Jump to content

Huruit motor la viteza mai mare

Booogy
 Share

Postare recomandată

Buna ziua.Am observat si eu in ultima vreme ca la Octavia 1.9 tdi, AXR, se aude un huruit(ca un ventiator mai mare face, sau ca si cum ar umfla aerul ceva) pe la viteze de 60-70+ km/h.zgomotul se aude din cate imi dau seama de undeva din partea stanga de la motor si la decelerare contiuna,dar se aude mai incet pe masura ce scade turatia.aveti vreo idee ? mersi

Modificat de Booogy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

rulment roata fata e o posibiliatate.

Link către comentariu

posibil,am sa merg in service cu ea sa vad...dar nu cred ca e acelasi zgomot...e ca si cum ar sufla aerul ft tare si ar umfa un plastic ceva...sa nu fie turbo sau ceva...

Link către comentariu

Te-ai uitat si tu pe dedesubt sa vezi poate iti atarna scutul. La mine asa se auzea pana a cazut de tot.

Link către comentariu

Ulei in cutie mai ai, face in toate treptele de viteza??? In stanga e ambreajul, posibil si rulmentul de presiune,

Link către comentariu

am rezolvat problema.era rulmentul de la roata din fata

Link către comentariu

l-ai schimbat?cat o costat?da tu ai golf v sau sau octavia 1?

Link către comentariu

Deci am zis bine diagnosticul. :) La Octavia 1 e acelasi rulment ca la Golf IV. Preturile sunt intre 60 lei (Prodrive, Triscan - noname) si aproape 200 lei (SKF - the best). Intermediar la 100-150 se mai gasesc FAG, Febi, Ruville, Meyle, etc. Ce ai pus si cat ai dat pe el? Manopera cat a fost?

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

a costat 170 lei.nu stiu sigur ce firma a fost pt ca tata a fost cu masina.tata are octavia 1 si de aia am intrebat aici :)

da. ai zis bine, nu credeam ca un rulment face un zgomot ca ala...

manopera a fost 30 lei ca il cunosteam pe mecanic

Modificat de Booogy
Link către comentariu

mersi de raspuns.am intrebat pt ca si eu problema asta,descoperita de un mecanic din timisoara de la skoda.si eu am crezut initial ca sunetul vine de la motor,pt ca se manifesta numai peste 100km/h.a luat nenea mecanicul masina la un test pe sosea si pe la 140km/h a scos masina din viteza si sunetul inca se auzea,deci era clar ca nu motorul facea asa.intresant e ca inca din prima,cand nici nu a ajuns la 110km/h omul deja a dat verdictu.apoi a ridicat-o pe elevator si a accelerat-o asa in gol,sa se invarta rotiile si se auzea clar ca 'batea' ceva la roata.

Off topic - la octavia 2 din cate am inteles e in jur de 350-400 lei rulmentul

Link către comentariu

Pai e Skoda Octavia (x)2 (la preturi) :))

Link către comentariu

Buna asta Moog. x2 la preturi. :)) Eu am dat 450 de lei pe un rulment SKF la Audi A6 2.7 TDI din 2006. Cum sa coste asa de mult la Octavia II?

Link către comentariu

eu sincer nu am cautat pe niciun site,sa vad preturi pt asa ceva.dar de la tm,de la service mi-au verificat si mi-au zis ca unul original e pe la 700 lei + manopera...deci l-am exclus din strat :vaidecapulmeu: pe urma am intrebat la deva la bosh si mi-au zis cei de acolo,ca e intre 350-400 lei + manopera,unul neoriginal.acuma daca m-au mintit din ambele parti :ceuameni: ,va mint si eu.

ps tot de la tm am aflat ca e asa de scump pt ca nu e doar rulmentu simplu,ci mai vine cu inca ceva...e incapsulat rulmentu in nush ce anume :scratch:

later edit: volnick1986 m-ai facut curios si am cautat pe net oferte.la octavia 1 am gasit asta iar la octavia 2 asta.

:offtopic: deci in cazu asta e aprope

Skoda Octavia (x)4 (la preturi) :))

Modificat de barcea_mare
Link către comentariu

• 1 month later...

a inceput de 2-3 zile si la mine sa huruie un rulment fata. am 105000km. ce parere aveti? si-a facut treaba, sau ar mai fi trebuit sa mearga? cat despre pret mi se pare enorm.

Link către comentariu

depinde pe unde ai mers, ce gropi ai incasat ce jante ai avut... personal cred ca e cam devreme...

Link către comentariu

196/65 R15. am fost mai mult decat protectiv cu masina, dar e adev ca 80% a fost rulata intraurban (cluj), si am mai luat cate o gura de canal, cate o groapa, in ciuda incercarilor de a le ocoli.

Link către comentariu

Sunt aproape sigur ca si la mine e rulmentul, dar ca sa exclud si alte variante va cer si voua parerea. Am observat la roata dreapta fata un mic joc, constatand ca se misca doar janta si discul, restul ansamblului ramanand nemiscate, inclusiv etrierul si plaucetele. Poate fi si altceva? sau este un joc care s-ar putea strange? Mentionez ca de huruit nu huruie absolut deloc, indiferent de viteza de rulare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!