Jump to content

Ambreiaj+ cutie viteze golf 2


dan66
 Share

Postare recomandată

cum zice si titlul e destul de ciudat:

am dat sa pornesc azi masina si am bagat de seama ca desi e calcat ambreiajul nu reusesc sa scot din treapta 1 de viteza.

maneta parea "agatata".in final daca am tras mai tare a iesit din viteza 1.mergea inapoi fara probleme in marsarier dar in vitezele 1-5 absolut deloc orice i-am facut.la pornire motorul a scos un sunet destul de ciudat dar a pornit usor fara ca masina sa se miste din loc sau sa smuceasca.

m-am uitat sub capota si parea totul normal,la locul lor fiecare componenta.am oprit motorul si cind am dat sa pornesc din nou a mers absolut normal totul fara nici cea mai mica problema la ambreiaj sau cutie.

mentionez ca am cablu de ambreiaj cu autoreglare.nu se vede uzat sau in proasta stare tehnica.

ambreiajul nu mi-a facut niciodata problema in 2 ani de cind am masina,nu are zgomote sau manifestari ciudate.

am circulat azi cu masina cam 50 de km si nu am avut nici cea mai mica problema.

ma gindesc ca poate e vreun semn ca ar trebui sa schimb ceva.

are cineva vreo explicatie? a mai patit cineva asa ceva???

abia dupa ce am postat am vazut ca nu e bine in locul in care l-am pus.

cine stie cum il rog sa-l mute in Tehnic.multumesc anticipat

multumesc anticipat.

Modificat de Cypor
Te rog fi atent unde postezi data viitoare. Am mutat topicul la tehnic.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!O problema asemanatoare am avut si eu la fosta mea masina.Un golf 3 1.6 ABU!Cred ca mi s-a intamplat de 3-4 ori in 2 ani de zile.In momentul cand bagam in marsarier sau treapta 1 ramanea maneta blocata acolo.Ma chinuiam foarte tare sa o scot,pot zice ca trageam cu forta de ea.Odata chiar am incercat sa plec de pe loc asa si mi-a murit motorul.Probabil ca s-a intamplat vreo chestie neprevazuta acolo.Si mi se intampla intodeauna cand era motorul rece.Dupa ce iesea masina se comporta normal.Parerea mea este sa nu te sperii, pentru ca eu nu am patit nimic.Cu toate ca am facut 75000 km in doi ani cu golful nu i-am schimbat ambreiajul.

Modificat de wolksmanT4
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut, e posibil sa ai sincron uzat si raman blocati craboti pe sincronizator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica timoneria schimbatorului de viteze.Pana umbli la ambreiaj si la cutie verifica impreuna cu un mecanic cu intra si debraiaza masinala rece.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...
undertacher2001

Stie cineva ce dimensiune ar trebui sa aiba discul de ambreiaj la motorul meu,1.6 td motor 1v serie cutie 4s parca.210 sau 200???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GOLF II (19E, 1G1)

1.6 TD Coduri motor 1V ;ai disc normal de 200 si disc varianta HD de 210 pt vehicule speciale gen taxi.Parametru: 200VTB, Ř: 200 mm, Profil butuc roata: 18,3x20,4-24N, dinti: 24 SI Vehicul cu aplicatii speciale: pentru taximetre, varianta HD, Parametru: 210VTB, Ř: 210 mm, Profil butuc roata: 18,3x20,4-24N, dinti: 24

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

undertacher2001

Va multumesc frumos.Deci ar trebuii sa fie de 200.Asa gasisem si eu ,:Cod motor 1V cutie viteze manuala Tip cutie viteze 4S Diametru 1 = 200 mm Versiune DPT Piesa noua Diametru 2 = 200 mm Dinti 24 Profil butuc roata 24x18,3x20,1 Masa 4,63 kg

Acum poate cineva care a schimbat kitul de ambreiaj sa-mi spuna ce scule trebuie si cum se procedeaza la darea cutiei jos?

Modificat de undertacher2001
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

milika e nevoie de ceva scule speciale?? sau sa poate rezolva totul cu chei obisnuite.

ca la cutia mea cind citeza masinii este egala cu viteza cutiei imi sare din viteza 2 si 4.

ma gindesc ca ar trebui schimbat ceva la ea.

dar daca e complicat tare poate e mai usor sa gassc alta cutie .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ambreiajul sau cutia se schimba usor ... ai 3 suruburi pe cutie 2 la electromotor si unu la suportul cutiei mai ai 8+8 la planetare paremise(atentie iti trebuie cheie speciala care e tx8 parka) nu stiu exact... dai planetarele jos doar din cutie le legi cu sarma sus pe motor cat mai departe de cutie dai cablu de la ambreiaj dai masa de pe suportul cutiei tragi cutia afara dai jos volant din suruburi, sub volant e discul care cade jos cand ai dat jos volant dupa aia ai placa de presiun care are o siguranta care o dai jos cu un patent si sub care se afla 6 suruburi le dai alea jos si ai dat si placa ca sa blochezi vibrochenu infiletezi un surub din volanda invers sa se auto blocheze in blocul motor si desfaci cele 6 suruburi de la placa:)

Ca problema eu banuiesc cutia de ce spun asta? pai e simplu asa pateam si eu exact la fel se bloca ori in marsarier ori in a 1 a o scoteam mergea bine fara probleme pana cand a fost lumea mai draga si s-a blocat de tot si asa a ramas:)deocamdata nu am desfacut cutia sa vad unde e baiu insa am o banuiala ca ar fi pinioanele ce le-am scapat de la cablu de km in cutie 3 la numar :) care au blocat arcul acela care e pe axu pe care vine pusa timoneria:) inca nu am incercat:)

Timp de lucru, cam 5 6 ore daca esti ca si cunostiinte slab daca esti mediu undeva la 2 3 ore:) eu am dat tot motorul jos si dupa aia am dat cutia jos a fost mai usor tinand cont ca nu am canal:) timp 2 40 minute:) cu 1 pauza de vb la telefon cu iubita:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai Idamk1 tu esti o bomboana.

Mersi mult. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca intampini probleme lasa un mesaj si iti raspund in cel mai scurt timp posibil:) O zi buna

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...
undertacher2001

Da,multumim idaMK1 pentru explicatii si lui milika.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!