Jump to content

A4 B8 3.0TDI V6

Ice_2k

Postare recomandată

misto gumele .. adevarul e ca oamenii gospodari iarna-si iau incaltari de vara ;)

@ice , daca te rog cand ai timp pui o poza cu scrumiera si bricheta luminata...ma obsedeaza ca la mine s-a ars becul ( sper )

Link către comentariu

Salutare, ti-am vazut ieri masina la amckart, foarte bine arata, felicitari pentru cum o intretii.

Link către comentariu

Felicitari pentru cum intreti masina. Zici ca sunt poze din catalogul de A4. :icon_thumleft:

Pe partea de suspensie nu ii faci nimic? Pune niste arcuri Eibach Pro Kit: mai coboara putin garda la sol si nu rigidizeaza masina. Sau o suspensie S-line :icon_cheesygrin: ar fi ideal.

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu

Mersi :) Cu suspensia, sincer sunt convins ca ar imbunatati substantial look-ul, dar, avand experienta cu B6-le, suspensie sport + drumuri de Romania nu e cea mai fericita combinatie.

Link către comentariu

Mergi pe un bilstein si nu o sa iti para rau!

LE: nu iti poti face retrofit la sistemul Audi de torque vectoring?

Modificat de ANdi B.
Link către comentariu

Frumos .. :) eu as vrea o poza si cu rama difuzorului de inalte daca se poate , din fata..cel care e " peste " prinderea oglinzii

Modificat de Red
Link către comentariu

Suspensia de S-Line este perfecta pentru masina asta. Ii da o alura sportiva fara a deteriora prea mult confortul masinii. Si tot poti sa mai urci o bordura, doua! :)

Link către comentariu

Nu suspensia s line e oribila am avut pe a3 si pe a4 este extrem de dura si nu ii confera masinii o tinuta foarte buna, este doar dura!

Link către comentariu

E dura sau ce?

Edit: E oribila sau nu?

Modificat de victorash_cvv
Link către comentariu

Mergi pe un bilstein si nu o sa iti para rau!

LE: nu iti poti face retrofit la sistemul Audi de torque vectoring?

Cred ca mai simplu faci retrofit la suspensia adaptiva decat la asta :)

Frumos .. :) eu as vrea o poza si cu rama difuzorului de inalte daca se poate , din fata..cel care e " peste " prinderea oglinzii

Attached

post-1533-0-13498600-1352219239_thumb.jp

post-1533-0-56764600-1352219254_thumb.jp

Link către comentariu

Am facut un drum de aprox 600 km cu A5 SB cu suspensie S-line si jante pe 19" si mi s-a parut super ok. Am mers si pe drumuri bune si pe drumuri rele...ma asteptam sa imi manance zilele dar a fost muuult mai ok decat ma asteptam.

Niste arcuri sport nu iti vor afecta confortul, doar vor imbunatati putin tinuta de drum si look-ul. Mai ales ca ai 245/40/18, chiar nu sunt probleme...in fine, este decizia ta.

Link către comentariu

Cum sa nu afecteze confortul? :) Nu sunt mai dure? In plus, nu sunt deloc fan treburi d-astea facute pe jumatate (gen arcuri sport cu amortizoarele stock). M-ar fi interesat MULT mai mult un retrofit la suspensia reglabila de fabrica (parte audi drive select) dar n-am gasit nicaieri informatii despre cum s-ar putea face.

Link către comentariu

Mersi :) Cu suspensia, sincer sunt convins ca ar imbunatati substantial look-ul, dar, avand experienta cu B6-le, suspensie sport + drumuri de Romania nu e cea mai fericita combinatie.

Eu am la S-line-ul meu asa ceva. Suspensie sport si garda mica si jante de 17 cu talon 45 la cauciuc. Arcul are 4 spire. Pur si simplu e disperant pe soselele crete (valurite des) din oras unde iti vine sa vomiti. In rest pe drumuri chiar si mai proaste este ok. Iar pe drumurile bune e absolut reconfortant. Spun asta dupa ce am facut un Galati - Braila - Buzau - Intorsura Buzaului - Brasob si retur, iar drumul a fost si foarte bun si foarte prost. Ma pregatesc azi de un Galati - Piatra Neamt si ma duc si spre Bicaz si Lacul Rosu.

Concluzia mea: daca mergi mult in oras unde de obicei sunt cele mai proaste drumuri nu trebuie suspensie sport. Daca mergi mult in afara orasului suspensie sport si chiar garda coborata e o placere de condus. In primavara cred ca trec pe jante de 18" si talon de 40 la anvelope.

Foarte frumoasa masinuta ta. Uneori ma apuca si pe mine damblaua ca nu am incercat asa ceva, apoi ma calmeaza diferenta de impozit dintre 3.0 si 2.0 :icon_bounce:

Link către comentariu

Radu,

Arcurile sunt putin mai dure, dar nu deranjant. Mie mi se pare destul de moale suspensia standard la A4 B8, chiar si cu 18. Solutia cu arcuri Eibach si amortizoare stock este cea mai ok varianta dpdv confort/look/tinuta de drum/pret, etc. Este o investitie minima si nu are efecte negative.

Eu am avut arcuri KW si erau mai dure decat Eibach, dar am fost foarte multumit de investitie, la fel este si proprietarul de acum al Golfului argintiu pe care l-am avut.

Retrofitul pentru suspensie adaptiva OEM costa enorm si nu am auzit pe nimeni sa incerce...

Link către comentariu

Arata criminal masina! :icon_cheesygrin:

Eu sunt de parere ca trebuie sa faci ceva in legatura cu bara fata...sa o pui pe cea de S-Line sa fie treaba completa :icon_cheesygrin:

Iar legat de suspensie, sincer, mai bine o vinzi si iei una cu ADS cu tot cu suspensie, e mai ok si mai usor. Eventual poate gasesti si cu torque vectoring. Retrofit-ul presupune o investitie foarte mare. Stiu ca a schimbat o cunostinta un ansamblu se suspenise reglabila pe un Q5 (dreapta fata) si a fost in jur de 1000EUR. Nu stiu in ce masura difera fata de B8, insa principiul e acelasi si preturile nu stiu daca sunt atat de diferentiate pe clase.

Link către comentariu

Multumesc Ice pt poza cu capacul teweterului si pt poza cu luminita de la bricheta , azi am reusit sa schimb si eu becul , oare de unde fac rost de codul de la capacul acela ?:D

apropos de ADS , azi l-am montat .. deocamdata o diferenta notabila am remarcat doar la directie .. nimic la motor .. am 2.0 ,,,e normal sau nu e setat corect ?!

Link către comentariu
  • GabiB77 a închis acest topic
  • Ice_2k a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!