Jump to content

O2 facelift VS Golf 6 Variant (1.2 TSI, DSG)

ff_2004_06
 Share

O2 facelift sau Golf 6 Variant  

120 voturi

1. 1. Ce ati alege - O2 facelift sau Golf 6 Variant (1.2 TSI, DSG)?

Postare recomandată

Salut. 1.6TDI am testat numai pe O2 FL, anul trecut. Merge bine dar trebuie sa ai un stil de condus altfel decat la 1.9TDI(cel putin la modelul pe care am testat eu, se pare ca este un update care coriga acest lucru). Jos n-are putere deloc, daca nu ai foarte mare grija cum lucrezi cu ambreajul , motorul moare fara nici cel mai mic semn. Dupa 2200 rpm insa reinvie motorul si trage mult mai frumos pana la 4000 rpm, nu se mai intampla acel ramas fara suflu dintr-o data ca la 1.9TDI de 105 CP care se cam plafoneaza la 3300 rpm fara cipuire. Este mai silentioasa decat 1.9TDI si cutia de viteze este foarte lung etajata.Mult mai lung decat la 1.9TDI. Este bine pe autostrada, dar pt. circulatia in oras este un pic suparatoare)in oras nici nu poti sa dai a 4-a numai daca mergi peste 70 km/h. A 5-a peste 100. Totusi momentan daca as dori sa imi iau masina cu aceasta motorizare as lua, fiindca are un consum eytraordinar de bun, si motorul este mai elastic la turatii mai mari.

Golful VI cu 5 usi hatchback se fabrica in Germania. Golf VI Variant si Jetta in Mexic. Chiar de la dealeri stiu acest lucru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 months later...
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ff_2004_06

17

• bogdan2

4

• nsm

4

• Andrei1980

4

Dintre cele 3 in discutie ( Jetta, Golf Combi si O2 ), va garantez ca O2 are ce;e mai bune finisaje si cel mai ok interior.... Provenienta mexicana a celor 2 VW isi spune cuvantul - plastice foarte proaste pe usi si la bord, multe probleme cu greierasii , scartaituri si alte mici defecte enervante... In rest, motorizarile si platformele sunt comune, deci aici nu prea ai din cele alege ca toate sunt aceeasi Marie dar cu alta palarie.

Deci si as merge pe O2 pt interiorul mai ok ca si materiale, costuri mai mici si pret de revanzare bun.

Nu sunt sigur, dar cred ca nici variant-ul (de la Golf mkVI) nu se fabrica in Mexic. Eu stiu ca sunt facute in Nemtia :huh:

Golf variant se fabrica in Mexic, alaturi de Jetta si Beattle! daca ai sti ce usor se deosebesc masinile facute in europa fata de cel din mexic...au niste plastice de toata jena la interior!

Link către comentariu

ff_2004_06, pana la urma ce buget maxim ai pt masina? Nu de alta dar exista in piata si alte marci/oferte.

Link către comentariu

Am votat cu O2 dar gred ca in titlu trebuia trecut O2 break/combi/variant facelift.

Link către comentariu

Si eu as merge tot pe O2 break, datorita pretului mai avantajos.

Link către comentariu

ff_2004_06, pana la urma ce buget maxim ai pt masina? Nu de alta dar exista in piata si alte marci/oferte.

Nu am mai scris de ceva vreme aici. Eu ma hotarasem spre O2 (1.6 TDI CR DSG) pentru spatiul generos, fiabilitatea (cu marea exceptie 1.2 TSI, ramane de vazut ce se intampla cu 1.6 TDI CR) ei si pretul corect in comparatie cu VW, atat la achizitie cat si la intretinere. Bugetul era pentru varianta Business + cateva optionale. Insa intre timp s-au schimbat prioritatile putin si am luat o O2 SH la sfarsitul lui mai 2011. Este din 2008, varianta Elegance cu motorizarea 1.9 TDI si DSG6. Au mai intrat ceva bani in ea (revizie full + ulei si filtru DSG + 4 discuri si placutele aferente + senzor presiune evacuare DPF) dar acum pot sa ma bucur de ea asa cum trebuie. Sunt in continuare pro masini noi deci asta recomand.

Legat de comparatia de aici, ma bucur ca nu m-am grabit, motorul 1.2 TSI are probleme grave care par sa nu se mai termine. Nu l-as recomanda nimanui. Deci intre O2 FL, Golf VI Variant si Jetta, as alege O2 FL cu motorizarea 1.4 TSI. :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

cred ca alegerea pe care ai facut-o e cea mai buna. Chiar daca zici ca esti fan masini noi, si eu sunt la fel, daca conduci mai mult in oras, dupa cum ai specificat in acest topic, motorul de 1.9 o sa iti dea mai multe satisfactii decat cel de 1.6.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!