Jump to content

oscilatii turatie


polo6n
 Share

Postare recomandată

Salut all

Am si eu un vw golf din 96 de 1.6 cu aer ,geamuri el pe fata ,cadrane ceas albe ,proiectoare ,inchidere si sunt tare multumit de el ,mai putin de un lucru care ma enerveaza la culme :oscilatii de turatie ba chiar prin oras moare motorul daca nu am grija sa o mai accelerez .Problema este ca m-am interesat cat face un motoras de relantiv si am ramas surprins sa aflu ca motorul este AEE si se vinde cu tot cu carburator la PRETUL DE NUMAI 900 lei asa ca am scos un senzor de pe acol l-am curatat ,cu un ciocan de cauciuc am batut in carcasa carburatorului si a inceput sa se tureze la 1500 ture ;cand ii scoteam mufa care intra in carburator revenea la 900 ture cand o bagam se tura iar.Am repornit motorul de cateva ori si a revenit dar numai cam o saptamana a durat asta ca acum iar face figuri.Oscilatiile de tureaza vareaza de la 1000 la 3-400 cand moare motorul.am incercat o alta varianta sa ii intind cablu de acceleratie dar fara succes pe termen lung doar 2-3 zile.De obicei daca scade de la o turatie de 2000 merge sub limita si moare motorul asta mi se intampla prin oras.Trebuie sa mentionez ca oscilatiile intervin in momentul cand temperatura trece de vreo 50 grade pana acolo este socu care nu lasa sa scada asa.

Cu stima,

Al vostru friend

Ionut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iicearca sa sa il cureti cu un spray special.De regula cand te lasa nu ai ce-i face..trebuie inlocuit nu prea ai ce repara la el.Se gaseste la toti distribuitorii de piese din romania si toti il au pe stoc(deci e un produs cautat).Pretul pe Siemens este in jur de 800 lei.Sau mai ai varianta sh care in mod normal mai mult de 150 lei nu este :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact asta este ,merci frumos de sfat o sa incerc sa il curat sa mai economisesc ceva banuti.

Multumesc inca 1 data.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut :) Am si eu o problema aseamanantoare, cand pornesc motorul imi trepideaza si moare daca nu il turez, efectiv moare :( ... trebuie sa merg putin cu el 2-3 minute ca sa mearga normal. Din ce cauza este problema asta ? :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica: motorasul de relanti posibil sa nu tina relantiul ;senzorul lichidului de racire

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da... tot imi creste turatia la relantiv :( e acum la 1200.... cum pot sa o fac inapoi la 900 sau cat e normal ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai motor AEE atunci turatia de relanti normala este 600-640 rot/min. Cand este rece motorul si actioneaza socul o tine de la 1100-1200 rot/min in jos pana se incalzeste. Daca moare motorul la pornire e posibil sa ai probleme cu senzorul de temperatura al agentului de racire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

motorul e ABU, 1598 cm. cum as putea sa reglez sa fie relantivul ca si inainte la 900 sau cat e normal ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Relantiul nu se regleaza, trebuie rezolvata problema care iti tine relantiul la turatia aia ridicata si ma gandesc ca iti intra aer fals pe undeva pe unde ai neetanseitati. Sa te uitit la garnitura de sub clapeta de acceleratie, la furtunul de vacuum si la furtunul care vine de la canistra de carbune activ sa nu intre aer fals pe acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cat timp motorul este rece relantiul sta la 1100-1200.Dupa ce antigelul trece de 60grade relantiul scade,iar la 90 grade relantiul este ~750-900rpm.Nu se regleaza nimic pt ca daca senzorii sunt buni stie el ce are de facut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Sunt nou pe aici, deci va rog pt rabdare!

Am avut si eu probleme cu relantiul, dupa ce turam motoru, acul cobora pana pe la vreo 400-600 rot/min si urca inapoi pe la 1000 si tot asa pana se stabiliza. Am gasit hiba, aveam o pipa de pe furtunul de aductie fisurata bine. Cand am desfactu acel burlan de la filtru de aer, m-i sa parut ca supapa de aerisire carter era imbacsita si cam joaca in locasul ei. Stie cineva sa-mi spuna cum functioneaza acea supapa si daca e normal sa aibe acel joc in carcasa?

post-87511-0-95276200-1303368388_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!