Jump to content

Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI

loghy

Postare recomandată

Nu, am spalat numai sezuturile si nu a fost necesar scoaterea scaunelor. Bancheta si spatarele din spate sunt usor de scos. Sezuturile fata sunt iar usor de scos ca nu au prindere in schelet.

Link către comentariu

Am studiat un pic si intradevar sezuturile din spate par foarte usor de scos. Restul nu am instistat :)

Poate faci si tu un DIY data viitoare ;)

Link către comentariu

De saptamana trecuta, cu ajutorul lui Cristi (Al Bundy), am mai bifat un retrofit, care iarasi spun ca va fi ultimul,  :D si anume senzori de parcare fata spate.

Au fost cateva probleme cu montajul, in sensul ca instalatia era un pic scurta si ametita pe alocuri, Dar Cristi, ca de obicei i-a dat de cap. Multumesc si pe aceasta cale.

Si... poze:

attachicon.gifpf2.jpg attachicon.gifps1.jpg attachicon.gifps2.jpg attachicon.gifpi1.jpg attachicon.gifpi2.jpg attachicon.gifpi3.jpg attachicon.gifpi4.jpg

salutare,

cat te-a costat toata treaba? arata excelent :)

Link către comentariu

Multumesc. :)

Senzorii si instalatia le-am achizitionat de pe cars-equipment.com: http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/park-pilotpla-park-assistentops-sets-parts/oem-ops-parktronic-skoda-octavia-2/ cu 270 Eur.

Eu am optat si pentru vopsitul senzorilor http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/park-pilotpla-park-assistentops-sets-parts/spray-painting-service-avaible/#product_9300 care a mai fost 10 Eur, acum vad ca e 15 Eur, dar care nu a iesit foarte bine intrucat nu a asteptat sa se usuce foarte bine vopseaua inainte de ai ambala si ca urmare vopseaua este neuniforma si "zgariata", plus 10 eur transport.

Deci in total 290 Eur si au ajuns intr-o saptamana. La mine au ajuns dupa 3 saptamani pentru ca cei de la posta au uitat sa ma anunte. :dry:

La montaj au mai fostmici probleme intrucat, dupa cum ziceam si in postul anterior, unele fire erau prea scurte iar unele legaturi erau facute prost, dar Cristi le-a rezolvat in 5 minute.

Pretul de montaj trebuie sa il discuti direct cu Cristi (Al Bundy). Vezi ca are anunt in aria de prestari servicii.

Daca mai ai alte intrebari, cu placere :)

Link către comentariu

Multam'. Am vazut ca au o gramada de chestii interesante. Cu siguranta cumpar ceva de la ei  :)

Link către comentariu

Cu placere. Intradevar au o multime de chestii interesante, bani sa ai... :)

P.S. Nu mai da quote la postul anterior ;)

Link către comentariu

Poate faci si tu un DIY data viitoare ;)

M-am gandit dar prea tarziu iar telefonul nu l-am luat cu mine (aici nu prea ma suna nimeni :D ). Data viitoare fac poze cu siguranta

Link către comentariu
  • 1 month later...

Am reusit sa achizitionez un capac pentru portbagaj.

Nu stiu de ce nu vine ca montat din fabrica (ramane un luft catre stop) dar isi serveste foarte bine scopul.

Si pentru ca tot nu aveam dar ma gandeam sa-mi cumpar si daca tot "m-am impiedicat" de el pe forum, am achizitionat si un compresor OE.

Poze:

post-87624-0-34369300-1410342279_thumb.j post-87624-0-80069900-1410342321_thumb.j post-87624-0-18336200-1410342363_thumb.j post-87624-0-10239600-1410342395_thumb.j

Link către comentariu

Util, mi am luat si eu compresor OEM exact din asta, o sa cumpar si sticluta aia in caz de pana(vezi pe instructiuni)..... :icon_thumleft:

Link către comentariu

Pai cred ca l-am luat de la aceeasi persoana... :)

Sticla nu cred ca mai cumpar... Oricum e pentru cazuri urgente si bicicleta, de obicei presiunea o fac la vulcanizare cu azot.

Doar daca o sa renunt la roata de rezerva... am vazut in aria de Golf 6 un subwoofer OE pentru Golf 7 care mi-a facut cu ochiul dar deocamdata pretul mi se pare prohibitiv.

Tu n-ai roata de rezerva?

Modificat de loghy
Link către comentariu

Ba da am roata de rezerva.......ma gandeam asa in caz de ghinion extrem :lol: sa faci pana de 2 ori, desi de cand am masina(aproape 3 ani si peste 60 mii km) nu am avut nici o pana.....

Link către comentariu

Si eu cred ca ar fi culmea ghinionului... eu am facut prima pana dupa 4 ani jumatate si am reusit sa ajung si la vulcanizare fara sa pun rezerva (cam 150 km)...

Am impresia insa ca sticluta are termen de expirare... nu e chiar scumpa la 50 lei dar... na... :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

Si... am ajus la 70.000 km. Am facut revizia de 5 ani la Elcar Gid.

Atenti, serviabili si preturi ok. Daca la Avia ma duceam cu piesele mele, aici reducerea la manopera (daca achizitionezi piesele de la ei) a fost suficient de mare incat nu mai era rentabil. La final mi-au spalat si motorul... :D

O sa ne mai ducem la ei, mai repede de cat as fi vrut intrucat trebuie sa schimb bratele inferioare de la suspensia spate.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am schimbat si bratele spate si am facut si geometria tot la Elcargid.

Pretul la geometrie m-a surprins foarte placut: 80 lei

Dupa o discutie avuta cu colegul drapar m-am hotarat sa fac si o "adaptare cantitate micro injectie".

Ca prima impresie, daca la dus, pe E85, am avut consum 6, mers absolut legal, la intors pe A1 tot mers legal am avut o medie de 4, intrucat am avut la intoarcerea acasa o medie de 5.

A contribuit si reglarea presiunii, la dus erau intre 1.8 si 2.1, dar totusi nu cred ca doar ele puteau creste consumul cu aproape 2 litri.

Consumurile le-am inregistrat cu anvelopele de iarna 195/65/15.

Am luat si lamele de schimb pentru stergatoare. S-au montat foarte usor.

Modificat de loghy
Link către comentariu

De ce a trebuit sa schimbi bratele suspensiei spate? Mi se pare cam repede la 70 mii km...

Link către comentariu

La ce drumuri avem...și mie mi-au spus de la service ca trebuie sa le schimb la revizia de 73k km. Acum am aproape 83k km și probabil le voi schimba curând. Cat au costat bratele și înlocuitul? Ai pus OEM sau AM?

Link către comentariu

Si mie mi s-a parut cam repede dar probabil ca jantele de 17" si anvelopele 225/45 isi cer tributul.

Bucsele bratelor erau devulcanizate si spatele era mai jucaus pe alocuri. :)

Am pus brate OE.

Piesele si manopera au fost 562 lei, la care s-a adaugat geometria 80 lei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!