Jump to content

Golf MKV 1.9TDI =TUR=

tur

Postare recomandată

Salutari tuturor membrilor vwforum. De prin 2005-2006, de cand a aparut Gti-ul am incept sa visez la un Golf V, aveam wallpaper, poze decupate din reviste etc.

Am crescut mai mare, am facut 18 ani, si am mostenit Matizul mamei mele, pe care l-am iubit tare si in care am investit destui banuti (jante boxe subwoofer pleoape etc. - vremuri dinainte de criza).

In 2010, an cu Bac si admitere, parintii mi-au spus ca daca intru la "Poli la fara taxa" imi dau 1000 de ron sa-mi schimb masina. Incepusem sa ma uit la G4, Megane etc, pentru ca atat imi permiteam cu ce luam de pe Matiz si ce mi-ar fi dat ai mei.

Am intrat la facultate, fara taxa, bursa bla bla iar norocul meu a fost ca bunicii au vandut un pamant si mi-au mai dat 1000 de ron, cu care, in total s-au facut vreo 7200E si asa,reorientandu-ma in cautarile mele, a aparut in viata mea Golf-ul 5.

E fabricata in 2003(2004-prima inmatriculare), 1.9 tdi bkc 105cp, Echipare Trendline(cam coaja): geamuri electrice fata/spate, climatronic, jante al 15", si cam atat notabil.

Eu am luat-o in septembrie 2010 la aprox 133.000 km, in prezent are cam aprox 143.000km.

Cateva poze care erau in anuntul de pe net):

post-74757-0-80909700-1297722944_thumb.j

post-74757-0-88769800-1297722953_thumb.j

Acum, toate bune si frumoase, a inceput facultatea, m-am trezit cu mai multi bani pe mana decat inainte, am primit si bursa pe primul semestru asa ca am putut sa pun deoparte si sa ma gandesc sa imi fac masina pe sufletelul meu:P

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma ocup de proiectoare (ele fiind aftermarket si necablate). De fapt s-a ocupat un prieten, coleg forumist:P ca eu imi prind urechile in fire.

Dupa, i-am luat un set de Keskin KT4 Black Front-polished, 8x17 cu et30(cam problematic pt G5) incaltate cu Michelin Primacy(cam pe duca), care au zdruncinat serios bugetul meu de student

post-74757-0-30190800-1297723185_thumb.j

post-74757-0-04910900-1297723411_thumb.j

Apoi, in intentia de a ii face o diagnoza si de a ii citi km reali, am zis ca daca tot o pun pe vagcom, sa ii activez si cateva functii(in limita pe care o suporta centrala). Asa, masina a mai primit: Coming home, Lumini de pozitii gen masinile americane(se aprind si semnalizarile cu o intensitate de 15%), Auto-lock la 15km/h, si inchiderea geamurilor din telecomanda la click.

Weekend-ul, asta din lipsa de ocupatia, si din dorinta de a mai face ceva la masina, am renuntat la emblemele de pe hayon. M-am chinuit ceva, dar a meritat:

post-74757-0-25576900-1297723555_thumb.j

Astazi, de ziua indragostitilor, i-am oferit "iubitei" leduri canbus de pozitie si pentru numere, ca sa nu se simta neglijata:P

Poze:

post-74757-0-03569800-1297723672_thumb.j

post-74757-0-91758600-1297723685_thumb.j

Maine(sper), o sa ii comand spoiler-ul de GTI pentru bara spate, iar apoi urmeaza tips-uri Borla.

Ce mi-am mai propus, si sper sa realizez, desi statutul de student ma limiteaza foarte mult, ar fi:

-Arcuri sport/Suspensie reglabila(depinde numai de buget);

-Stopuri R32 look(home made, cu spray sau colant:p)

-Sa trec la 205/45 fata si 215/45 spate

-Sa fac ceva cu grila(ori o replica dupa cea Caractere, ori vopsirea negru cauciucat sau imbracarea prin hidrotransfer in carbon a celei actuale, care implica si emblema de pe hayon)

-Spoiler GTI si tipsuri(e foarte aproape de realizare)

-Vopsire bandouri+manere(desi imi face cu ochiul o bara spate clean/shaved cum s-o numi)

-Volan GTI

...si nu stiu, depinde ce idei imi vin si ce posibiltati financiare am.

Astept parerile,sugestiile,criticile voastre. Toate sunt binevenite. Numai bine.

Modificat de tur
Link către comentariu
  • Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tur

97

• lucian_90tud

15

• Yasmin

15

• The_Ego

14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Frumoasa masina. Buna ideea cu vopsit bandourile. O sa arate muuult mai bine masina :icon_thumright:

La tine ar sta bine cu futa de gti neagra, parguri de gti negre si fusta fata neagra :D

Bafta la modificari si la strans bani (stiu cum e :blah_: )

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu

Mersi pt aprecieri lucian, masina ta e de 10 ori mai frumoasa:). Referitor la praguri si fuste, asta e si ideea mea, sa las contrastul ala gri-negru. Bandourile si manerele o sa le vopsesc.

Bafta si tie si multi km fara probleme :beerchug: .

Link către comentariu

Bun venit in familie (cum era reclama de la Golf V). Arata foarte bine si intretinuta masinuta ta. Iti urez multa bafta cu ea si mult succes cu tot ce vrei sa realizezi cu ea. Sa o stapanesti sanatos fara incidente si km fara limita! :D

Link către comentariu

@micnea & sebip Multumesc pentru urari/aprecieri.

Astazi am comandat fusta de gti si capacelul de la remorcare aferent. Luni o sa le am si sper ca tot luni sa le montez.

Link către comentariu

Felicitari pentru masinuta.....si mi te mai plangi ca nu ai bani....dar tu dai comanda de fusta de gti....;)

Link către comentariu

:)) Stii vorba aia "Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine". Am zis ca mai bine o schimb cu totu decat sa o decupez pe a mea care si-asa era sparta.

Modificat de tur
Link către comentariu

Vezi ca la fusta de GTI trebuie si carenaje roti spate de GTI. Sunt mai scurte cele de pe Golful normal!

Link către comentariu

Merge si fara. Mai ales la ce Et are la jante...nici nu o sa se observe :icon_thumright:

Link către comentariu

Da stiu ca merge si fara, dar sunt mai scurte alea si intra noroi praf si alte alea prin spatiul ala mic care ramane! :D

Link către comentariu

Ne descurcam si fara carenajele alea, am citit pe topicul "Spoiler spate GTI pe TDI" sau ceva de genul ca trebuie, dar momentan mi se par bani cheltuiti in plus cu care pot sa fac alte chestii la masina:P

Oricum din cauza ET-ului la mine e problema ca imi arunca noroiul pe usi(fata) si pe spoiler(spate) nu in interior :blah:

Daca o sa se simta nevoia de ele o sa le inlocuiesc. :icon_cool:

Modificat de tur
Link către comentariu

Salutare si felicitari pentru masina! Sa te bucuri sanatos de ea!

Imi plac planurile tale, cu mici sugestii:

- grila Caractere sau replicile ei mi se par foarte ok (o am si eu); avand insa masina argintie, vopsirea unor elemente in negru nu mi se pare o solutie potrivita; de carbon nu mai vorbesc... personal nu-mi place niciunde :)

- daca ramai cu jantele astea (8 inci ET30), trebuie sa gandesti foarte bine suspensia si cauciucurile... daca o cobori, trebuie sa intaresti suspensia semnificativ, altfel vei atinge frecvent cu roata in aripa (mai des in fata, mai rar in spate), daca nu o faci deja. Daca intaresti suspensia, reducerea talonului la cauciuc cred ca va rigidiza prea mult masina (inaltimea cauciucului nu e 45, ci 45% din 225/215/205 dupa caz). Ideea ar fi sa nu combini 205/45 cu o suspensie tare.

Bafta!

Link către comentariu

@Acidutzul. In primul rand multumesc pentru aprecieri si urari. Trebuie sa precizez ca grila Caractere am vazut-o prima oara pe masina ta si mi-a placut tare mult pentru ca atunci cand o vezi stii ca nu e aia oem, dar totusi nu-ti dai imediat seama care e diferenta. :blah:, iar modificarile de culoare la grila actuala le-as incerca inainte de o schimbare a ei.

Referitor la configuratia jante-anvelope-suspensie. Avand in vedere conditiile in care folosesc masina(mers de zi cu zi, 75% din timp singur in masina) o sa incep probabil cu niste arcuri sport. Stiu ca talonul anvelopelor reprezinta procent din latime(multumita vwforum) si de aceea inital ma gandeam sa trec la 205/50 pe fata ca sa pastrez diametrul rotii apropiat, dar cu 205/45(pe fata) castig si la latime si la talon (si la look-putin strech) astfel micsorez sansele sa imi atinga rotile fata de aripi(care probabil vor trebui roluite) iar 215/45 pe spate ca sa nu imi frece si pentru look.

Inca sunt la inceput in ceea ce priveste masina, modificari, "soferie", etc. De aceea acum experimentez pana gasesc varianta optima care sa se potriveasca cel mai bine conditiilor in care folosesc masina, stilui de mers etc.

PS: Cu toata familia in masina(4 membri nu tocmai firavi + cumparaturile de sfarsit de saptamana) si cu jantele pe 17, si suspensia stock nu am avut nicio problema la stil de mers normal. Stiu ca asta nu inseamna ca nu o sa am, dar ma face optimist in ceea ce priveste pastrarea jantelor :blah_:

Bafta si tie si felicitari pentru tot ce ai facut la/cu/din masina ta :beerchug:

Modificat de tur
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Noi modificari :blah_: : Spoiler Gti, tipsuri Borla, si leduri canbus la numar.

*Dintr-o greseala de exprimare a mea, s-a comandat spoilerul cu decupaj pentru carlig de remorcare, dar e greu de observat. La inceput eram tare dezamagit dar nu e asa rau:P

post-74757-0-62339100-1299853248_thumb.j

post-74757-0-26444000-1299853258_thumb.j

post-74757-0-39130600-1299853270_thumb.j

post-74757-0-50090400-1299853399_thumb.j

Link către comentariu

Arata bine masina. Sa o stapanesi sanatos si sa ai grija de ea.

Referitor la jante/suspensie...este foarte greu sa gasesti o solutie buna in cazul in care vrei sa o cobori si sa pastrezi jante cu ET 30.

Spor la modificari in continuare.

Link către comentariu

Frumoase modificari :D. Ii mai pui praguri de gti tot negre, ii vopsesti bandourile si manerele si e perfecta :D

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu

Andrei: solutii sunt destule: cauciucuri stretch, umblu la aripi etc

Lucian: sunt in plan, depinde numai de bani:P

Link către comentariu

Frumoasa masina, si modificari de bun simt, insa de efect.

Eu iti mai recomand si o folie medie pe toata masina. Sau medie pe spate si legala pe fata.

Bafta in continuare!

Link către comentariu

E pe vine si folia, astazi voiam sa pun dar am intrat in bani :blah: . Multumesc de aprecieri

Link către comentariu

Al nabi de stundenti...:)) cum avem bani in mana cum i stricam......ti-am zis sa nu mai bei atat....:P hai ca incepe sa prinda forma....cand urci keskinurile?

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Masina a mai primit cateva stickere :blah_:, emblema fata colantata(nu ma incanta foarte tare, dar e in plan grila badgeless, bara clean si badboy) si a fost incaltata de vara.

Cateva poze:

post-74757-0-95236000-1300744646_thumb.j

post-74757-0-75005200-1300744662_thumb.j

post-74757-0-40006200-1300744673_thumb.j

post-74757-0-65326200-1300745019_thumb.j

Modificat de tur
Link către comentariu

Vremea frumoasa iti da inspiratie, asa ca azi am incercat sa fac stopurile r32-look. Nu a iesit exact cum as fi vrut, dar e ok si asa...

Poze(faceti abstractie de bandoul lipsa):

post-74757-0-82739200-1301068844_thumb.j

post-74757-0-74080400-1301068879_thumb.j

post-74757-0-47344300-1301068901_thumb.j

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!