Jump to content

Parbriz cu senzori ploaie/lumini


bluetux
 Share

Postare recomandată

Ar trebui sa inlocuiesc parbrizul si m-am gandit sa pun unul cu senzori de ploaie, eventual si lumini.

Stie cineva ce ar presupune adaptarea pe o fabia 1 fara echiparea asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa parerea mea, intra in categoria "nu mai merita daca nu ai deja"

ar trebui cablaj senzor lumina - calculator (central electrics sau convenience) + cablaj catre blocul de lumini + switch nou care sa aiba si functia auto + codare calculator

la ploaie la fel, cablaj, maneta noua, recodare calculator ...

inseamna mult in bani toate astea, poate doar de la dezmembrari daca gasesti ...

+ ca parbrizul nu are senzorii in sine, are doar lacasul pentru ei, deci iti mai trebuie si oglinda (sau suportul de oglinda) pe care vin senzorii :)

parerea mea, nu merita ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce face mai exact senzorul de ploaie?

cel de lumini banuiesc ca aprind farurile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iti pornesc stergatoarele automat atunci cand sesizeaza stropi de ploaie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Porneste stergatoarele automat si in functie de intensitatea ploii, mareste viteza. Off-topic: lucru greu de facut de altfel la daciile cehesti :blah_:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu tocmai mi-am montat senzorul de ploaie si lumini la masina mea. Nu este deloc greu dar trebuie "alergat" dupa piese. Daca centrala electrica a masinii suporta functia merita 100%. Senzorul este unul singur si ptr lumina si ptr ploaie, cablajul tot unul singur. Bineinteles trebuie oglinda noua, trebuie comutator cu functie "auto" si cel mai important e cablajul care trebuie sa aibe mufele de conectare. Senzorul in sine este 7 mil nou, comutatorul 3 mil, oglinda 9 mil, cablajul comandat din germania 3 mil...daca le gasesti din dezmembrari sau de pe ebay iesi pana in maxim 10 mil. Apoi trebuie sa gasesti o schema de conectare a senzorului in centrala electrica (sau de confort) si schema ptr conectarea noului comutator in centrala. Conectarea asta consta in 2 fire....unul de la senzor si unul de la comutator ptr "auto" restul firelor fiind alimentari care le iei din tabloul de sigurante.

Ca timp de montare nu iti ia mai mult de 2-3 ore...totul este simplu dar scump si meticulos. La final eu m-am ales cu mai multe functii (comming/leaving home, lumini automate, stergatoare automate, inchidere automata a geamurilor si a trapei in caz de ploaie, oglinda heliomata electric) de aia si sustin ca merita pe deplin upgrade-ul.

Totul am facut cu piese originale....pana si cablajul este infasurat in acea banda neagra "catifelata". Singurul dezavantaj este ca trebuie sa ai mare grija cand schimbi parbrizul....nu se mai comanda dupa seria sasiului...te duci cu codul pe hartie si spui ca il vrei pe raspunderea ta :))

Ptr orice intrebare suplimentara contacteaza-ma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!