Jump to content

Revizie O1 40000Km

ali68
 Share

Postare recomandată

Multumesc anticipat celui care mi-ar putea spune ce anume trebuie urmarit si schimbat la revizia de 40kkm(in afara de ulei si eventuale filtre) si cam cit ar costa.Intreb acest lucru deoarece la revizia precedenta mecanicul care raspunde de masini in garantie statea linga mine si ma intreba " acuma ce mai vreti sa schimbam?". Nu avea rost sa ma cert pt ca la Open Service-Iasi cam asta este atmosfera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai filtru ulei/polen/aer si uleiul.Cam atat. eventual sa te uiti si la placutele de frana :)

Cat costa gasesti in alt topic pe forum intre 5 mil si 8, depinde unde faci revizia, ce tarife au la manopera si ce ulei iti pune. Placutele le socotesti tu separat daca e nevoie :)

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Nu se schimba filtrele de aer, praf/polen, si motorina. Intervalul pentru aceste filtre este 30k km.

Daca au fost schimbate la revizia de 30k km atunci schimbi numai uleiul si filtrul de ulei.

Daca masina are 2 ani se schimba si lichidul de frina.

Toate aceste lucruri sunt explicate in manualul masinii.

Link către comentariu

ender, vrei sa-mi spui ca eu le schimb aiurea pe toate la fiecare 10000 km? Serios vorbesc, stii ce imbacsit e filtrul de aer si ala de polen. Daca la 10000 km arata asa, nu vreau sa stiu la 30.000 km. La fel si cu ala de motorina. Zi-mi daca eu gresesc cand schimb la fiecare revizie de 10000 km filtru de aer, de polen, de motorina si uleiul. :D

Modificat de godoroja
Link către comentariu

salut

sunt total de acord ca la open service in iasi e jale mare

cand iti baga masina in service nu iti pun macar pe scaun o folie de plastic ceva.

un prieten de-al meu are un peugeot si vreau sa spun ca pun si pe jos si pe volan si pe schimbator huse de plastica sa nu o murdareasca.

si in plus la open service iti baga manopera de nu te vezi.

eu am avuit revizia de 30k si nu pot sa zic ca a durat mai mult de 1 jumatate

pe factura ei mi-au trecut manopera 5 ore.

sda inebunesc

le-am zis ca nu le platesc mai mult de 3 si au fost de acord

asa ca la ei e ca la bazar

cred ca mai bine ai incerca sa faci la bacau la auto moto invest

sunt mult mai seriosi sau macar par

la revizia de 40 inca nu am ajuns

dar iti schimba probabil in plus fata de cea normala placutele de frana care sunt vreo 4 milioane

Link către comentariu

filtrul de motorina il poti schimba mai repede, doar daca pui o motorina indoielnica.. altfel dupa cum se stie elementele filtrante pe masura ce se imbacsesc filtreaza din ce in ce mai bine.. evident pana la un punct unde devin o opreliste.. dar e mai departe punctul ala.

30k e ok.. chiar asta scrie si la toate masinile noi in cartea de service..

( se da garantie pt. asta asa ca stiu ei de ce isi asuma asa responsabilitatea )

Link către comentariu

La mine in serviceplan scrie ca filtrul de motorina se schimba la 45.000. L-am schimbat si nu era murdar/negru, etc. Nu cred ca e nevoie inainte de termen, mai ales ca e si o caruta de bani filtrul de motorina.

Link către comentariu

Eu practic disectie de filtre de motorina cu flexu' si vreau sa va spun ca nu se prea imbacsesc. Si cum au spus Ender si apoi Thheo, un filtru e din ce in ce mai eficient pana cand se obtureaza insa nu cunosc vreun astfel de caz. Poti sa schimbi filtrul zilnic daca vrei dar nu castigi absolut nimic. Era o mica exagerare evident.

Link către comentariu

Pai si eu l-am taiat pe al meu. Rezultatul a fost mai mult decat imbucurator. Fara mizerie si apa, numai o culoare oarecum galbena a hartiei de filtru.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare si ca sa concluzionez:

- revizia Skoda O1 40000km, cost total 4.600.000 lei din care materiale 3.008.000(ulei Castrol TXT Softec 5W40, filtru aer, filtru polen, filtru ulei) iar manopera au considerat 2.5 ore deci cam 1.600.000.Preturile sint cu TVA inclus.

Nu am schimbat filtrul de motorina desi cei de la receptie au vrut sa mi-l bage pe git, dar le-am replicat ca folosesc motorina numai de la OMV si in plus in cartea tehnica se recomanda schimbarea lui la 30KM.

Schimbarea filtrelor nu mi s-a parut inutila in special filtrul de polen care era inegrit

complet.

S-a facut doar o verificare vizuala a placutelor de frina care erau in stare buna.

Link către comentariu

Filtrul de polen poate fi suflat, daca nu vrei sa-l schiimbi. eu la fiecare 2-3.000 km le suflu, (aer + polen).

Link către comentariu

• 4 years later...

Si eu am 43.000 km si ma intereseaza ce anume trebuie sa schimb.

Link către comentariu

trebuie sa citesti in serviceplan.In general se schimba toate filtrele ca la o revizie obisnuita uleiul ,cred ca si placutele de frana ,schimbarea lichidului de frana, a lichidului de servo si verificarea antigelului

Link către comentariu

Problema asta cu schimbarea lichidului de frana, si a celui de servo nu stiu ce sa zic. In rest voi schimba probabil: filtru aer, filtru polen, filtru ulei, ulei si nu prea inteleg faya cu schimbatul distributiei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!