Jump to content

achizitionare/montaj RARB- Rear antiroll bar

Carmella
 Share

Postare recomandată

Am auzit ca un astfel de RARB imbunatateste simtitor tinuta de drum a ibizei 6L . A mai montat cineva asa ceva sau stiti de unde se poate achizitiona ?

http://www.dpmperformance.co.uk/whiteline-20mm-rear-anti-roll-barbr-ibiza-6l-12-14-14tdi-cupra-fr-18t-19tdi-20-0302-p-2808.html

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A mai fost discutia asta dar pt fata.

E utila pt participari la curse, "liniute" pe Transfagarasan :)

Plus ca ar trebui sa cumperi asa ceva omologat pe Ro.

Schimbi configuratia masinii si banui ca la RAR pot sa vocifereze.

Link către comentariu

:) asta e in proiect pentru la primavara.Am achizitionat deja de la dezmembrari contra sumei de 30 de lei o bara de pe un A3,identica de altfel cu cea de la golf/bora.Bara are diametrul de 21mm.Pe unele modele sunt pe fata si de 19mm.Din cate am auzit schimbarea cu una de 21,s'a simtit,in bine.In cazul folosirii unei suspensii prea tari,la viraje abordate mai cu "aplomb",riscul care exista,este cel de "understeering".Tragi de volan dreapta dar masina isi continua miscarea spre stanga,rotile derapand.Asta e cel mai prost scenariu.Bineinteles trebuie sa mai ai si ceva putere(peste 150cp).

Ce am achizitionat,trebuie "improvizat".Astfel voi copiat un prieten,tot cu un golf 4,care a montat exact aceleasi lucruri:bara de 21mm+bielete de Dacia(dintr'o bucata,nu cele tip "lingura",care sunt tesite,au imbinari sudate,etc)pe puntea spate.De altfel mai este nevoie si de 2(eu am optat pentru 3) bride de prindere a barei de puntea spate.Suspensia lui a fost inlocuita cu ceva de la TaTechnics(parca),una sport,dar mai "moale".Rezultatul este mai mult decat convingator.Stabilitatea a fost crescuta foarte mult.Sper sa se incalzeasca odata mai repede sa ma pot apuca de munca.

In comert am cautat,de cumparat de-a gata,dar in afara de bara care se monteaza intre telescoape prin portbagaj,nu am gasit nimic.Si de altfel si pretul destul de mare.Oricum,daca ai ocazia,merita sa cumperi ceva ca in linkul tau.Numai bine!

Link către comentariu

chestia asta e sa iti faca masina mai rigida?

Link către comentariu

nu atat masina cat telescoapele.Le va tine astfel incat sa nu se mai incline.Exista o mica inclinatie pe curbe a intregului ansamblu arc telescop(mai ales pe fata).Bara va tine telescoapele tensionate astfel incat sa nu coboare unul mai mult iar altul mai putin,ci sa se miste aproape concomitent,iar tensiunea din bara transmisa lor sa le rigidizeze.Pentru cine are suspensie cu brate si pe spate(gen Passat) acolo se cunoaste cea mai mare imbunatatire.La cele cu punte(golf4) de asta trebuie "improvizat".In concluzie DA si masina va deveni mai rigida.

Link către comentariu

aham....si nu o sa se duca mai repede suspenia asa daca is tensionate asa tare?:-?

la platforma golf4 e indicat?

Link către comentariu

Iti dai seama ca un compromis se face.Suspensia nu ar avea de ce sa sufere prea tare.In schimb cauciucurile vor fi destul de solicitate pe viraje stranse.Si comfortul scade un pic.Stabilitatea pe viraje si la drumuri lungi e mult imbunatatita.

Link către comentariu

si la ce pretz s'ar ajunge cu chestia asta pt o bora model sedan?:D

Link către comentariu

ce am vazut la vanzari,bara din comert,era si ceva de "firma",s'a vandut cu 250

Link către comentariu

• 6 months later...

Numai bine!

PS:Poate mi'o iei inainte,ca pana la primavara cand ma apuc eu,mai e ceva :icon_thumright: :frigbaitata:

ai rezolvat ceva cu bara pana la urma?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!