Jump to content

INALTATOARE POLO 6N

COSMIN27
 Share

Postare recomandată

m-am uitat pe net si am tot cautat inaltatoare pentru ridicarea garzii polonicului meu dar nu am gasit si sunt curios daca exista vreun posesor de polo care si-a pus asaceva,unde le-a gasit,la ce preturi si care sunt rezultatele dupa "up-grade"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai bine niste arcuri mai tari care se comprima mai putin cand o cobori de pe cric.

Link către comentariu

ionut melinte

inaltatoare nu prea cred ca ai cum sa i pui ......ti ar trebui amortizoare mai lungi .....cum a zis colegu de sus ! arcuri mai tari sa sea amortizoru intins spre maxim tot timpu !( dar o sa te zdruncine modificarea asta ) !

Link către comentariu

eu am gasit tot aici pe forum la Golf 4 niste postari de acum 2 ani referitoare la inaltatoare pentru modelul ala de masina.pentru Golf 3 nu am vazut nici o postare ,cu atat mai putin pt Polo.

faza cu arcurile mai tari merge pe spate,iar amortizoarele mai lungi nu stiu daca sunt pe piata decat cele standard pe ulei,nu mai zic ca e si mai scumpa investitia in felul asta.Pentru Golf4 gasisem ca o pereche de inaltatoare erau 30-40 ron acum 2 ani si ridica garda de la sol cu 2 centimetri,... unul zicea ca a pus un set de inaltatoare care o ridica cu 2 cm si inca un set care o mai ridica cu inca 1-1,5 cm ,deci aproximativ 3,5 cm numai fatza,eu zic ca e ceva.dar nu as vrea 3,5 cm ,dar macar 2 si reduc riscul de a sparge baia de ulei cu bani putini,dar faza e ca nu gasesc...pana acum am cautat pe net doar,la magazine inca nu ca ma gandesc sa nu se uite aia crucis la mine auzind ce vreau sa le cer

Link către comentariu

Erau intr-un timp la comercializare inaltatoare de Dacia. Se montau pe talerul telescopului dupa care se monta arcul. Erau de 2 dimensiuni: 1,5cm si 2,5 cm. Nu stiu daca se mai gasesc de cumparat. :scratch:, insa potriveau la foarte multe tipuri de masini pentru inaltarea suspensiei in cazul arcurilor calcate.

Modificat de blackrally71
Link către comentariu

multumesc mult,o sa caut maine sa vad ce gasesc,numai bine!

Link către comentariu

salut , ai mai gasit ceva de genu ? as fi si eu interesat!

Link către comentariu

sincer ,nu am gasit nimic,am vorbit si cu mecanicul meu si a zis ca nu exista pe piata.tot el a studiat amortizoarele care nu sunt tip "cartus" spunea el si a zis ca nu stie daca se paote improviza ceva pentru ele,voi anunta daca se poate face ceva ca sa o inalt dar mai dureaza

Link către comentariu

• 3 months later...

salut cosmin27!ce ai mai rezolvat cu inaltatoarele si eu sunt interesat de treaba asta?

Link către comentariu

da,pot spune ca am rezolvat ceva,oarecum.

pe spate cand am schimbat amotizoarele(ca cele vechi erau curse)le-am facut cate 2 cercuri decupate dintr-o "coala' de cauciuc groasa de 1cm si cu insertie textila prin ea,deci destul de rezistenta.cum le-am facut?ma gandisem sa le fac fix cat sa intre pe amortizor si sa le asez pe talerul lui pe care se aseaza arcul,astfel daca am facut 2 cercuri a cate 1 cm grosime fiecare inseamna ca am inaltat arcul cu 2 cm.am masurat talerul pe interior cu sublerul si am observat ca un cerc trebuia sa aiba circumferinta de 10cm,apoi am masurat grosimea amortizorului din dreptul talerului tot cu sublerul si mi-a dat parca 4,5cm sau 5-5,5cm nu mai stiu exact,oricum masori si tu inainte de a le face.ele trebuie sa fie cat mai fixe atat in taler cat si imprejurul amortizorului ca sa nu intre spira arcului printre cauciuc si amortizor ca n-ai rezolvat nimic,e ceva de munca la decupat dar eu cred ca merita.

nu stiu daca sunt legale in ceea ce priveste un control ARR,dar ele nu prea se vad decat daca se uita cineva expres pentru asta,dar daca se aseaza mizerie pe ele nu-si mai da nimeni seama.

dat fiind faptul ca se inalta arcul cu 2 cm,tija amortizorului nu va reusi sa iasa prin gaura aia din caroserie sa o prinzi cat de putin cu o piulita de la flansa,asa ca dupa ce ai facut acele cercuri si le-ai bagat pe amortizor,dupa ce ai pus si arcul,ai pus protectia amortizorului si siguranta ei,ridici puntea cu alt cric usor cat sa poti baga tija amortizorului prin gaura caroseriei,e un pic de chin dar cu atentie reusesti.daca a iesit un pic din filetul tijei pe partea cealalta cat sa prinda un pic o piulita din flansa amortizorului(ATENTIE!-piulitele ,saibele si flansa de cauciuc le montezi numai in ordinea INVERSA demontarii ca altfel ti se slabesc,desfac si o sa troncaneasca!)e bine,incepi apoi si infiletezi la ea(pana iti vine rau) pana la maxim semn ca arcul ti s-a comprimat si amortizorul e fixat ok,apoi pui si celelalte saibe si piulite in ordinea inversa demontarii lor.asta e la amortizoarele de pe spate

pe fata am gasit niste bucati de cauciuc care se pun intre spirele arcurilor,era un forumist de pe aici(da un search si cauta "distantiere spire arc" sau cam asa ceva) dar din cate am vazut a inchis topicul,dar iti las un link http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/tuning-exterior/diverse-elemente-tuning-exterior/distantiere-arc-10145195.html cred ca e tot anuntul lui,l-am gasit zilele astea.cel care le vinde zice ca inalta cu 2 cm partea respectiva,eu am cumparat(cate 2 bucati pt fiecare roata,adica 4 pt ambele roti pe fata* 8ron/bucata)si nu prea s-a cunoscut cine stie ce,atat ca parca e un pic mai rigida,nu mai face balans chiar asa chiar daca sunt vechi amortizoarele,ar merita sa incerci nu costa nici mult,ti le trimite prin posta(8 sau 10 ron) si se pot pune si in spirele arcurilor de pe spate,daca iei mai multe bucati.dar eu cred ca pe spate varianta pusa in practica de mine e mai migaloasa dar e mai durabila si de calitate.

eu zica ca pe spate merita sa incerci sa faci cum am facut eu,poti pune chiar si cate 3 cercuri de cauciuc,ai ridica arcul cu 3 cm,deci ar fi suspensia si mai teapana,mie imi pare rau ca nu am mai pus cate unul dar poate imi vine damblaua si le fac.nu stiu insa daca varianta mea ar merge si pe fata,cred ca apar ceva probleme acolo,talerul o fi inclinat,nu mai poti face unghiul de fuga corect...puii mei,cred ca ar fi mai mult de munca.imi pare rau ca nu am cu ce sa fac poze.

ce sa mai...spor la treaba si daca apar nelamuriri am telefon sau mess,bafta!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

multumesc mult de tot!salut ;) :Driver:

Link către comentariu

banu' jos ,lasa "multumesc" ,ca am podul plin de d'astea :lol: glumesc dar m-as bucura sa stiu ca ar fi de folos la careva metoda mea

Link către comentariu

Mai am eu o varianta. Se da jos telescopul se masoara bucsa din capul lui, se duce la un strung si se poate face custom. Succes

Link către comentariu

• 7 months later...

stie cineva cum pot inalta si io masina 1cm am suspensie sport fixa h&r si imi atinge la denivelari cu jantele pe 15

Modificat de vwgolf_trei
Link către comentariu

• 7 months later...

Daca pui distantiere intre spirele arcului nu risti sa le rupi in scurt timp? pentru ca tensiunea nu mai vine uniform cu doar pe segmente. si nu se reduce cursa izbind mai repede la o denivelare oarecare?

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!