Jump to content

My Skoda Superb Ambition

SirX

Postare recomandată

Salut.Dupa o perioada in care am imprumutat masina surorii mele, mi.am cumparat iar o Skoda, de aceasta data un Superb. Am mai detinut o octavia 2003 1.9tdi90cp ALH.

Sunt foarte multumit de ea, astept sa vina timp frumos sa o scot la o sedinta foto adecvata.

Sunt foarte multumit de ea, am facut doar 500km cu ea, consumul mediu este de 7.5l/100km. Consum ce mi se pare foooarte bun pentru perioada de rodaj, in conditia in care in carte consumul in oras este de 6.9l/100km. Masina a sosit relativ rapid. Am dat comanda la Avia pe data de 4.02.2011, iar pe 25 dup.amiaza a sosit la reprezentanta. In ciuda a ce am citit pe forum, eu unul nu regret ca nu am luat modelul de 170cp. La dealer am auzit ca de fapt se vand ca painea calda modelele 1.6 tdi. Ca putere mi se pare indestulatoare, si inca nu am sarit de 3000rmp[si acceleratiile astea rare, prefer sa stiu ca i.am facut un rodaj ok]. Mereu exista loc si de mai bine, dar ma descurcam cu cei 90cp de pe O1 :), deci e foarte ok. In plus si consumul se simte in oras mai micut.

O singura veste proasta am. Am luat masina luni, pe 28 feb. Si cum stau la 20m de biserica, am profitat de ocazie, si am dus.o acolo ptr slujba. Buuuun, o duc acasa, si ramane acolo pana sambata. Imi fac treaba, seara ies in oras cu un prieten [ Richiteanu de pe forum ], si dupa ce l.am lasat acasa, o surpriza neplacuta. Am franat [lejer.. cca 10m]de la 40km.h din cauza unui sant in mijlocul drumului, si un meserias din spate m.a pocnit in incercarea lui de a ma ocoli. Nervi, frustrari, telefoane peste telefoane. S.a rezolvat intr.o saptamana impedimentul. Reparatia pe CASCO cu regres pe RCA-ul tipului. Schimbat bara+spoiler [asa numesc ei, eu stiam de fusta spate], senzorii de parcare au ramas intregi.

Atasez mai jos cateva poze, dar din fata casei.

Dotari optionale fata de pachetul Ambition

Radio-CD & MP3-player Bolero 2 DIN cu touch screen, afisaj color si CD-changer

6 CD-uri) integrat

4A3 Scaune fata incalzite, cu reglaj termic separat

7X1 Senzori de parcare spate

4KF SunSet - geamuri laterale spate si luneta in nuanta fumurie

8T2 Tempomat

PLE Volan multifunctional in 4 spite imbracat in piele incl. pachet

sumar piele (schimbator viteze, maneta frana de mana)

th_35c687b3.jpg th_0af45152.jpg

lovita.. th_f8e02416.jpg th_c81df3e7.jpg th_cc476406.jpg th_7ea3eaf4.jpg th_2e19f6dc.jpg

th_b6083f75.jpg th_2868b3cc.jpg th_b22f9ce0.jpg th_bd168dd9.jpg th_8ae609e0.jpg

Modificat de SirX
Link către comentariu

Culoarea este Argintiu Platinum [ versiunea 1 sau 2.. sunt 6 versiuni ptr culoarea asta ]

codul culorii este 2G2G. Le.am dat ceva bataie de cap, baietilor de la avia, ptr vopsirea barii din spate ca nu stiau ce versiune este.

Multumesc pentru urari, miercuri o inmatriculez, sper sa scap de soferii de duminica din jurul ei.

Aditional, era sa intre un kia in mine frontal. Ochelari de soare, clar se uita in alta parte, m.a observat in ultimii 2 metrii ca nu avem loc daca eu sunt tras maxim pe dreapta si el pe mijlocul drumului... SI ultima intamplare cu.n logan care mi,a taiat calea, apoi a taiat calea unui passat, ca in final sa loveasca in spate un golf5 [parca] si un taxi.

Recomand masina cu multa caldura, chiar si motorizarea mea mie mi se pare destul de puternica,+consum fooarte acceptabil. Ce mi.ar fi placut era sa nu primesc cartea masinii veche. Inca nu a aparut se pare. In carte decat 2.0TDI CR 170cp apare ca euro5, al meu pe modelul 2010 este euro4. Sunt curios la consum. Mie unuia, mi se pare ca pentru rodaj consuma dubios de putin. Nu o calc intr.adevar; dar merg in trafic semiaglomerat, si pe distante mici.

Ne vedem la o intalnire cand e mai cald p.afara ! :)

P.S. era sa uit. Punct slab: geamul de la turometru si vitezometru sunt FOARTE pretentioase. Au reusit la spalatorie sa ii dea niste micute zgarieturi, nu se observa decat daca te chinui si in lumina soarelui. Dar putin cu putin se va face si mai rau. Asa ca eu unul prefer de acum sa zic sa imi lase partea ceasurilor +volan nesterse cand o duc la spalatorie. Servetele pentru ochelari, umele + servetele f fine + multa dragoste o s.o intretina ok :D

Modificat de SirX
Link către comentariu

fix asa eram si eu,cand era masina noua-nouta,atent la toate 'zgarieturile micute'...cu timpu,mi-a trecut :P pacat de incident,dar bine ca s-a rezolvat ;) sa fi linstit ca au mai patit si altii,pana in 1000 km i-am schimbat si eu pe casco capota :D si ca sa inchei,desi cu asta trebuia sa incep,imi place superbu tau :coolpics: la cati mai multi km :cool:

Link către comentariu

asta incerc si eu sa nu mai vanez defecte ca mai mult ma oftic.

multumesc de urari. SI MIE.MI PLACE :)))am inteles ca de marti se incalzeste tot mai mult. in weekend poze noi... poate chiar la intalnirea de duminica cu forumistii :D

P.S. am cunostiinte cu pocnituri de genu. lancer x 2.0tdi, schimbat bara spate, capota, usa spate pasager. fiecare in alt accident in primele 6 luni de la achizitie.

si un infinity, nu stiusa spun ce model, costul a fost de 80mii... cert e ca in a2a zi a intrat un tir in curu lui.. partea proasta ca nu l.a facut dauna, asa ca masina ceeel mai probabil se va taia si repara. e cel mai trist cand ti se intampla asa ceva

Modificat de SirX
Link către comentariu

...

O singura veste proasta am. Am luat masina luni, pe 28 feb. Si cum stau la 20m de biserica, am profitat de ocazie, si am dus.o acolo ptr slujba. Buuuun, o duc acasa, si ramane acolo pana sambata. Imi fac treaba, seara ies in oras cu un prieten [ Richiteanu de pe forum ], si dupa ce l.am lasat acasa, o surpriza neplacuta. Am franat [lejer.. cca 10m]de la 40km.h din cauza unui sant in mijlocul drumului, si un meserias din spate m.a pocnit in incercarea lui de a ma ocoli. ...

Ca sa imi permit o gluma: du-te inapoi la popa sa iti dea banii inapoi! Se pare ca a fost fara efect slujba :)! Pana una alta, sa o stapanesti sanatos si km fara probleme si evenimente!

Link către comentariu

constatarea mea a fost diferinta putin. Sa explic putin..

Am lasat masina acolo, au ramas ai mei sa astepte preotul, eu plecat cu trebi.

Astfel, am constatat urmatoarea, masina e dusa la biserica, slujba facuta decent.

EU sunt nedus la biserica. :))) [radem,glumim, dar uneori asa e :P]

Azi am inmatriculat.o. O sa urmeze in weekend niste poze fulger :D

[ taxa prima inmatriculare ? aprox 2900eu @ aprox 1230 lei. 85 lei nr preferentiale, fata de... 40 lei ]

Link către comentariu

Foarte frumoasa, imi plac pozele cu interiorul, e superb!

da intr-adevar.... vrem sa-l vedem

Link către comentariu

Deoarece exista doar 2 tipuri de masina, tu ai sarit la cele lovite...

De acum incolo sa ai noroc de km fara incidente.

Link către comentariu
  • 1 month later...

am fost plecat, sorry. 1 mai si toate cele. am gresit la euro 290 eu. 12milioane 300 mii lei vechi. 1230 lei

o sa fac poze la interior, este pretentios la curatenie, prefer sa fac eu si nimeni altcineva.

de lovit e ok acum, are undeva la 3300~3400km si niciun alt incident. Si prefer sa ma gandesc la ea ca la una nelovita. Bara a fost inlocuita totusi :D

2 zgarieturi in parcari dar de suprafata.. stratul de ceara din fabrica s.a luat, trebuie sa ajung la reprezentanta sa iau creion facut din monstra de vopsea de pe caroserie. poate o sa fac chiar diseara poze, oricum revin mai curand acum. E greu cu muncile+facultatea :P

Spatiul in interior e foarte generos intr.adevar. De obicei lumea se urca in fata in masina.. ei bine acum toti prefera sa stea in spate ;))

Ca stabilitate mi se pare foooarte ok. De 1 am facut un Brasov cu ea. ud pe jos la 190-195 nici nu simteai o viteza mai mare de 100-120km/h. Prietena se uita in telefon, si uitandu.se in lateral i s.a parut ca treceam prea rapid de masinile celelalte, s.a uitat in bord si nu.i venea sa creada.

Sincer recomand masina cu inredere. Daca nu faceti foarte multe drumuri in afara, e ok si motorul meu 2.0 140cp. consum cu 1 l/100km mai micsi puterea e destula believe it.

alergata pe serpentine si.n brasov si in bucuresti in mare aglomeratie am avut consum total de 5.6l/100km.

Am facut in total 600km cu jumatate de rezervor.. 400~450km in afara, restul in oras, dar oricum am profitat de ocazie sa ii curat bine esapamentul.

post-58622-0-81497200-1304579523_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!