Jump to content

instabilitate la drum


rados_25
 Share

Postare recomandată

salutare,deschid un topic ,poate a mai fost deschis ,nush,oricum scuze..am o mare problema de stabilitate la drum,adica ; anul trecut am schimbat arcurile si amortizoarele la masina,avand pe ea initial suspensie sport,din fabrica,jante de 17,cauciucuri 225/45/17",nu mai puteam circula de loc ma exaxperase.orice gropita sau bordura cat de mica erau ale mele,in fine ! siz si facut ,dar cand am schimbat arcurile si amortizoarele ,suspensia adica,am montat pe ea cauciucurile ,cu jantele de iarna,e sis si facut c-am inalta ,cam ciudata da am mers ok,adica toata iarnaam fost multumit,cele de iarna erau obisnuite-195/65/15",dar pana acuma cand am montat rotile de vara ,acuma totul sa schimbat in rau sa zic asanu mai am stabilitate deloc la drum zici ca o mare barca si ,si atinge putin la viraje ,rotile.iar de inaltat ,sa inaltat ff tare bag palma intre lejer intre aripa si roata,peste 5 degete,am marea intrebare ce pot sa fac ? sa am mai buna stabilitate,unii zic sa fac geometria ,dar nu trage stanga ,dreapta,altii sa mai tai din arcuri alti sa schimb cauciucurile cu jante cu tot sa pun de 16 cu 205 cu 55 ,vreau parerile si sfaturile ,dumneavoastra ,deja ma dispera ...multumesc mult..!post-36505-0-05618400-1301336010_thumb.jpost-36505-0-05529100-1301335998_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bucsele de bara stabilizatoare ai schimbat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Orice ai face, sa nu tai din arcuri! asta nu e o rezolvare!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred că ai fi făcut mai bine să răm

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceasi diferenta am simtitoo si eu cand am pus pe masina roti de 205/55/16..initial avand 195/65/15.Sa nu mai spun ca vara trecuta am mers cu roti de 14/185/80 cam o luna..Inafara de faptul ca erau inestetice rau rotile de 14..restul era un castig pt masina si pt confortul meu..treceam liniile de tranvai..barrr..nu simtea nimik..de gropi si restul nu mai zik..dar aratau inestetice rau.Asa acum cu rotiile de 16 pe g4 cam strang din fund si inchid ochii cand trec peste gropi sau linii de tranvai,dar are alt aspect masina.Cand ai schimbat suspensia pe fata ai pus fara ca sa stii arcuri si amortizoare de pachet de drumuri grele?Oricum nu te apuca sa tai din arcuri..o sa iti distrugi ficatii si rinichii si o sa te lase si amortizoarele foarte repede.Arata bine masina ta incaltata cu 17 dar ai de suferit la capitolul confort si pe viitor o sa inceapa sa iti cada articulatia ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare baieti,nush ce sa fac sincer,as incerca sa schimb arcurile de pe fata? sau unii zic sa cumpar suspensii reglabile?,oricum cu taiatul arcurilor nu fac treaba buna,deloc,bucsiile de la bara stabilizatoare sunt k,nu au nimica,nush,nush>>>?????????????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai avut suspensie sport din fabrica pe masina cu motor de 1.6 si cauciucuri cu talon mic? Nu vad sensul, in termeni reali performantele masinii tale sunt mai proaste decat ale unui Logan de 1.6.

Pune arcuri si amortizoare de la reprezentanta pentru passat b5.5 motorizare 1.6 - fata si spate si uita complet de problema. Nu ai nevoie de altceva, nu trebuie sa te chinui pe drumuri proaste si nici masina nu este vreo sportiva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si tre sa schimb si rotile ?

sau nu?sa pun altele ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu trebuie in sensul ca nu e obligatoriu sa schimbi rotile. Dar talonul mic al cauciucului te va limita binisor la confort, gumele sunt scumpe, iar riscul de a le strica e mare pe drumuri proaste. Ai mai putea sa reduci presiunea, dar iarasi e o idee proasta pentru ca de fapt tu ai si talonul mic si poti lovi janta foarte usor.

Eu daca as fi in locul tau as incerca un schimb cu cineva pentru a trece la roti pe 16 inches sau chiar de 15. Dar din nou e parerea mea.

Ca o concluzie, eu sustin asta: suspensie originala dar numai de la reprezentanta, roti pe maxim 16 inches - asta daca ai masina din semnatura cu motor de 1.6. Vei avea si confort, dar si stabilitate suficienta pentru masinuta ta.

Modificat de valioglu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

k..am inteles, multumesc mult pt sfaturi..sa vedem ...am sa va anunt de rezultate...!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!