Jump to content

Polo 6n2 vs Astra G

Red
 Share

Postare recomandată

salutare ,

de ceva vreme am decis ca mai vreau sa iau o masina care sa aiba costuri de intretinere cat mai mici si un cosnum cat mai mic ..

am 2 modele la care ma gandesc .. polo 6n2 1.4 TDI( neaparat cu 4 usi si clima) sau opel astra G 1,7 cdti la fel 4 usi si clima , eventual daca as opta pt astra as lua break ...bugetul e 4000 maxim ( probabil ca o sa ma intrebati de ce nu m-am gandit la Golf 4,1.9 ALH , m-am gandit dar nu gasesc in buget si costurile sunt mai ridicate,cred ca si la cele 2 modele de mai sus )

pana una alta ... am gasit azi un 6n2, 2001, 4 usi , climatronic ,geamuri si oglinzi electrice proiectoare , 117000 km ( da asa km putini , masina a fost luata de noua din Porsche RO ) problema cu masina e ca e cam scumpa 4300.. ( la 4000 cred ca as lua-o ) si cred ca are problema cu un injector .. tremura cam prea tare in relant ...

si in final ramane versusul ...nu stiu daca merita sa iau POLO sau OPEL ..

astept pareri

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 4000 E un amic a prins acuma doua luni un GOLF 4 de 1.6 16V 105 cai, in 2 usi , 2003 cu 120.000 km super tare! Dotari avea: clima, jante de 15, BC, oglinzi el, CD. A fost neinmatriculat si taxa a fost 1100 de lei (cea veche). Super masina verificata km reali, nelovita, frane noi discuri si placute avea pe ea, distribuitie tot. Cand a verificat-o la reprezentanta au ramas aia masca si au zis ca e chair super OK.

Asa afacere sa tot faci.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

da dar prietenul tau .. aluat masina cu 5100 in final .. si e benzina ..

Link către comentariu

Nici un om sanatos intre un 3 pistoane diesel si 4 pistoane nu ar alege 3...parerea mea.

So ....astra! masini foarte fiabile.

Link către comentariu

De ce 5100? A iesit undeva la 4400 E cu tot cu inmatriculare. Am zis ca taxa a fost 1100 de lei nu de Euro.

Dar credeti-ma a meritat. Masina e impecabila din toate punctele de vedere (vopsea, interior, km reali, stare tehnica). Oricum nu se compara Golful cu Polo sau Astra. Totusi e o clasa mai sus. Eu unul personal sa mai am sansa sa imi mai iau o masina la buget (pana in 5000) tot Golf IV/Bora as alege fara discutie indiferent de motorizare de la 1.6 in sus benzina sau 1.9 TDI.

O alta varianta la care ai putea sa te gandesti daca chiar vrei ceva sa consume putin e Lupo 3L. Oricum e mic... chiar foarte mic. Cam greu de gasit dar poti sa incerci.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

astra.e o clasa mai sus.17 ala consuma asa putin de nu crezi.

nu ca polo ar fi mai rau la consum dar spatiul interior e altul plus securitate ma refer la distanta de la bord la om.sau invers.lucruri care nu le vezi dar doamne feri sa le folosesti.daca o conduci singur sau esti ca mien fara sotie copii ...merita si polo.daca nu astra e alegere buna.un combi e si mai ok.nu o sa regreti ca nu poti pune decat 2 serviete in portbagaj.am adus scooter in astra ...ma indoiesc in polo.eu raman pe astra.

Link către comentariu

Am avut un astra 17 cdti inainte de golful asta 1,6 8 valve si am fost mult mai multumit de astra. Era si mult mai stabil la curbe o placere la condus fata de golful actual. Singurul lui dezavantaj erau cei 80 de cai care se simteau la demaraj si nu te bazai pe ea la acest capitol in rest mult peste golful 4 actual.Deci eu il compar cu golful ce sa mai vorbesc de polo...Poate daca aveam 19 tdi era alta poveste cu golful. Dar stabilitatea astrei imi aduce amintiri frumoase.

Singurul avantaj la golf a fost ca am invatat mecanica, si forumul asta, la opel nu am postat mai mult de 2 posturi :)

Acum as alege masini cu minim 1800 cmc desi pentru oras ar merge si capacitate mai mica dar neaparat diesel.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Eu as lua Polo "cu ochii inchisi". 1.4 TDI are un consum extrem de mic la o putere comparabila cu cea a lui 1.7 DTI. In plus, DTI-ul este un motor "expirat", cu o tehnologie invechita si performante dinamice scazute. Faptul ca 1.4 TDI are doar 3 cilindrii nu prezinta nici un dezavantaj. Are un arbore in plus menit sa-l stabilizeze, astfel disparand vibratile obisnuite ale unui motor in 3 cilindrii. Oricum, ambele masini din comparatie nu au nici o treaba cu performantele sportive ci sunt orientate mai degraba spre consum.

Iar despre condus...credeti-ma ca si "buburuza" din semnatura ar fi o masina foarte agila pe curbe, daca ar avea un 1.9 TDI 131 cp. Caroseria cu o lungime de pana in 4 m, cu o greutate mica, precum si suspensiile si directia sunt destul de potrivite pentru viraje. Dar nu si motorul in cazul asta :D...In fine e o masina de oras si atat (totusi, in orase e vis pe langa passat-ul din semnatura...poate fi parcata aproape oriunde :) ). Dar cu 1,4 TDI situatia se schimba, cuplul este mai mare, chiar si puterea e crescuta, masina trage altfel si te poti juca un pic cu ea pe viraje. Iar daca i se mai aplica si un chip-tuning precum si niste cauciucuri mai late (standard are 165) situatia se schimba complet. Nu devine BMW, insa, fara discutii, e mai agila decat orice Opel Astra (si nu o spun din auzite, ci din comparatii personale).

Alt avantaj e ca Polo are materiale interioare de o calitate mai are si care arata mai frumos. Iar in timp se vede faptul ca materialele sunt mai calitative pentru ca rezista mai mult, pastrandu-si aspectul original si nedeformandu-se de la caldura,praf etc. In plus nu e atat de imbarligat ca un Opel. Ca fapt divers, la Astra, pentru a schimba filtrul de polen trebuie sa demontezi torpedoul...Jeez!!!

In fine, singurul avantaj al Astrei fata de Polo e spatiul mai mare. Daca ai nevoie neaparata de spatiu mai mare, in special portbagaj...atunci alege astra. Dar sincer, eu personal nici in aceasta situatie nu as alege Astra. Daca m-ar interesa doar spatiul si economia de combustibil as lua un Logan dci 2007 care costa intre 3500 si 4000 de euro. Are mai mult spatiu decat Opel, e mult mai nou, si in unele cazuri mai ieftin.

Modificat de dbk
Link către comentariu

@divinewind mai documenteaza-te cand faci afirmatii de genu ca Astra e mai stabil decat Golf; in toate comparativele Golful este peste Astra la toate capitolele. :offtopic:

@red eu personal as alege Polo si din cauza valorii la revanzare.Gandestete ca Astra care este in clasa cu Gof o gasesti la pret de Polo

Link către comentariu

@ volnik... mea culpa, nu am fost atent ca ai scris 1100 de ron pt inmatriculare .. eu i-am vazut euro!

in mare parte as vrea sa iau masina asta in prima faza sa fac naveta cu ea ( de aici ideea de consum redus )

m-am gandit la 1,4 caci are 75 de cai, pe o greutate sub 1000 de kg si are cuplu , 1,7 are 75 de cai si el

dar pe o caroserie mai mare , chiar considerent mai mare la break

intr-adevar spatiul e mai mare in Astra si e mai sigur...

un alt motiv pt care m-am gandit sa iau o buburuza .. ar fi sa-mi motivez sotia sa faca scoala de soferi .. si apoi sa aiba ce sa conduca ..

un motiv pt care as lua astra ar fi pt spatiu ( obisnuiesc sa merg pe coclauri cu cortul si cu bicicleta pe la competitii ) as menaj Audi-ul ..

pana una alta azi cred ca am sa duc acel 1,4 care l-am gasit la mecanic sa-si dea cu parerea ..

va multumesc pt sfaturi si astept in continuare pareri

Link către comentariu

Nu e nevoie sa ma documentez. Am simtit treaba asta conducand cele doua masini ani de zile. Asta e...

Pe vremea aia nici nu stiam ce fel de servo are astra si nici acuma nu stiu dar banuiesc ca are servodirectie electrica(de fapt toate sunt hidraulice pana la urma da e un mod de a vorbi, este servodirectie electrohidraulica). Era mult mai comoda decat golful din semnatura.. Nu stiu polo ce servo are. E chiar am facut scoala pe un 1.7 dti si atunci m-am indragostit de astra dizel.Am spus asta ca daca e vorba de scoala de soferi, mai ales pentru o femeie, sa te interesezi ce fel de servo au amandoua.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

m-am dat cu ambele .. mie mi s-a parut ca la polo merge mai usor , dar probabil ca din cauza latimii cauciucurilor !

Link către comentariu

Da, in cazul asta, cum vad ca mai ai si alta masina, inseamna ca polo e o alegere mai buna pentru oras. La astra eu aveam un consum in oras, in Constanta, de 7,2%, probabil ca polo il are mai mic.Posibil sa ajungem cu motorina la 7 lei si atunci o sa conteze.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Strict dintre cele doua, as alege Astra. E perfecta pentru oras si e rezonabila in afara. E o clasa mai sus fata de Polo, e mai stabila, mai spatioasa, piese ieftine, mecanica simpla. Daca insa te poti intinde la un Golf, se schimba clasamentul :)

Link către comentariu

Mircea , inainte Passat am avut Astra G 1,7 CDTI combi. Dupa ce am luat passatul, Astra a trecut la taicamio pe firma si a mai luat inca 2 la fel. Toate fac Germania si problemele care au aparut la ele sunt minime si piesele de schimb printre cele mai ieftine. Consumul foarte mic, comfort decent, tinuta buna de drum si parca nici nu ti-e asa mila sa tragi de ea. Ca sa faci Timisoara eu zic ca e perfecta.

Cu Polo din cate am mers devine incomoda la drum mai lung si e mai instabila ca sa nu mai zic de spatiu. Pentru oras e foarte bun.

Eu as merge pe Astra fara ezitare. Vezi ca sunt modele care au afisajul mare de pe consola centrala cu navigatie, climatronic, incalzire in scaune..daca ai gasi unu cu dotari ar fi super.

Link către comentariu

mecanicul meu mi-a spus ca intretinerea la Astra e mai scumpa ca si la polo ! legat de fiabilitate ..tot polo castiga .. consum tot polo ..

polo pierde la comfort, valoare/varsta, spatiu si poate comfort de drum ..

Link către comentariu

Circula la un moment dat pe net un clasament cu masinile care is cel mai ieftin de intretinut si pe primele 2 locuri erau Astra G si Golf 3. Polo parca ai avut..sti si tu cum e cu costurile..medii ca la orice VW..piese nici prea scumpe ca la Renault / Peugeot dar nici prea ieftine. Totusi nu se pot compara deoarece Polo intra in categorie cu Seat Ibiza, Skoda Fabia, Opel Corsa, Ford Fiesta. Primele 2 le-am condus pe distanta mai mare si dupa nici 200 km te doare spatele de nu mai sti cum sa stai :P Uite ceva comparatie intre astea mici http://masini.ro/stiri/cele-mai-bune-masini-sub-5000-de-euro-9078.htm

Astra e cam intre Golf si Passat.

PS : Poate te alegi cu un Logan 1.5 dci :Driver: :lol:

Link către comentariu

@abstrakt intre golf si passat inseamna ca astra g e deasupra golfului? Asta spui?

Link către comentariu

Daca e o masina exclusiv pentru sotie si oras recomand POLO, daca e pentru familie si concedii recomand OPEL, foarte simplu :)

Link către comentariu

am gadint-o astfel ..

am nevoie de o masina cu consum si intretinere scazuta, cu care sa pot face si naveta , ( momentan sotia nu are permis )

ma gandesc ca daca as lua polo as motiva-o mai bine

pt concedii si familie ramane A6-le .. care sper sa se transforme intr-un a4 combi din 2010 ( asta daca iau polo, daca iau astra caravan, ramane asa cum e )

Link către comentariu

se poate inchide :)

am luat polo :) o sa o prezint zilele astea

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!