Jump to content

Octavia 2.0 TFSI

leftenant

Postare recomandată

Salutare!

Citesc forumul de ceva vreme, dar de abia acum mi-am facut un cont, si am zis sa pun si eu masina in aria "masina mea".

E vorba de o Octavia RS, TFSI. Masina e in familie din 2007, dar de abia acum a ajuns pe mana mea.

Ca optionale, in afara de bluetooth, clima si mp3 nu prea are nimic, cel putin nu imi vin mie acum in minte.

Am pus doar o poza, facuta vineri seara de catre un prieten care nu a apucat sa le editeze inca. Asa ca am comprimat eu una, mai noob-ish, ca am zis ca nu prea as face impresie buna cu un topic fara macar o poza. :icon_thumright:

post-86389-0-31879400-1298235598_thumb.j

Link către comentariu

O sa mai pun zilele urmatoare, cand o sa le primesc si editate. :icon_thumright:

Sunt foarte multumit de masina, fiind arhisuficienta pentru mine ca prima masina. Din pacate, trebuie sa ii fac si revizia saptamana asta sau viitoare, depinde cand o sa am timp sau sa pot sa ma lipsesc de masina.

Link către comentariu

Welcome to the RS club . :) Sa ai parte de cati mai multi km fara incidente si probleme . :icon_thumright:

P.S. : Ai P.M. .

Link către comentariu

Multumesc!

Am vazut si PM-ul. In legatura cu modificarile am mai multe intrebari, si speram sa le discut la o intalnire in weekend, dar nu stiu daca mai vine lumea pe vremea asta...

Link către comentariu

M-ar interesa un A4 cu motorul asta. Cum e motorul, fiabil? Ceva probleme in trei ani? Consumul de pe bord e mixt sau urban ?

Modificat de dorumarcatoru
Link către comentariu

In Bucuresti cam asa imi consuma si mie....12-13l/100km desi consumul la motoru asta mai nou e cu un litru mai mic/100km.....oricum....in functie de stilu de condus......am ajuns si la consum de 15-16l/100km...golf 5 gti consuma si 18l/100km fara prea multe comentarii(acelasi motor de pe RS) :P

Modificat de corad0
Link către comentariu

Masina e a mea doar de cateva luni (4-5 cred) dar a fost in familie de noua, si nu a avut nicio problema. Singura problema a fost cu carcasa filtrului de aer care a venit crapata din fabrica.

Consumul din poza e urban, l-am resetat special in ultimii 800km sa vad cat consuma prin oras. Daca ar fi 13.3 ar fi perfect, in conditiile in care am cateva drumuri la ore de varf prin bucuresti. Dar din pacate, daca e sa iau consumul care imi apare pe bord si numarul de km facuti, ceva nu prea iese :( . Oricum, mixt, masina consuma cam 12% daca conduci in limitele legale...chiar daca ajungi mai repede la acea limita :rolleyes: .

Daca vorbesti insa de A4 nou, 2.0 TFSI-ul este diferit. Din cate stiu eu, la audi este montat longitudinal, are Valvelift si dezvolta 320NM fata de 280NM la RS/Golf 5 GTI.

P.S.: corad0, absolut superb GTI-ul tau, cu toate ca prima oara cand am vazut unul in realitate, am zis ca e prea bland si discret. Acum a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult. DSG-ul si DCC-ul fac toti banii :icon_thumright: .

Modificat de leftenant
Link către comentariu

multumesc :) si RSul tau e super ;) inainte de golf.....aveam preconfigurata o octavia break RS TDI blue race :) abia m-am abtinut sa nu dau avansu la ea :D

Link către comentariu

Parerea mea, daca nu ai nevoie de spatiul pe care ti-l ofera o octavia combi, nu prea ai motiv sa nu alegi golful :) . Am ocazia sa merg destul de des cu un rs tdi, exact cum zici tu, combi si race blue, dar totusi o prefer pe a mea. Nu se compara sunetul de diesel (chiar si daca ar fi CR) cu cel al unui motor pe benzina cu turbo cand e vorba de 4 cilindri. :icon_thumright:

Link către comentariu

aveam emotii ca vine un bebe....:)) si ma gandeam la spatiu.... am aflat ca am scapat....si am ales GTIul :))

Link către comentariu

Nu cred ca poti compara portbagajul de la octavia cu cel de la golf.

Tot pt spatiu am ales si eu RS fata de Cupra, oscilam intre astea 2.

Link către comentariu

Stie cineva daca un bolero o sa fie plug&play fara sa apara problemele cu bateria ? Masina e fabricata in iunie 2006. :unsure:

M-am tot saturat sa schimb cd-urile de fiecare data cand am chef de alt gen de muzica...bolero-ul macar are changer incorporat.

Modificat de leftenant
Link către comentariu

Pai bolero e RCD510 de pe octavia facelift...doar ca nu mai trebuie schimbat ornamentul de pe bord...

Ma multumesc si cu RCD daca nu dau de un bolero, doar sa fie versiunea pt skoda cu backlight-ul butoanelor verde si sa fiu sigur ca merge :icon_thumright:

Link către comentariu

500E pt unu second mi se pare absurd...mai ales ca nu prea cred eu ca primesti security code-ul la alea de pe 4t :huh:

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Nu am mai postat de ceva vreme, am fost foarte ocupat. Masina nu a mai ajuns la dealer pt revizie, urmeaza sa o trimit saptamana care vine, dar am o problema. A inceput sa se cojeasca ornamentul argintiu de pe usa soferului. Daca poate sa imi zica cineva codul pt ornamentul dau o bere, ca la reprezentanta au zis ca nu se poate schimba decat impreuna cu fata portierei, dar mi se pare aberant sa fie asa. Pun si o poza cu ornamentul, ca sa nu apara nicio confuzie.

post-86389-0-50464000-1301062186_thumb.j

Link către comentariu

Au dreptate cei de la reprezentanta. Eu am incercat sa scot ornamentele de pe usi sa le colantez cu folie si nu am putut. Dupa ce am dat fata de usa jos m-am convins 100% ca asa e

Link către comentariu

Asta inseamna ca daca vreau sa schimb trim-ul trebuie sa schimb toata fata usii ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!