statia cand ai de gand sa asculti fara,acesta o sa il montezi pe friul de remote.butonul poti sa il montezi in plasticul de deasupra pedalelor.

Succes!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astazi le-am montat am facut exact cu mi-ai spus blind se aude beton :Driver: Sunt foarte incantat instalarea mi-am facut-o singur...

Uite asta mi-am montat! :rolleyes:

post-52153-0-76652900-1301942884_thumb.j

Modificat de Antonik91
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

octavia 4ever

Cat te-au costat sculele ? :P Le-ai montat pe playerul original al masinii , sau ai cd-player cu iesire ptr subwoofer?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveam un sony xplode de vreo 30 de rms avea iesire pt statie totul ma costat 160 lei le-am achizitonat de la un prieten care habar nu are de statii si subwoofere deci le-am luat pe mai nimic as putea spune...oricum eu sunt foarte multumit! :icon_thumright: Din cat am vazut pe net pretul la subwooferul acesta + amplificatorul ar fi undeva la 400 lei second hand...iar eu le-am luat la 160 lei :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai citit inainte postul meu? :))

e destul de simplu o sa fi foarte incantat de el la inceput dar pe parcurs ai sa te plictisesti si eu am in masina un hifonics de 400 dar deja se joaca paianjeni prin el de 1 luna si ceva nu a mai fost pornit...sper ca ti-ai montat acel buton pentru ca daca ai sa mergi la drum lung ai sa te scarbesti de woofer si n-ai sa sti cum sa il opresti

@octavia 4ever se poate monta pe orice casetofon chiar si pe cele din ani 70 doar cu radio, pentru ca au aparut "adaptoare de nivel high to low" pretul unia este intre 20 si 50 de lei depinde de producator si de locul de unde il acizitionezi insa cam toate au aceasi performanta, el se leaga pe firele ce merg la 2 difuzoare de preferinta unul L si unul R pentru a pastra sunetul Stereo

Am uitat sa iti spun sa amplasezi siguranta fuzibila ce vine montat pe cablu "+" cat mai aproape de sursa de curent adica exact sub bord!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dap l-am citit am facut exact cum ai spus doar ca nu mi-am pus intrerupator pentru ca pot sa opresc sau sa dau subwooferul mai incet din player deci m-am gandit ca ar fi inutil sa-i mai pun si un switch. Oricum mersi de sfat! :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in locul tau as pune acel intrerupator. sunt de acord ca poti opri din player, insa statia ramane alimentata, ceea ce este chiar inutil. pune intrerupator sa poti opri alimentarea sculelor daca nu le folosesti! nu este inutil acel intrerupator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da BMA ai dreptate degeaba dai volumul la minim statia tot ramane sub tensiune :D nu te zgarci la 3 lei si la o gaura in plastic :))

si eu butonul undeva in stanga deasupra ambreiajului usor de accesat si nu il vede nimeni iar daca vrei sa renunti la el nu va vedea nimeni acea gaura inestetica! cauta un intrerupator rotund si fa gaura cu un cui infocat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In zilele noastre aproape toate playerele au fir de remote, sau comanda pt antena electrica. E acelasi fir, de regula galben. Daca ai fir galben, masoara tensiunea care iese pe el. Sigur are 12V, si scapi de gauri. Recunosc ca si eu mi-am pus intrerupator, ca poate vreau sa acult fara subwoofer :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De regula firul galben este cel cu 12V permanent. Firul albastru ar trebui sa fie de regula cel responsabil cu "remote".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

salut. Aceasi problema o am si eu.De cateva zile tot ma chinui sa bag cablul de +12 v in interiorul masini(skoda fabia. An 2000). Am desfacut panoul de sub volan de 2x,m-am uirat foarte atent pe unde intra restul dw cabluri in masina sar nu am nicio sansa sa bag pe acolo pentru ca ar trebuii sa demontez si bordul. Am desfacut cutia la filtru de aer incercand sa bag de adara inauntru,acolo e la fel de greu,cablurile intra pe sub o tabla pe sub care nu poti sa bagi macar degetele. La releul acela cu multe fire imi este frica sa alimentez. Cineva care a gasit alta varianta plis sa ma ajute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai +12v dupa contact ori in mufa care merge la casetofon si daca nu ma insel si in mufa care merge in blocul de lumini.

Sau daca vrei +12v indiferent de pozitia cheii din contact ai panoul unde sunt prinse mai multe fire groase pe panou cu surub. De aici poti lua si pentru consumatori mai maricei.

Daca ai nevoie de cablu gros pentru amplificatoare subwoofere cu sute de wati si nebunii iti recomand sa mergi la baterie. Cu firul de acolo poti veni ori in compartimentul stergatoarelor prin ceva tampon de cauciuc, ori dai gaura in panou pe langa tulumba de frana dar grija sa nu o gauresti.

Banuiesc ca tu te afli in ultima situatie, daca ai nelamuriri intreaba inainte sa te apuci de treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact de acea am si postat aici. Am vazut mai sus ca se poate sa trag cablul si din cutia de care specifici(cea cu cabluri groase), dar nu ma tenteaza ideea pt ca o sa pun un amp de 600 w, cablul e si el foarte gros.eu vroiam o idee pe unde sa bag cablul direct din baterie.o idee buna mi-ai dato tu, pe sub grila de la stergatoare am vz ca intra cva cabluri o sa incerc pe acolo.Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa vezi daca ai loc pe unde intra/iese cablul ce actioneaza capota. Eu asa l-am tras prima oara la Passat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am am scos cablul  prin stalpul din dreapta peste aeroterma printr un dop de cauciuc.Am tras cablul pe sub consola centrala ,sub mocheta,scaune spate pana in portbagaj.

Modificat de Akos09
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marutacudi

Cred ca un aspect important ar fi sa mentionezi marca/numele amplificatorului pentru a determina puterea reala cat si consumul acestuia.

In functie de asta stii daca cablul e destul de gros si in functie de cat de gros e cablul stii pe unde e mai usor sa mergi cu el.

Tamponul care iese in cutia stergatoarelor e exact pe langa cablul de actionare al capotei(exact cum spunea si Mishutz) si pe langa panoul cu mufe deci nu te bagi nici peste una nici peste alta plus ca e si mai usor sa iesi in compartimentul motor dar pe aici nu cred ca intra cablu mai gros de 35mm in sectiune (poate nu ai nevoie de asa mult, asta face fata si la mai mult de 600w reali) si trebuie sa pui silicon pe tamponul prin care treci ca o masura de siguranta sa nu intre apa.

O alta idee foarte buna si prin care posibil sa iti fie mai usor sa lucrezi e cea data de Akos09 plus ca iesi direct in compartimentul motor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
On 8/31/2015 at 16:47, Akos09 a scris:

Eu am am scos cablul  prin stalpul din dreapta peste aeroterma printr un dop de cauciuc.Am tras cablul pe sub consola centrala ,sub mocheta,scaune spate pana in portbagaj.

Salutare. As dori sa te intreb, in afara de torpedou si aeroterma a trebuit sa mai demontezi ceva pentru a putea trage cablul? Si, cam pe unde l-ai tras, vreau sa imi fac o imagine cat de cat clara in legatura cu locul acela, mai exact, dopul acela de cauciuc.

Modificat de tmw97
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!