Jump to content

Anvelope optionale Ibiza 6k

rifflections
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am si eu un Seat Ibiza 6k din 2002, motor 1.4 MPI, 60CP.

Am vrut sa-mi trec in cartea masinii si in talon anvelope optionale pe 15" si cand am mers la dealer-ul din Sibiu acesta mi-a zis ca pentru Ibiza modelul meu au fost omologate doar anvelopele pe 13". Sunt 100% convins ca acest lucru e gresit, avand in vedere ca masina mea a venit din germania cu anvelope pe 14" si am mai vazut un Ibiza acelasi model intr-o parcare cu jante originale de seat pe 15"

Mai este cineva pe forum cu aceeasi problema dar care a reusit sa-si omologheze si anvelopele pe 15? Ceva sfaturi cum le-as putea omologa pe ale mele?

Multumesc anticipat de raspunsuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te duci la rar,si ii pui sa se uite ei

In baza lor de date,daca dealerul tau e incompetent.

Apoi daca ai si alte masuri omologate,se pot trece in carte la omologari individuale.

Asa am patit eu cu un golf3,la care aveam in talon roti pe 14,si tineam in torpedou o copie dupa cartea masinii cu stampila rar pe roti pe 15.

Brgds

Link către comentariu

Mda, ma gandeam si eu la solutia asta. Insa uite un contra exemplu. Cand am fost cu Passatul sa omologhez anvelopele pe 18, dealerul mi-a dat o hartie cu toate anvelopele ce pot fi omologate si mi-a zis omul de la RAR ca ei nu le au in baza lor de date... O sa trec pe la RAR sa intreb

Link către comentariu

salut , eu am cordoba 6k din 2000 . model asemanator cu ibiza . pe certificatul masinii cu care a iesit din fabrica este trecut 15" 185/55 si 16" 195/45 . poti sa omologhezi si marimile care le am eu fara probleme .

( am jante originale oem seat cu care a iesit din fabrica pe 15" )

Modificat de nutzuXXL
Link către comentariu

Tu le aveai trecute in talon sau le-ai trecut ulterior?

P.s. Din cate vad tu ai 1.9TDI si e posibil ca asta sa fie motivul pentru care le ai pe certificatul masinii

Link către comentariu

am certificatul/cartea cu care a iesit masina din fabrica . acolo sunt trecute aceste dimensiuni . le-am dat celor de la rar cartea asta cand am inmatriculato si au trecut din ea marimile pt anvelope/jante. intradevar , conteaza si motorul .

de exemplu la mine nu merg jante pe 14" pt ca nu intra din cauza etrierilor/discurilor de frana . si roata de rezerva tot pe 15" este.

dar sa stii ca poti omologa marimile care le-am zis eu mai sus .

Link către comentariu

incearca sa intrebi direct la RAR,eu am o IBIZA 1.9 SDI si am in carte (nu in talon) 4 tipuri de anvelope

Link către comentariu

@rifflections

Arunca o privire peste lista de mai jos la capitolul Ibiza/Cordoba 6K si ai sa vezi ca sunt marimi de roti(jante si pneuri) de la 13" la 16" omologate de Seat pt. 6K, ramane sa vezi ce este omologat pt. masina ta in functie de codul motorului, de exemplu: AER, AEX, 1F, 1Y, ABF etc...

Serienreifen_SEAT_2008.pdf

Link către comentariu

Hmm...

Multumesc de document, foarte util, insa e ceva ciudat rau acolo, pentru codul meu de motor (AUD) sunt omologate pe 13, 14 si 16. De 15" n-am vazut nimic :D O sa trec zilele astea pe la RAR sa vad ce zic si ei si va tin la curent.

Link către comentariu

• 7 months later...

eu am trecut in talon 205/45 r16.. adevarul e ca le-am trecut ulterior, am facut rost de la PoRo de un certificat de omologare de model pt modelul 6k2 (ca a lui NutzuXXl) si fara probleme..

din cate stiu Cordoba Cupra a iesit din fabrica cu 195 sau 205 pe 16.. si initial am avut 13 si 14

185/65/14 si ceva pe 13 dar nu mai stiu cat

Modificat de AR86MON
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!