Jump to content

Vopsit plase de grill

Akebono
 Share

Postare recomandată

Am o problema. Tot "nasul" masinii mele este imbracat in plase. Plasa nu este de aluminiu si are un design aparte, mai rar intalnit pe drumurile noastre. Trebuie protejata pentru ca altfel rugineste.

Am vopsit-o si pana acum de doua ori cu vopsele spray conventionale si ieftine, recunosc. Tratament cu primer 2 straturi si apoi vopsea 2 straturi. Totul bun si frumos, rezista foarte bine la apa insa din cauza pietrelor de criblura sare pe alocuri si apoi rugineste. De la departare pare ca are aspect de ... insecte, insa sunt puncte de rugina.

Plasele sunt vopsite argintiu, look aluminiu.

Nu stiu unde sa gasesc o vopsea rezistenta, cu elasticitate care ar face treaba buna acolo.

Aceasta este plasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce nu incerci sa te duci la un service autorizat in asa ceva? acolo gasesti sigur pe cineva care sa stie ce vorbeasca. De exemplu 3cmc...

Link către comentariu

de ce nu incerci sa te duci la un service autorizat in asa ceva? acolo gasesti sigur pe cineva care sa stie ce vorbeasca. De exemplu 3cmc...

<{POST_SNAPBACK}>

Hmm, prefer sa fac singur in varianta DIY, pentru ca asta-mi place. Dar nu e exclus sa ma duc si la un service. Ideea ar fi intai de toate sa pot identifica o vopsea/tehnica potrivita pentru asa ceva.

Link către comentariu

Poate ceva mai gros ca un fel de antifon (dar nici asa de gros). E o idee. Si e negru oricum

Link către comentariu

O parere: ar trebui sa incerci cu o vopsea speciala, aventual cauciucata, de buna calitate, care sa nu fie prea consistenta, deoarece grila ta, de tip fagure, cu ochiuri mici, va avea de suferit, in sensul umplerii cu vopsea (sau cel putin ingrosarea accentuata) a fagurilor, fluxul de aer catre motor fiind diminuat.

Din cate stiu, in gama 3M exista astfel de vopsele. Personal nu am incercat.

Link către comentariu

poti apela la o vopsire clasica, ca atunci cand vopsesti o piesa de tabla de pe masina.

vopseaua sare din cauza lipsei stratului final de lac si a uscarii in cuptor.

ordinea ar trebui sa fie: curatat rugina, grund, vopsea, lac, uscare in cuptor

Link către comentariu

In Bucuresti stiu un magazin unde iti face vopseaua la comanda (dupa cod) si o si imbuteliaza la spray. Daca ai asa ceva in Brasov, cere-le ca pe langa vopsea sa adauge si "elasticizant".

Modificat de cc_seat
Link către comentariu

Da. Exista si in brasov asa ceva, mi-am mai comandat vopsea la ei si spray-ul a functionat foarte bine, insa vopseaua aceea am folosit-o pentru altceva si nu avea cacuciuc in ea.

@mmneg: ceea ce vezi in poza mea are toti pasii aceia mai putin uscarea in cuptor. problema este ca nu are rezistenta mecanica.

ar mai fi si vopsirea in camp electrostatic.

Cei care au grile kamei pe golf de exemplu, vopsite, au probleme cu criblura?

In poza aceea este grill-ul superior. Problemele de fapt apar in partea inferioara, sub numar unde am acelasi tip de plasa.

fabiamoeciu12pf.th.jpg

In Bucuresti stiu un magazin unde iti face vopseaua la comanda (dupa cod) si o si imbuteliaza la spray. Daca ai asa ceva in Brasov, cere-le ca pe langa vopsea sa adauge si "elasticizant".

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

poti apela la o vopsire clasica, ca atunci cand vopsesti o piesa de tabla de pe masina.

vopseaua sare din cauza lipsei stratului final de lac si a uscarii in cuptor.

ordinea ar trebui sa fie: curatat rugina, grund, vopsea, lac, uscare in cuptor

<{POST_SNAPBACK}>

o nichelare nu ar fi mai potrivita?

Link către comentariu

uscarea in cuptor este esentiala.

ai folosit si lac intaritor?

vopsirea in camp electrostatic este cea mai buna solutie.

Link către comentariu

Dap, am folosit "di tate" mai putin "cuptiorul".

Nichelarea sau cromul nu cred ca rezista pe material flexibil. Plasa are o oarecare rigiditate insa nu este placa metalica totusi.

@mmneg, si tu ai plase pe bara ta?

uscarea in cuptor este esentiala.

ai folosit si lac intaritor?

vopsirea in camp electrostatic este cea mai buna solutie.

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

Fara suparare dar asa mi-am facut si eu un spray pentru retus si vreau sa spun ca eficienta a fost cam ... maro :D

Link către comentariu

Eficienta cui, mai exact?

Fara suparare dar asa mi-am facut si eu un spray pentru retus si vreau sa spun ca eficienta a fost cam ... maro :D

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

Eficienta prizei vopsea - reper auto. Adica se desprindea desi preparasem binishor suprafata (degresat, smirghelui in mai multe etape si granulatii etc)

Link către comentariu

Eficienta prizei vopsea - reper auto. Adica se desprindea desi preparasem binishor suprafata (degresat, smirghelui in mai multe etape si granulatii etc)

<{POST_SNAPBACK}>

Andrei, iarasi mi-ai dat un raspuns din care nu inteleg mare lucru. Ce fel de spray de retus este acela? Este din acela cauciucat? Are vreo legatura cu vreo recomandare a cuiva de aici? Exprima ideea completa, domnule :).

Link către comentariu

Scuze.

Am vrut sa fi dat quote la :

cc_seat:

El se referea la vopsea "facuta pe calculator", care este o vopsea de retus nicidecum pentru arii mai mari (nu stiu la grila), pe care eu am folosit-o la o juma de portiera si am fost foarte nemultumit de calitatea prizei ei. Prin aceasta recomandam sa nu folosesti asa ceva daca vrei sa aiba priza buna la grila. Mai clarific daca e necesar.

Link către comentariu

@mmneg, si tu ai plase pe bara ta?

<{POST_SNAPBACK}>

da, am plase negre, dar sunt originale de la rieger vopsite in camp electrostatic si nu s-au ciobit nici un pic pana acum.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Job done! In black.

Vopsit electrostatic cu pulbere, dar negru. Am avut de ales intre negru, alb si maro :blink:.

Cam asta a iesit:

complet8ye.th.jpgover4yy.th.jpgside2tz.th.jpggrill5cj.th.jpg

Link către comentariu

:) :) :)

Nu se compara cu poza de sus in care aveai plasa argintie...

Link către comentariu

unde ai vopsit-o? si la ce bani?

<{POST_SNAPBACK}>

Am vopsit-o in regim de barter :D. Serviciu contra serviciu. Imi pare rau nu pot spune pret.

Multumesc pentru aprecieri.

@Godoroja, n-am inteles ce ai vrut sa spui, dar din gestica intzeleg ca ceva nu ti-a picat bine.

Link către comentariu

Si pentru ca astazi a fost soare, iar celelalte poze au fost realizate in conditii atmosferice precare, imi permit sa va mai deranjez cu o poza:

plase0020ye.th.jpg

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Din pacate la scurt timp dupa ce am postat pozele de mai sus am avut un eveniment nefericit. O masina mi-a taiat fata incercand o trecere rapida de be banda 1 pe 3 iar cand a ajuns in fatza mea mi-a pus frana in nas. Concluzia este simpla dupa legea romana, eu nu am pastrat distanta regulamentara.

Drept urmare grill-ul s-a facut praf capota s-a indoit suportul de numar s-a rupt si bandourile julite. Rama exterioara nu mai putea fi folosita, iar cea cromata am refacut-o.

Vially, mi-a donat fostul lui grill si vreau sa-i multumesc inca o data pentru gestul facut. Domnule, raman recunoscator.

Din grill-ul OEM al lui Vially am folosit rama exterioara, fosta albastra. Rama cromata este cea veche a mea pe care am lipit-o si umplut-o cu rasina, slefuit-o si revopsit-o.

Cam asta a iesit. In poze nu se vede, dar de aproape are mici probleme.

plase009m7bq.th.jpgplase010m5wj.th.jpgplase011m7gz.th.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!