Jump to content

se ridica apa


john k
 Share

Postare recomandată

De ceva timp am o problema.Mi se ridica apa si nu stiu de ce.Ce e ciudat e ca mi se ridica atunci cand trec de 110 -120.Daca merg prin oras (poate sa fie super aglomerat si 40 de grade afara)nu am probleme.Unii zic ca s-ar putea sa fie putin ciupita garnitura dar nu imi consuma apa din vas.M-as apuca sa ii fac o curatire a instalatiei dar ma uit in vas si antigelul e curat ca lacrima.Nu stiu ce sa fac.Astept niste sfaturi de la voi.Multumesc.

Ps:motorul e 1,6 d

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu aste garnitura, mai poate sa fie termocupla sai termostatul.

In primul rind vezi la cate grade porneste ventilatorul;

si tot la fel de important este sa vezi cat de repede se incalzeste furtunul care pleaca din pompa catre radiator ( cel de jos gros) --acesta se incalzeste o data cu deschiderea termostatului.

Ideea ar fi ca tu nu prea poti sa le verifici in exactitate, asta ar insemna sa le fierbi si sa vezi daca se deschid exact la gradele date din carte (cu un termometru :lol: )cam greu.

Modificat de eugen_zim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as face o revizie la sist. de racire. As lua la intrebari, in ordinea asta, termostatul, radiatorul, termocupla , ventilatorul.

- Termostatul poate fi blocat pe o pozitie de inchis / semideschis. Verificarea este "exotica" : il pui la fiert dupa ce-ai masurat lungimea lui, iar la temperatura de deschidere maxima ar trebui sa aiba o lungime mai mare cu min. 7mm fata de cea initiala. Mai simplu , poti verifica furtunul despre care spunea si eugen.

- Radiatorul poate fi infundat pur si simplu.

Daca atunci cind creste temperatura nu vezi ventilatorul sa lucreze, verifica si termocupla si ventilatorul :

- Termocupla poate sa nu lucreze ( deci nu comanda pornirea ventilatorului ) din mai multe motive : e defect, contact imperfect pe conector cuplare ( asta am patit eu si nu m-am prins decit dupa ce-am schimbat unul - bineinteles degeaba).

- Ventilatorul : verifica functionarea facind un scurt intre pinii de comanda de pe conectorul ce intra in termocupla. Daca nu porneste, e ori siguranta sarita ori ventilatorul dus.

Daca e garnitura n-ar trebui sa gasesti ulei in apa ? Nu cred ca-i garnitura daca apa e curata.

Putin probabil pot fi chiar senzorul de temperatura / aparatul indicator. Celelalte indicatoare din bord merg corect ? In special cel de motorina rezervor indica corect ? O ia razna cumva si el ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi Viorel c si Eugen Zim.Am verificat ventilatorul si e ok.Apa in ulei nu am.Deci si garnitura e ok.Termostatul cred ca e ok si el ca atunci cand merg pana la 100-110 sau prin oras ,mentine temp la valoarea normala.S-ar putea radiatorul sa fie infundat?Ce sa fac?Sa il dau jos sau sa incerc cu o solutie care curata tot sistemul de racire?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa-l dai jos si sa-l cureti, ca montat (adica cu furtunele puse) nu stiu daca poti sa-l cureti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie dat jos. Altfel poti incerca cu solutie de spalat insatalatia. Dar nu garanteaza nimeni de rezultate. Pina nu vezi cu ochii tai....

Vezi si o discutie pentru o problema identica la http://vwforum.ro/index.php?showtopic=7435&st=20

Se pare ca poate fi si ceva electric din bord iar instalatia sa functioneze bine !

Daca-i electric, functie de versiunea de bord , vezi cum se alimenteaza indicatorul. Acolo ar putea fi buba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din bord este imposibil pt ca am si un ceas suplimentar pt temp apei si acela imi indica la fel.Am sa incerc sa curat radiatorul dar deocamdata nu prea am timp.Mersi pt sfaturi oricum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!