Jump to content

Nu se incalzeste motorul

allyn87
 Share

Postare recomandată

O problema la ALH pe Octavia 1, nu imi ajunge apa la 90 grade nici in 50 km de exterior, sta intr 70-80 si ceva. Este o problema?? la temperaturi afara de 8-10 grade, pana sa inceapa iarna ajunge apa la 90 cand era cald afara.

P.S. La octavia nu am gasit nimic, doar geva de senzorul g12 la passat

Modificat de allyn87
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu da eroare ... nu e asistat electronic.

Vezi ca sunt multe discutii pe forum , exact pe problema ta . Un simplu search iti poate rezolva situatia in care te afli.

Link către comentariu

problema asta am avuto (1.9 alh 01) si eu pana acuma o saptamana si am rezolvato prin schimbarea termostatului (behr)

la mine ajungea pe la 60 70 80 cand ii dadeam forja sau urcam o panta iar cand mergeam cu frana de motor sau scoasa din viteza scadea. acum dupa schimbarea termostatului cand se incalzeste sta fix la 90 indiferent ca merg la deal sau la vale scoasa din viteza sau cu frana de motor.

Modificat de tzunami
Link către comentariu

O poza poate pune cineva cu amplasarea termostatului la Octavia 1?

Link către comentariu

Miai, ce motor....?

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Azi am cumparat termostatul 45 lei behr cu tot cu garnitura, acum mai trebuie timp sa ma duc sa-l pun, antigelul g12 se dizolva cu apa distilata?? sau se gaseste gata preparat?

Link către comentariu

G12 Hepu de ex este concentrat si se dilueaza 50-50 cu apa distilata.

Eu unul din asta bag nu mai incerc alte trasnai mai ieftine/bune etc...

~25RON 1.5l concentrat

Link către comentariu

Da, G12 se amesteca cu apa distilata (cu apa in general), fara probleme.

Link către comentariu

Am zis distilata, deoarece aia de la robinet mai are si o droaie de impuritati...

Merge si cu apa plata... fara lamiie ca-i curge uleiul dupa aia :))

Link către comentariu

De la Augsburg am luat 3L de G30 (Glysantin de la BASF ) ce depaseste specificatiile lui G12. Si inca 3 de apa distilata.

Un litru de apa nu a mai avut loc...

Termostatul la ALH e intre motor si radiator (este prins de un fel de palnie de plastic de blocul motor, iar aceasta palnie se continua cu un furtun).

Link către comentariu

S-a rezolvat am pus noul termostat, antigel Total 2 litri + 1 litru apa distilata. Acum sta acul la 90 si caldura in masina.

Link către comentariu

• 9 months later...

Dupa ce am schimbat pompa de apa, deoarece s-a pierdut o parte din antigel a completat mecanicul mai mult decat trebuia, a ajuns nivelul borcanului la trei sferturi, spunand ca va mai scade. Pt. ca a ramas cam la fel am scos 1/2 litri cu o seringa si am obsv. o chestie ciudata: atat in borcan ( pe fund-decantat) cat si pe partea superioara a lui sunt "sclipici", ca altfel nu-i pot defini, sau mai bine spus seamana cu sclipicii din fardurile domnisoarelor . Cel mai bine priviti pozele.

Suna ciudat ca va intreb ce sunt alea, dar am luat masina de aprx. 2 luni si nu imi imaginez cum au ajuns 'SCLIPICII' in vasul de expansiune.

post-99041-0-18176700-1323535218_thumb.j

post-99041-0-94864900-1323535248_thumb.j

post-99041-0-96479500-1323535256_thumb.j

Link către comentariu

Mai spune-mi odata : ai desfacut pompa de apa doar pentru ca avea scurgeri de apa? Pe unde curgea pe la pompa? Pentru ca singura sursa de metal trebuie sa fie din pompa . Trebuie curatata toata instalatia si e cam dificil de facut.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Poate cel care a avut masina inaintea ta a folosit vreo "solutie minune" pt. a opri eventualele pierderi de antigel!

Link către comentariu

O reparatie anterioara a motoruluicare sa fi scapat pilitura metalica prin chiulasa...Spui ca mecanicul nu a observat nimic? Adica totusi daca era anterior reparatiei de acuma vedea si el pilitura.

Link către comentariu

Alea nu sunt cumva de la solutie de astupat pori ? Ca eu pana acum nu am vazut asa ceva.

Link către comentariu

In cazul asta a fot pus de el pentru ca la schimbarea pompei nu a observat mecanicul? Sau a lucrat noaptea mecanicul? Iar daca el nu stie nimic, mecanicul a lucrat ziua si nu a vazut nimic, ce mai ramane?

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Mai spune-mi odata : ai desfacut pompa de apa doar pentru ca avea scurgeri de apa?

Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit (am postat in graba) si ca raspund asa tarziu ( nu exista net pe unde am fost).

Am schimbat pompa o data cu distributia, lichidul ce s-a pierdut a fost la demontarea pompei.

Banuiesc ca am astfel de "sclipici" prin toata instalatia, iar curatarea vasului nu prea m-ar ajuta.

... si totusi daca rezidurile alea au fost introduse pt. "tratament" ar putea avea si efecte negative?

Am observat inca un lucru, dupa ce am schimbat pompa de apa (aia veche arata destul de bine), temperatura se ridica mult mai greu.

Materialul sclipicios nu este pilitura, stiu cum arata pilitura , voi analiza mai atent "materialul" e o chestie de plastic dur, am sa-i dau foc putin sa vad daca se topeste.

Modificat de alexm1
Link către comentariu

si daca a vazut, putea doar sa recomande - faca - o curatare a instalatiei. Oricum, solutia si-a facut deja de cap, pana acum.

Da, poate sa aibe efecte negative - sa-ti colmateze caloriferul sau radiatorul - partial, etc.... daca nu s-a intamplat pana acum, nu cred sa se mai intample.

Link către comentariu

In cel mai rau caz un astfel de produs poate sa blocheze niste orificii din chiulasa si sa nu mai ai racire pe acolo. Sa speram ca nu e cazul tau si oricum daca se intampla asta nu stiu daca mai ai cum sa cureti chiulasa.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!