Jump to content

se opreste masina in mers

mike2402
 Share

Postare recomandată

Buna, adresez o intrebare in numele unui coleg ( el nu poate crea topic) . Acesta are o Fabia 14, 16 v cod AUA din 2001 cu vreo 120 000 km in bord... Ce problema are : cand accelereaza mai tare in special in treapta a-5a se opreste motorul in mers ( se aprinde ASR, pompa ulei ) .A facut diagnoza la reprezentanta SKODA i-a gasit ceva legat de senzorul de presiune(ceva de genu MAF ) senzor pe care l-a schimbat dar fara rezultat. Se opreste in continuare ! A mai avut cineva aceste probleme ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se aprinde becul ulei rosu? in primul rand sa nu ai ceva la pompa de ulei..sorb infundat de la schimb de ulei la perioada mare de timp.Automat iti opreste motorul daca se sezizeaza ca nu mai ai presiune in axele cu came.Ai un senzor acolo sus.Am intalnit un caz asemanator.exact ACELEASI PROBLEME CA LA TINE..LA VITEZA MAI MARE SE APRINDEA MARTORUL DE ULEI ROSU SI SE OPREA MOTORUL.A DAT BAIA JOS SI A SPALATO SI IA CURATAT SORBUL.APOI NU A MAI AVUT PROBLEME.RESPECTIVUL AVEA UN G4 14 SI SCHIMBA ULEIUL LA EA CAND ISI ADUCEA AMINTE.Banuiesc ca daca sa facut diagnoza la skoda le aparea ceva daca era legat de senzori si electronica.Asa banuiesc ce e probleme mecanica.

Link către comentariu

sa verifice in primul rand presiunea de ulei, eu banuiesc ca senzorul i se aprinde doar dupa ce i s-a oprit motorul, nu in timp ce o accelereaza, daca toate astea sunt ok, banuiesc filtrul de benzina imbacsit, si nu se alimenteaza masina cum ar trebui, se poate verifica si asta, la capatul rampei are un capacel, il scoti si masori, trebuie sa ai 3 bari), ar mai putea fi si corpul de clapeta murdar.....

Link către comentariu

MAF nu e senzor presiune.

A schimbat piesa fara sens.

Link către comentariu

senzorul presiune galerie admisie,(dupa o eroare stocata pe acest senzor), eu l-am dat jos si i-am tras o imbaiere cu alcool pe acea rezistenta, care era imbacsita cu ulei, si de atunci functioneaza fara probleme, asa ca Mike, prietenul tau poate face la fel, si il va avea de rezerva.... ce sa faca omul daca asa i-au zis cei de la Skoda? :D

Link către comentariu

ms. de sfaturi am sa i le transmit dar intre timp el a ales ca mai mearga odata la reprezentanta unde au descoperit altceva... are pe masina o alta clapeta de acceleratie ce nu are debitul corect ( ceva de genu ) si mufa ce alimenteaza check engine era acoperita cu banda sa nu dea eroare.. :vaidecapulmeu: ..acu el cauta o alta clapeta ....

Link către comentariu

aceeasi problema o intampinam si eu la masina din semnatura - m-am dus la service , diagnoza -rezultatul: senzor turatie motor - l-au dat jos pentru a-i lua codul ,ditribuitorii de piese pentru acest service nu aveau senzorul pe stoc , a ramas sa il caut eu si sa ma reintorc ca sa-l schimb

L-au pus la loc pe cel vechi , am plecat la cautare si de atunci au trecut doi ani si motorul nu s-a mai oprit in mers si nici la semafor

Spune-i prietenului tau ca sa incerce sa "gadile" senzorul acesta poate va avea efect benefic :)

Link către comentariu

e manarita rau masinuta aia....sa inteleg ca acum amicul tau, incearca sa o aduca la linia de plutire....nasoala treaba cand cauti sa vezi ce au ascuns bisnitarii astia.....problema e ca dupa ce ai dat o caruta de bani, mai bagi in ea.....si cand crezi ca ai terminat, iar apare cate ceva.... :D

Link către comentariu

ok va multumesc deocamdata si va spun si ce tratamente i-a mai aplicat ....cand va fi totul ok

Modificat de mike2402
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!