Jump to content

Guma Turbo

guma_turbo

Postare recomandată

Buna seara. Poate unii dintre voi stiu ca mi-am cumparat de curand aceasta masina. Poze cu ea momentan nu am, dar in weekend sper sa am timp sa ii fac.

.

Ce mai intereseaza pe mine momentan este sa aflu ce consumabile trebuie sa cumpar ca sa ii fac asa zisa revizie. Adica vreau sa ii schimb tot ce inseamna filtre, ulei, curea de distributie, etc. ca sa nu am mai tarziu probleme. Daca stie cineva exact ce piese trebuie sa schimb mi-ar fi de mare ajutor.

.

Pana una alta sa spun cateva cuvinte despre masina. Este berlina, anul 2002, motor de 1.8 turbo - 150 de cai, benzina, culoare neagra, la interior piele, climatronic, etc.

.

In momentul de fata are putin peste 160.000 de kilometri. Dupa parerea mea si a altor persoane care au vazut masina tind sa cred ca ar fi reali acesti kilometri tinand cond ca piele din interior arata destul de bine, iar masina este cumparata din tara de la Porsche Bucuresti.

post-87614-0-25256900-1300391421_thumb.j

Link către comentariu

In primul rand felicitari pentru achizitie. Sa iti fac o lista ca si eu am trecut prin asta.

Ai avea de schimbat cam asa - lista super completa:

- curea de distributie (Conti, INA)

- curea de transmisie

- pompa de apa (Hepu)

- role si intinzatoare

- antigel G12/G12 plus

- ulei 5L norma VW 502.00 (eu am pus Castrol Magnatec 5W40 sau poti sa alegi ce vrei)

- filtru ulei (filtre eu am ales MANN, ai aici catalogul)

- filtru aer

- filtru polen

- filtru benzina

- lichid de frana DOT 4 (se schimba la 2 ani si mai nimeni nu i-l schimba deci sigur nu e schimbat)

Ai mai putea sa verifici directia (brate, bucse, etc) si franele (discuri si placute). Bujiile ar mai fi ceva care pot sau nu sa necesite schimbare.

Eu am schimbat la Golf in 2008 distributia (curele, role, pompa apa) + ulei + filtre + cap de bara si inca ceva la directie + manopera si am platit cam 1400 - 1500 de lei (din care 500 manopera) cu totul daca bine tin minte.

Sa o stapanesti sanatos! Asteptam poze...

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Multumesc frumos pentru lista pieselor.

L.E.: Stie cineva cine este admin-ul forumului? Vreau sa ii spun de o eroare care imi apare in cadrul forumului.

Modificat de guma_turbo
Link către comentariu
  • Administrator

In aria "Masina mea" este permisa:

- prezentarea DOAR a masinilor din gama VAG;

- discutarea aspectelor legate de tuning vizual si tehnic. Sunt strict interzise discutiile referitoare la problemele tehnice.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Singurele poze pe care am reusit sa le fac. E cam murdara masina, dar merge.

vwpassat.th.jpg fotografie0011l.th.jpg fotografie0012l.th.jpg fotografie0016.th.jpg

Modificat de guma_turbo
Link către comentariu

Frumos modelul,interiorul imi place mult.Sa-l stapanesti sanatos si fara incidente cat mai multi km!

Mi se pare mie sau e stramba nuca schimbatorului?

Link către comentariu

da. e putin stramba. oricum am dat comanda de alta nuca si manson si alte maruntisuri. multumesc.

Link către comentariu

Vezi ca e posibil ca nuca ta sa nu fie intrata pe pozitie.Incearca sa apesi pe ea pana face un ''clanc''.

Modificat de TIBI_84
Link către comentariu

Am apasat pe ea, am tras, am incercat sa o indrept dar sta teapana. Am vazut topicul tau despre cum se scoate nuca si mansonul. Foarte util. Astept sa imi soseasca coletul si apoi o sa o demontez.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

UPDATE

Cu nuca de la schimbator nu am rezolvat-o. Mai rau am stricat inelul acela de metal care o tine. Acum are un joc de 1 cm stanga-dreapta. Se gaseste acel inel de cumparat?

De curand mi-am montat pilot automat si mi-am schimbat si carcasa la una din chei. In special, sunt foarte incantat de pilotul automat. E o frumusete la drum lung. Adaug 2 poze cu maneta si 2 cu masina "curata". :Driver:

40520727.th.jpg 78361951.th.jpg

42405454.th.jpg 87095077.th.jpg

Modificat de guma_turbo
Link către comentariu

Arata bine. O adevarata limuzina! Modelul meu preferat de Passat al tuturor timpurilor cu motorul perfect. :icon_thumright:

Link către comentariu

Se gaseste....cauta colier de unica folosinta.

Sa stapanesti sanatos tempomatul !

Link către comentariu
  • 2 months later...

Sa ai grija de ea si ea de tine , la kilomi astia eu asi schimba si uleiul la servodirectie eventual la cutia de viteze, un control amanuntit la furtunele de vacum ( nu cunosc exact modelul asta dar pe la km astia apar ceva crapaturi la furtunele de vacum). Si daca intradevar iubesti masinuta inainte de a face schimbul de ulei pune un Motor Clean si apoi cu uleiul nou pune un Motor Protect ambele de la Lyqui Moly (nu lucrez pentru LM) sunt ceva parale dar nu vei regreta si motorul iti va multumi. Eu am tras cu un passat vreo 320000 si am cumparat o cu 60000 doamne ce masina mergea intradevar pe principiul Apa Paie si Bataie. Passatul ala ma facut sa imi tatuez pe inima VW. Bucurate de ea

Link către comentariu

Ce pot spune.....super tare frate,n-ai idee cat salivez la pozele tale ;).Apropo nu vrei sa imi dai mie bandourile nichelate :blah_: ?Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!