Jump to content

Opel Vectra C VS Passat

NRA
 Share

Postare recomandată

Wow, este face-lift. Cat de masiva este consola centrala!

Pentru un non-turbo, cifrele sunt intr-adevar bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

felicitari pt achizitie! am avut si eu 2 vectra in 6 ani, ambele au fost fara probleme majore, la prima o electrovalva de la turbo, a doua un rulment si diverse pene de contact pe la senzori rezolvate de mine acasa(am tester op com).pe prima am vandut-o in timp ce plateam taxa de intrare in targul auto, pe a doua un prieten a asteptat 4 luni pana mi-a venit insignia.

ambele au fost diesel, asa ca nu ma pot pronunta in legatura cu motorizarea aleasa,ce pot sa iti spun ca opel face motoare mai bune pe benzina decat diesel.

Link către comentariu

Multumesc pt urari

Daca consumul e in jur de 12% numai urban, e in regula pt mine, nu e o masina tocmai mica ( 1.395kg, masa proprie )

Am gasit si niste date despre motorizarea de 1.8 - 140cp: "Aceasta motorizare 1.8-16v beneficiaza de numeroase elemente tehnice deosebite, cum ar fi arborii cu came cu reglare continua a momentului actionarii supapelor (DCVCP - Double Continuous Variable Cam Phasing) pentru optimizarea ciclului de admisie, sistemul deosebit de eficient de transfer al temperaturii ulei-apa, termostatul controlat electronic etc. Cu puterea sa de 140 CP, unitatea de 1.8 litri ECOTEC este una dintre cele mai puternice motorizari cu aceeasta capacitate cilindrica. Mai mult, 90% din cuplul sau maxim de 175 Nm este disponibil pe o plaja larga de turatii, intre 2.200 si 6.200 rpm, fapt care ii confera performante deosebite chiar si la turatii mici ale motorului, asigurand un condus relaxant in orice conditii de trafic "

Niste poze :

felicitari pentru achizitie, din poze arata ok masina; nu strica sa ii faci niste scanari cu comp sa vezi daca are ceva erori

cu consumul e discutie, conteaza mult si regimul de mers (talpa grea = consum mare); per ansamblu oras / afara nu iti va consuma mai mult ca Passatul Diesel 2.0

drumuri bune

Link către comentariu

Se stie ca motorul de 1.6 de la Opel e unul din cele mai economice motoare asa ca eu cred ca e foarte exagerat consumul dat de tine mai ales ca motorul e pus pe o Astra care are caroseria mai usoara ca si o Vectra dar mai conteaza si stilul de condus care poate influenta consumul.

Nu stiu de unde "se stie" ca 1.6 consuma putin dar din experienta celor din jur, de la firma de leasing unde am lucrat inainte, acest motor e printre cele mai gurmande motoare pe benzina de aprox 100 CP. Pe BC consumul neresetat de luni de zile variaza intre 13.6-14 l/100 urban. Daca ti se pare economic... inseamna ca ai alta scala de valori. Eu compar cu tsiul de 105 cp pe care il conduc acum care ia 9.5-10 urban...

Link către comentariu

:offtopic: 1.2l TSI ai 9-10l % urban ? :)) Nu-i cam mult?

La 1.6l MPI 75kW am ~ 11-12l GPL +1.5l zeama Petrom...regim de iarna...

Link către comentariu

Daca vorbim de consum, masina pana acuma numai urban a consumat 10,3 l/100km, la viteza medie de 24km/h,mai mult decat rezonabil, clima on tot timpul,

la cei 140cp e foarte ok.

post-60047-0-92510500-1301563995_thumb.j

Link către comentariu

nu este vorba chiar de urban ci de Bucuresti... unde toate consumurile anuntate de producatori sunt spulberate.

E adevarat ca sunt zile in care 1.2tsi ia 7% dar in medie ia intre 9 si 10%. Iar 1.6 16v de pe astra GTC ia 13 -14%

Link către comentariu

• 2 months later...

felicitari pentru masina, nu o sa te dezamageasca. motorul este excelent :icon_thumright:

Link către comentariu

@axl666...consumul e irelevant? adica vrei sa zici ca nu conteaza deloc cat consuma masina, sau ca cele 2 consuma aprox la fel?

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

cum e cu consumul de ulei ? am inteles ca Vectra C motoarele pe benzina consum ulei in draci :) am auzit persoane care au completat si cate 1 l la 1000 Km :)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Da, basme.

Daca citeai tot topicul aflai ca problema era folosirea unui ulei neadecvat pentru tipul motorului si numarul de km parcursi.

Deci nu motorul e de vina.

Cu respect!

Link către comentariu

• 2 months later...

Nu sunt basme. La Opel, doar anumite motoare din anumita generatie consuma ulei in exces si de obicei problema este data de semeringurile de supape.

Eu am z16xe care consuma destul de mult ulei, insa pe vectra C nu mai exista si alte motoare care sa pape mult.

Vectra din topicul de aici are z18xer, de 140 CP. Un motor reusit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!