Jump to content

Schimbare amortizoare hayon

toni
 Share

Postare recomandată

Saptamana trecuta mi-a decedat unul dintre amortizoarele de la hayon. Cum si celalalt era destul de batran (adica de cand masina - 2000) hayonul nu mai statea deloc si trebuia tinut cu mana.

Am cumparat cele 2 amortizoare cu gaz (90lei de la volksman), dar inainte de a le monta am cautat putin pe net sa vad care ar fi sistemul de prindere.

Desi este foarte simplu, am gasit un site care descria procedura de scoatere a celor vechi.

http://www.tailgatestruts.com/gas-strut-fitting-mounting

Se ia o surubelnita dreapta mai subtire si ingusta si se introduce sub siguranta amortizorului. Se ridica putin si apoi se impinge siguranta spre capatul amortizorului.

Apoi acesta iese foarte usor.

Removing-car-gas-strut.jpg

Montarea se face in mod asemanator. Se desface siguranta amortizorului nou, se pune pe pozitie si apoi se trage siguranta la loc.

Dureaza 10min :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat au costat?se ridica singur haionul dupa ce il deschizi?

Link către comentariu

• 1 month later...

90lei/amortizor din cate imi aduc aminte, iar hayonul se ridica singur.

Link către comentariu

IOJI 05 BLD

si la mine se ridica singur dar pana la un punct,totusi pretul de 90 de lei pt o bucata mi se pare cam scump,parerea mea

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!