Jump to content

Seat Altea XL vs. Superb 2

laur_vd
 Share

Postare recomandată

Poate va ganditi ca nu este cel mai potrivit vs., dar pentru mine cel putin este si am sa va spun de ce. M-am mai laudat ca vreau sa schimb masina cu ceva mai incapator pe locurile din spate si cred ca voi alege una dintre cele doua. Sunt fan Skoda si mai mult m-as orienta spre Superb 2 dar si Seat ofera cateva avantaje notabile.

Motorizare 1.4 tsi.

Superb 2: varianta confort + 1000 euro optionale = 19400 euro

Altea Xl: varianta style + 1000 euro optionale = 18000 euro.

E o diferenta de bani in primul rand. Referitor la fiabilitate cred ca amandoua stau cam la fel, sub umbrela VW. Performantele dinamice sunt la fel , amandoua aproape 1500 kg. Multumitor. Varianta de echipare de la Seat este chiar mai buna. Cred ca pe latime in spate sunt cam la fel, un plus la lungime intre bancheta si scaunele din fata la Superb, dar si la Seat se sta binisor pentru ca desi are acelasi ampatament ca Octavia 2 spatiul este mai aerisit.

Bancheta de la Seat are deplasare longitudinala si locul din mijloc arata si se sta mult mai bine decat in Superb.

Echiparea de la Seat cuprinde si jante, climatronic, volan in piele, comenzi pe volan.

Poate o sa fac si un drive-test dar nu este asa important. Trebuie sa analizez cu atentie Superb-ul in interior si Seat-ul in care nu m-am urcat niciodata. Ceea ce imi place la Seat este volanul mai gros si scaunele fata care cred ca te sustin foarte bine.

Modificat de laur_vd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca parere personala calitatea materialelor din interiorul seatului este ceva mai slaba decat a skodei.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am verificat prin proba practica, locul in spate in lateral la Seat, Superb 2 si Octavia 2. Pot sa spun ca este aproape identic cu foarte mici diferente.

Link către comentariu

Parerea mea: Ia Superbul!

Trebuie sa te gandesti si la revanzare inca de cand iei masina noua (stiu e cam aiurea momentul), Romania nu prea e o piata pentru monovolume -mai ales pt cele benzinare, Superb il vei revinde mai repede si mai scump (deci vei recupera o parte din diferenta de pret la revanzare). Nu uita sa negociezi si sa te inarmezi cu 3 tichete RABLA.

Link către comentariu

Mi se pare ok acest versus. Masinile sunt comparabile(amandoua pot transporta cam acelasi volum de bagaje/pasageri in aceleasi conditii si cu aceleasi motoare) dar foarte diferite prin imagine.

Daca ai probleme cu parcarea in spate, Seatul e mai bun; daca ai probleme cu parcarea in fata, Superbul e mai bun.

Daca vrei un model mai nou, Superbul e mai nou.

Daca vrei Superb, mai bine mergi pe Ambition fara optionale decat confort cu optionale. Diferenta de pret e minorra comparativ cu dotarile oferite (climatronic, scaun electric, oglinzi pliabile electric)

Superbul e mai aerodinamic si prin urmare consumul e mai mic si vmax e mai mare la un zgomot mai mic.

Skoda din ce am auzit e mai bine construita/solida, tabla mai buna ca le Seat si chiar si Vw (ex Polo se face tot in Spania, Jetta in Mexic/China)

Modificat de nsm
Link către comentariu

Da, am auzit si eu ca tabla din Spania si Mexic e mai proasta.. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Urata rau Altea XL nu arata a masina mai mult a vagon...iar Superb arata a masina care e facuta sa mergi pe locurile din spate,prea lunga

Nu am inteles niciodata la ce foloseste o masina inalta gen Altea...numai daca toti membrii familiei au peste 2m inaltime.Ca off-road nu e.Consuma mai mult,e mai galagioasa ,e mai scumpa si cam atat,si are portbagajul o ideea mai mare.

As merge tot pe Octavia cu ochii inchisi.

Link către comentariu

Praslea ti-ai exprimat o parere personala. Eu cel putin pe Skoda as merge pentru ca pur si simplu mi-ar fi greu sa renunt si da are o imagine mai buna, e mai silentioasa, asa se zice, materiale mai bune si tot aspectul general imi place foarte mult. Dar daca inca nu te-ai urcat pana acum intr-un seat, Leon sau Altea, vei vedea ca te simti foarte bine. Scaunele sunt bine profilate, volanul este mai mic si mai gros, are priza foarte buna si nu uita Seat-ul face parte din divizia de sport a lui Audi.

Link către comentariu

Am mers cu leon 1.6 2009 luat nou de mi s-a luat...volanul ala mic si gros nu-mi place deloc.Masina are treptele scurte ca sa iti dea senzatia de sportivitate,senzatie falsa...dar pe autostrada la 150km/h iti zboara pistoanele,motorul e ft turat,masina e galagioasa si inconfortabila.Vorbesc de 1.6

La 22.000km a cazut pompa de apa,s-a rez imediat pe garantie

Link către comentariu

In locul tau as merge pe Superb. E mai aerodinamica, mai dinamica, probabil mai confortabila decat 'sportiva' Seat.

Altea e un monovolum. Stai mai inalt in ea parca, plus ca vei avea de suferit pe curbe intr-un fel sau altul. Ori se tine binisor si are suspensia tare, ori e balena.

Iti va consuma mai mult deoarece opune mai multa rezistenta la aer si va fi mai zgomotoasa.

Plasticele in interior nu sunt la fel de bune calitativ si mie personal imi place mai mult designul din Superb.

Link către comentariu

Daca este inconfortabila inseamna ca are suspensia mai tare ceea ce nu-mi place. Ca-i mai zgomotoasa la fel. Tot spre skoda ma indrept, numai ca ... in curand o sa pun in vanzare my octavia tour 1.8T 20V. Dar am concurenta chiar in oras... dar mai vedem cine reuseste... :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu am Toledo 2006.

Minusuri majore:

- pozitionarea stergatoarelor care iarna prind gheata pe laterale si tre sa te dai jos sa o scoti

-vizibilitate f proasta datorita stilpilor din fata, in forma de A

-datorita faptului ca este mai inalta, est muult mai zgomotoasa si consuma un pic mai mult decit o berlina

Plusuri majore:

- in interior stai foarte lejer, ai senzatia de comoditate maxima si aerisire

- pozitia mai inalta care te face sa vezi mult mai bine in fata si la tot ce se intimpla in jurul tau.

-pozitia scaunelor din spate, care sunt mai ridicate decit cele din fata iar cei din spate au senzatia ca stau ca la teatru, vad totul in fata direct, nu trebuie sa se uite pe linga capul tau...

Ti-am spus toate astea ca sa stii ce te asteapta la altea...

Modificat de kye04
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!