Jump to content

Skoda Octavia 2 FL - 1.6 TDI

loghy

Postare recomandată

Salutare!

Intrucat sunt nou pe forum m-am gandit sa facem cunostinta:

Skoda Octavia 2 FL motorizare 1.6 TDI CR, nivel de echipare business

Ca si dotari optionale a mai primit urmatoarele:

- Jante aliaj usor 17" Pegasus fara sasiu sport

- Alarma cu controlul habitaclului si telecomanda pentru inchiderea centralizata

- Airbag-uri pentru cap

- ESP

- Duze stropitoare parbriz incalzite

- Oglinzi laterale pliabile electric

- Culoare: Black Magic

- Tapiterie: Variety Onyx

Dupa livrare a mai primit:

- Presuri roti fata

- Protectie praguri de la Autostyl

- Ornament esapament

Ar mai urma: Folie geamuri spate si luneta sau parasolare, desi cele originale cred ca sunt mai scumpe decat folia, dar bebe va avea nevoie in zilele insorite :)

Si poate tempomat intrucat imi pare un pic rau ca nu l-am luat de la inceput... dar din ce am citit pe forum in momentul in care se calca frana acesta se decupleaza, mi-ar fi placut ceva care sa ramana cuplat si sa iti dea voie sa readuci masina la viteza setata intr-un anumit interval de timp.

Deocamdata... cam atat, sa nu va plictisesc de tot :)

post-87624-0-64607600-1300641359_thumb.j

post-87624-0-87672300-1300641378_thumb.j

Modificat de WVWZZZ
Link către comentariu

Cum merge motorul de 1,6?Sunt curios,am un prieten care acum 1 an era in cumpana ce sa isi ia 1,6 sau 1,9.Abia aparusera motoarele de 1,6 in decembrie 2009.La avia panlelimon nu au stiut ce sa-i spuna si pana la urma i-au recomandat 1.9.Ia fost frica e e cam mic pe caroseria de oktavia

Link către comentariu

arata foarte bine cu jantele pegasus....am si eu un caddy cu motorul tau...sa te bucuri de ea si sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

foarte frumoasa negreasa.sa ai cat mai multi km fara evenimente.:Driver:

Link către comentariu

@gabivvx

Eu am facut test drive inainte sa o cumpar tot la avia motors si am fost incantat.

Este adevarat ca la atunci aveam o Dacia Logan 1.6 si nu am testat si si 1.9 TDI pentu a face o comparatie.

Motorul zic eu ca merge foarte bine, impresia fiind ca trebuie condus un pic mai asemanator unui motor pe benzina, in sensul ca ii plac turatiile un pic mai ridicate (> 1700 rpm).

La turatii mai mici daca incerci sa accelerezi... sta un pic sa se gandeasca, dar peste 2000 rpm raspunde foarte prompt.

Si eu am stat un pic pe ganduri intrucat este un motor nou... dar am sperat sa nu sufere de vreo boala a tineretii si pana acum nu am avut neplaceri

@corad0

Multumesc. Recunosc ca asta a fost motivul pentru care am ales modelul de jante si culoarea. Vanzatorul de la avia mi-a spus la mometul respectiv ca ii place de mine ca sunt curajos :)

As fi vrut si sasiul sport... dar am zis ca totusi avand in vedere drumurile de la noi e prea mult (masina mai cobora cu 2 cm), oricum trebuie sa merg destul de incet pe carosabil prost sau denivelat intrucat scutura destul de tare.

Iarna cand pun rotile pe 15 ma simt un pic ca pe covorul zburator :)

Este adevarat insa ca stabilitatea la viteze mari este net superioara cu rotile de vara

Singura parere de rau a fost ca nu am putut opta pentru scutul de metal, dar pana acum nu am avut probleme

Modificat de loghy
Link către comentariu

Eu sunt de parere ca 1,6 se comporta binisor pt marimea ei... Oricum, este intr-adevar frumoasa! :icon_thumright:

Link către comentariu

O prezentare mai noua a masinii mele se pare :D

Sa o stapanesti sanatos, frumoasa...iti doresc multi km fara probleme.

Link către comentariu

s.o stapanesti sanatos, si fara probleme.

intrebare.. cat ai platit pentru ea ? si eu inainte sa.mi iau superbul, ma gandeam pe octavia2 FL. dar diferenta de bani nu mi s.a parut extraordinara(dar conteaza ce.i drept, mai ales in vrmurile astea).. Daar mai ales mi.au zis mai multi, inclusiv baietii de la avia ca octi2FL o sa fie pana.n toamna... cand ar aparea octi 3. [FL-urile stau maxim 2 ani zic ei, si acum ar avea cam 1 an si ceva, 1 an jumate.]

oricum, sa nu.ti para rau, masina e geniala.

cate kg are goala ? Inca o data, iti urez sa te bucuri de ea !

Link către comentariu

Foarte frumoasa masinuta! Jantele o prind foarte bine, si este si bine configurata. Sa o stapanesti sanatos, fara incidente si km fara limita!

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri si multumesc Gabriel, dar nu se compara cu ce ai facut tu. Jos palaria.

Greutatea la gol conform cetificatului este de 1365 kg, iar pretul aproximativ a fost de 17800, unde este inclusa si o reducere de 600 eur.

Masina am cumparat-o pentru ca bebe era pe drum si aveam nevoie de un upgrade la nivelul sigurantei de la Logan.

Am ales Skoda in urma experientei anterioare avuta de tatal meu cu o Fabia Combi I 1.4 68 CP, care a fost excelenta timp de 8 ani si aprox 120.000 km, care a fost schimbata in 2008 cu o Skoda Fabia II.

La momentul respectiv am inceput sa caut un SH dar nu am gasit un model care sa aiba si ESP si airbag-uri laterale si cortina.

Despre Superb ca sa spun... e o masina reusita iar break-ul este intradevar superb... nu stiu cat ar fi fost diferenta dar consider ca in acest moment nu mi se potriveste... poate peste cativa ani :)

De curiozitate SirX cat a fost a ta?

Modificat de loghy
Link către comentariu

a mea.. cu anumite reduceri mai substantiale am dat 23 mii. fara 20 euro parca :)

nu stiu daca mai am ofertele p.acas.. configurasem superb 1.6 cu octi 1.6. era diferenta de 2-3mii euro. d.asta spuneam. dar conteaza de cele mai multe ori si 500 eu :P

oricum e foarte buna si octavia. foarte stabila, doar cu PDG devine mai zglobie [pachet drumuri grele].

intrebam de greutate sa.mi dau seama de diferente cai/tona. pe superb mi se pare prea putin motorul de 1.6 tdi.

Skodele sunt bune. Am ramas foarte uimit cand m.am decis pe masina si am zis sa caut reclame cu skoda. sunt foarte putine, daca nu chiar lipsa. Parerea mea e ca se vand singure, se stie ca platesc pe masura serviciilor. Si eu am mers 2 ani pe octavia1 1.9 90cp alh. si mi.a parut rau cand am vandut.o

Modificat de SirX
Link către comentariu

o reducere de 600 eur.

stii cumva pe ce baza ti-au dat reducerea?ca tot 600e am primit si eu reducere in sept 2008 pt octavia 2,pe motiv ca din dec 2008 ar urma sa apara cea cu facelift(ca a ta).
Link către comentariu

Parerea me ca Skoda vinde foarte mult datorita faptului ca este sub umbrela VW, astfel ca mai toata lumea se gandeste ca isi cumpara un VW ceva mai ieftin. Ceea ce e aproape adevarat :)

@bercea mare: Reducerea am obtinut-o datorita faptului ca la momentul respectiv am configutat un VW Golf VI variant cu cel putin aceleasi dotari la acelasi pret cu o Skoda Octavia Business bineinteles si aceeasi motorizare. Co configuratia respectiva m-am dus la Skoda si i-am intrebat daca imi ofera vreo reducere pentru a cumpara Skoda si nu VW. Intr-o ora m-au sunat si mi-au oferit cei 600 Eur.

Link către comentariu

Salut si sa o stapanesti sanatos!

Cum ti se pare ca trage masina cu jantele acestea, eu tot pegasus am si cand fac trecerea de la 15"+caucicuri de iarna la 17"+cauciucuri de vara simt ca "am pierdut" 1/2 din putere?! :)

Link către comentariu

Multumesc. Nu pot spune ca simt vreo diferenta de demaraj sau acceleratie intre jantele pe 15" si cele pe 17".

Singurele diferente ar fi stabilitate un pic mai buna in curbe in favoarea celor de 17" (doar un pic datorita suspensiei standard) si un confort mai bun cu cele de 15", datorita talonului mai inalt - 65 fata de 45 la cele de 17".

Ce anvelope folosesti?

Eu am de vara Bridgstone Potenza 225/45/17 iar de iarna Dunlop WinterSport 3D 195/65/15.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Salut. S-o stapanesti sanatos si sa parcurgeti impreuna cati mai multi km fara probleme! Arata foarte bine cu jantele pe 17 in combinatie cu culoarea neagra. Chiar sunt curios cum se comporta 1.6-le fata de vechiul 1.9.. :)

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Foarte frumoasa masina!

In legatura cu tempomatul, ai functie de resume care iti permite, chiar daca calci frana, sa revii la viteza memorata anterior, daca vrei sa il montezi la reprezentanta te ajunge in jur de 12 mil pentru ca trebuie schimbate ambele manete(semnalizare+stergatoare).

Daca vrei sa iti pui folie sa ai grija cand iti monteaza satojele la loc sa ti le puna cum trebuie, eu m-am dus de 2 ori inapoi pentru ca nu mi le pusesera pe pozitie cum trebuie.

Drumuri bune si sa te tine 10 mil de km :D

P.S. Cat te-a ajuns ornamentul de la toba?

Modificat de radu2010
Link către comentariu

De vara Bridgstone Potenza 225/45/17 iar de iarna Michelin alpine a3 195/65/15.

Cele de vara sunt tocite aprox. 40-50% dar deja au inceput sa faca un zgomot deranjant la rulare, poate si din cauza varstei de 3 ani :)...am vazut ca este un fenomen des intalnit pentru cauciucurile Bridgestone de 225mm latime.

Legat de tempomat te sfatuiesc sa-ti cumperi maneta de la dealer skoda (este cea mai ieftina varianta)cu 330ron si sa o montezi cu ajutorul colegilor din aria de prestari servicii.

Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturile referitoare la tempomat. Intrebasem la avia anul trecut si suma vehiculata era de aprox 800 Ron (400 Ron maneta si 400 Ron montajul), ceea ce imi depasea un pic bugetul la momentul respectiv.

Despre folie/parasolare inca testez terenul. Initial am vrut sa cumpar parasolare originale skoda, dar avia mi-a comunicat un pret de 440 Ron/buc si atunci am inceput sa ma gandesc la folie ce este mai ieftina :)

Acum vreau sa incerc sa le confectionez eu, dar nu am gasit inca un parasolar tip luneta pe care sa-l modific. Trebuie sa ajung pa la targul vitan si n-am avut timp.

@radu210: ornamentul este original skoda si a fost cam 400 Ron cu montajul inclus (taiat teava originala + sudura argon).

Link către comentariu

Frumoasa masina sa o stapanesti sanatos!

Legat de tempomat, masina e MY2010 sau 2011? Daca e 2010 posibil sa fie doar 800roni cat spui, dar daca e MY2011 e mult mai mult din ce am inteles...si pe mine ma intereseaza un tempomat...pretul ar fi de aproximativ 1000-1100 roni (dealeri din Cluj si Oradea) plus montajul.

Link către comentariu

Daca e din 2009 s-ar putea sa ai noroc.Cu siguranta ca nu o sate ajunga 400 ron montajul, o sa fie maxim 100 roni.

Referitor la ornament:nu este de tip "plug&play"? mai trebuie modificata teava?

Link către comentariu

Nu este de tip plug&play. Trebuie taiat cam 15 cm din teava de esapament (daca imi aduc bine anminte) pentru ca diametrul gurii tevii de esapament este ca cativa milimetrii mai mare decat restul traseului de evacuare, si pentru ca trebuie aliniat cu bara.

Oricum in cutia in care este ambalat exista o schema cu dimensiunile de taiere si instructiunile de montaj.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!