Jump to content

insonorizare habitaclu

Sorin Paul
 Share

Postare recomandată

salut, deschid acest nou topic ,pentru a discuta pe aceasta tema despre nivelul de zgomot din interiorul masini in timpul mersului. Am sesizat ca la o turatie de peste 1800-2000r/min. nivelul decibelilor creste putin deranjant. Se mai confrunta cineva cu aceasta problema? Daca da, astept oparere sau mai multe din partea celorlalti membri. O zi buna tuturor :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine problema zgomotului apare cand rulez cu viteza de peste 100km/h. Fiind veche, nu e antifonata cum trebuie.

Link către comentariu

la mine se aude la viteza un zgomot,din cauza aerului care curge pe caroserie.

cred ca in special la barele de pe plafon.

daca la tine se aude si pe loc,insonorizarea trebuie facuta in primul rand in partea din fata,spre motor.

e mult de desfacut...

Link către comentariu

Probabil ca se aude si la mine zgomot dar sincer nu am stat niciodata sa ascult cat de tare se aude. Muzica sa fie si cruise :Driver: :icon_cool:

Link către comentariu

Si eu aud zgomotul aerului pe caroserie. Motorul nu se aude nici la 130km/h (se aude dar e eclipsat de zgomotul vantului).

ALEKS

Link către comentariu

in general la B3 si B4 nivelul de zgomot este destul de ridicat dupa ce depasesti 100km/h...

acuma sa fim seriosi...nici nu e cine stie ce aerodinamica masina... ;)

soluti pentru a diminua zgomotul sunt numai banii sa ai si nervi sa desfaci toata masina pana la tablarie...

ce-a mai ieftina si mai simpla varinata este cu pasla dar asta doar in cazul in care nu ne permitem sa luam ceva mai bun...

aici un link cu un DIY facut de un proprietar de autohtona Insonorizare

Link către comentariu

Pentru mine, cea mai buna insonorizare a fost niste difuzoare si un tun de bas. Cocalaresc, stiu, dar util :P

Link către comentariu

din cand in cand e mai bine si fara muzica.

sau cu ea mai incet.

mai auzim eventualele probleme la amsina (ce bate,ce huruie) ,mai auzim o politie in spate :P

Link către comentariu

Rar ascult muzica incat sa nu ma aud cu "copilotul", din motive spuse de tine, vreau sa aud si ce se intampla in afara masinii.

Link către comentariu

• 1 month later...

Recent am rulat si eu cu 120-130km/h si intr-adevar zgomotul este groaznic. Pana la 90km/h e suportabil, dupa, e groaznic.

Ati mai gasit solutii ? Doresc sa imbunatatesc acest aspect.

ALEKS

Link către comentariu

Pe mine asta ma streseaza cel mai mult...zgomot degeaba!!!

Luna viitoare m-am gandit sa ma apuc de izolat fonic masina.

In usi v-a merge burete taiat in forma cofragului de oua -> eggcratefoamlarge.th.jpg

In plafon si podea ceva de genu' -> soundproofing.th.jpg

Cu ocazia asta rog pe cei cu berline sa imi spuna daca au covoras in interiorul trapei de deschidere a portbagajului.

Cu respect!

Link către comentariu

Referitor la podea, eu am schimbat mocheta (a mea era uzata) si am gasit ceva foarte interesant dedesubt:

a) multa ceara

b) niste "pungi" dintr-un material gri, cu patratele cu nisip, foarte mici si multe

c) un fel de carton ciudat

d) un burete foarte gros

Apoi urmeaza mocheta. Nimic nu pare improvizatie, totul e original fiindca e stantat VW-Audi pe materialele respective.

Deci tind sa cred ca podeaua este izolata destul de bine.

Totusi, zona de sub bancheta din spate este tabla goala. Cand rabatezi bancheta, dai de tabla. Acolo ma gandesc sa pun niste material insonorizant (aluband sau burete fonoizolant).

De asemenea, din experienta mea, am desfacut plafonul si sus nu este nimic decat tabla goala. De asemenea este un spatiu destul de mare intre plafon si tabla, in care merge pusa pasla sau in definitiv alt material insonorizant. Nu stiu sincer cu ce tip de adeziv am putea fixa insonorizantul de tabla, pentru a nu se desprinde la temperaturile mari din timpul verii.

Tot din experienta spun ca probleme sunt la stalpii de la parbriz. In spatele acelor plastice, nu este altceva decat tabla goala. Iti trebuie totusi ceva rabdare sa poti pune insonorizantul acolo.

In dreptul plasticelor negre de la oglinzi trebuie pus insonorizant in caz ca cel vechi (un fel de fonomim) este distrus.

Am mai observat ca merge pus iarasi insonorizant in stalpii laterali ai caroseriei. Sub acele plastice este niste fonomim din fabrica dar nu destul.

Ajungem la cele mai mari probleme, in opinia mea, la Passat B4:

a) portierele

b) portbagajul

La portiere m-am gandit sa pun aluband intre folia antiumiditate si tabla. Abea apoi sa pun un burete fonoabsorbant pe partea interioara a fetei de usi, intre fata de usa si folia antiumiditate.

La portbagaj, probleme sunt foarte multe. Cum vad eu o insonorizare:

a) indepartata cu grija mocheta pentru a nu fi avariata

b) pe tabla curata se aplica folie bitum-aluminiu

c) se pune mocheta inapoi

Sper din suflet ca dupa aceste modificari (pe care nu stiu cand le voi putea face), masina sa fie mai silentioasa. Nu ma deranjeaza zgomotul motorului, cat zgomotul vantului pe caroserie si zgomotul de rulaj de la cauciucuri.

Cam astea sunt concluziile pe care le-am putut trage eu. Asteptam si altii sa-si dea cu parerea...

PS: Nu stiu la ce te referi prin "trapa de la portbagaj" dar daca e capacul propriu-zis, sa stii ca nu are nici un covor deasupra, ceea ce, dupa parerea mea, e o mare PENALIZARE. Fiindca nu pot pune insonorizant in interiorul tablei portbagajului si deasupra sa fie mascata de covor pentru ca sa arate frumos si estetic. La variant e un covor?

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu

Pe mine ma streseaza cel mai mult sunetul care trece prin plafoniera la viteze mari sicel care vine din portbagaj respectiv bancheta spate. Si cre ca asa am sa fac si eu; folie-bitum sub bancheta si jos in portbagaj, la plafon pasla (cred ca poate fi lipita cu banda dublu-adeziva).

PS: Nu stiu la ce te referi prin "trapa de la portbagaj" dar daca e capacul propriu-zis...

Da, la aia m-am referit. Acolo m-am gandit sa cumpar de la skrot covorul care sta jos in portbagaj, il indoi la forma dorita, taiat si prins in cleme; pe spatele lui am sa lipesc un burete subtire (probabil cel mentionat in postul de mai sus).

In podea am vazut ca este, sub consola centrala, un fel de burete cauciucat de vreo 2cm, care, nu stiu daca se intinde pana la praguri.

Ce se gaseste exact sub mocheta de sub picioare?

Cu respect!

Modificat de Konfabulator
Link către comentariu

M-am gandit si eu la varianta cu covor de portbagaj pus in capacul portbagajului.

Sub picioare este in felul urmator:

1) tabla (sasiul)

2) strat de ceara foarte tare si destul de gros

3) pungile cu nisip (habar nu am ce rol au)

4) un carton ca un fel de fonomim

5) buretele de care spui tu

6) mocheta masinii

ALEKS

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!