Jump to content

1998 golf 4 1.9 tdi highline

BOASCA

Postare recomandată

Salutare la toata lumea

Am sa va prezint si eu masina mea un golf 4 1.9 tdi din 1998 si modificarile pe care i le-am adus si modificarile pe care vreau sa le fac pe viitor precum si alte date despre masina.

masina o am de 3 ani de zile am luat-o din italia cu 6000 de euro plus pasajul de proprietate 500 euro.

Am sa pun si niste poze imediat ce o sa invat cum.

Golf 4 1.9 tdi highline

Cp 110

Cod motor ahf

Culoare Satin Silver Metallic [lb7z]

Climatronic

Jante montreal-I

Cauciucuri michelin primacy 205/55/16.

Cand am luat-o avea 138.000 de km iar acum are 182.000

Tind sa precizez ca in primii doi ani nu am bagat nici un ban in ea tinand cont ca in majoritatea timpului merg 'tare' cu ea.

Asta pana la primul drum in Romania cand mi sa ars compresorul de la aerul conditionat pe care l-am schimbat in romania si care ma costat dupa lungi cautari second,5 milioane plus manopera.

Tot in romania am aflat ca ma lasa si volant pe care urmeaza sa o schimb in Italia pentru ca am gasit tot kit-ul de ambreiaj Comline la 260 euro,volant masa simpla,Valeo la 305 euro tot masa simpla si luk 380 euro masa dubla.

Cred ca o sa-l pun pe ala la 260 pentru ca din cate am auzit e mai rezistent.post-82124-0-25729800-1294887940_thumb.j

Link către comentariu

arata frumos, dar i-au fost schimbate stopurile, are hella editie pusa din 2001 in sus :)

cele din 1998 erau valeo si aratau asa:

Vand-Stopuri-Originale-Valeo-De-Golf-4.jpg

la multi km fara probleme :icon_thumright:

Link către comentariu

A mea este din '99 tot highline si la fel am avut stopurile originale.Eu stiam ca s-au pus pe GTI si highline.

Link către comentariu

Modificarile pe care i le-am facutsunt:

Folie neagra si dungi negre 'racing stripes' pe care ulterior le-am dat jos ca sa nu am probleme la drumul pe care l-am facut in Romania.Folie vreau sa-i pun iar dar la un atelier specializat ca sa mi le treaca in libret.

Am vopsit partile din plastic de la interior inclusiv manerele usilor cu alb.

Cotiera schimbata.

http://cgi.ebay.it/vw-golf-4-bracciolo-cromato-antenna-9cm-neon-gratis-/260715295926?pt=Ricambi_automobili&hash=item3cb3d7b4b6

Modificarile pe care vreau sa i le fac:

1:Husa schimbator tdi http://cgi.ebay.it/VW-GOLF-4-BORA-CUFFIA-CAMBIO-IN-VERA-PELLE-RICAMO-TDI-/190422507498?pt=Ricambi_automobili&hash=item2c5610dfea

2:Plasticuri manere crom : http://cgi.ebay.it/Copri-maniglie-cromato-VW-Passat-Golf-4-IV-Bora-010-IT-/140500518380?pt=Ricambi_automobili&hash=item20b67bc5ec

3:Lumini numar led : http://cgi.ebay.it/LUCE-TARGA-LED-BIANCO-XENON-CANBUS-NO-CHECK-VW-GOLF-4-/160513267622?pt=Ricambi_automobili&hash=item255f5617a6

5:Covorase interior tdi : http://cgi.ebay.it/VOLKSWAGEN-GOLF-V-TAPPETI-AUTO-GOLF-5-4decori-4blok-/140462971757?pt=Ricambi_automobili&hash=item20b43edb6d

6:Set manere exterior crom : http://cgi.ebay.it/Polo-Leon-Lupo-TT-Golf-4-IV-5-V-Seat-Passat-Ibiza-12-IT-/300514655353?pt=Ricambi_automobili&hash=item45f811bc79

7:Set manere interior crom : http://cgi.ebay.it/POGGIABRACCIO-3-MANIGLIE-INTERNE-CROMO-VW-GOLF-4-IV-/300483217233?pt=Ricambi_automobili&hash=item45f6320751

8:Grile aer conditionat crom : http://cgi.ebay.it/GRIGLIE-BOCCHETTE-ARIA-CROMATE-TUNING-Vw-Golf-4-IV-CROM-/200563542314?pt=Ricambi_automobili&hash=item2eb284c92a

9:Kit Suspensie sportiva : http://cgi.ebay.it/VW-Golf-4-IV-ASSETTO-REGOLABILE-MOLLE-AMMORTIZZATORI-/260722349529?pt=Ricambi_automobili&hash=item3cb44355d9

10:Evacuare finala sport inox : http://cgi.ebay.it/SCARICO-ACCIAIO-INOX-2x76-AUDI-A3-VW-GOLF-4-NEW-BEETLE-/370397074323?pt=Ricambi_automobili&hash=item563d62d393

11:Stopuri spate led : http://cgi.ebay.it/FARI-FANALI-POSTERIORI-LED-NERI-VW-GOLF-4-IV-TUNING-/280328612016?pt=Ricambi_automobili&hash=item4144e328b0

12:Faruri angel eyes + dual xenon: http://cgi.ebay.it/FARI-ANTERIORI-FANALI-NERI-ANGEL-EYES-Vw-GOLF-4-IV-R32-/200563542289?pt=Ricambi_automobili&hash=item2eb284c911

13:Bara spate : http://cgi.ebay.it/Paraurti-posteriore-tuning-volkswagen-golf-IV-4-/280571777261?pt=Ricambi_automobili&hash=item41536190ed

14:Bara fata : http://cgi.ebay.it/PARAURTI-ANTERIORE-VW-GOLF-4-TUNING-NEW-BUMPER-/120669664957?pt=Ricambi_automobili&hash=item1c1878f6bd

La praguri inca nu m-am hotarat pentru ca mojoritatea pe care le-am vazut nu imi plac

15:Oglinzi tip m3 cu led : http://cgi.ebay.it/PARAURTI-ANTERIORE-VW-GOLF-4-TUNING-NEW-BUMPER-/120669664957?pt=Ricambi_automobili&hash=item1c1878f6bd

16:semnalizari hella : http://cgi.ebay.it/PARAURTI-ANTERIORE-VW-GOLF-4-TUNING-NEW-BUMPER-/120669664957?pt=Ricambi_automobili&hash=item1c1878f6bd

17:Dvd player eonon 2din : http://cgi.ebay.it/AUTORADIO-EONON-2-DIN-DVD-CD-TOUCHSCREEN-TV-MP3-SD-USB-/110578362762?pt=Autoradio&hash=item19befbe98a

Si ar mai fi 4 boxe de usi un amplificator si doua subwoofere pentru ca tocmai am vandut auditia pe care o aveam[4 boxe infinity reference,cd player lg,subwoofer jbl si amplificator aviator.

Tocmai de aceea cred ca o sa incep cu auditia pentru ca daca nu le cumpar acum o sa cheltuiesc banii si raman fara.

Pentru ca nu puteam hotari la boxe de usi am cumparet doua boxe Majestic ieftine de 2 ori 70 rms sa le probez dar si pentru ca erau cele mai puternice la watti rms si m-au cam dejamagit.Se aud bine dar cam incet.

Tot ce am scris aici sunt planurile de viitor adica binenteles in timp si daca o sa am bani de ele.Pe masura ce o sa montez din ele o sa pun si poze cu ele montate.

post-82124-0-13017000-1295372965_thumb.j

Link către comentariu

Dungile eu le-am pus.Stopurile le schimb dupa ce termin cu auditia,daca imi mai raman bani.

Am uitat sa spun ca am gasit si un fel de 'power box' pe masina,cred ca a fost montat de cel care a avut masina inaintea mea,dar nu stiu daca este legat la ecu-ul masinii.E o cutiuta neagra montata langa filtrul de polen cu un tub ca la vacuum care duce la senzorul de pe conducta care vine de la intercooler,impreuna cu un fir,si un alt tub care duce in ecu-ul original.Si am un comutator cu trei pozitii sub bord.

doar ca schimband pozitiile din comutator nu vad nici o diferenta.Posibil sa fie intrerupt de mecanicii de la autosalonul de unde am luat-o.O sa fac maine poze sa vedeti care e treaba.

Link către comentariu

Uitasem de jante pe care o sa le cumpar imediat ce le vand pe ale mele,inca nu m-am hotarat cu ce pret.Jantele pe care vreau sa le iau sunt Momo winter silver si le-am gasit la un magazin de piese la 360 euro : http://cgi.ebay.it/CERCHI-IN-LEGA-MOMO-WIN-ARGENTO-7x17-5x112-ET-38-/160523754979?pt=Cerchi&hash=item255ff61de3

Pe site au un pret mult mai mare pentru ca sunt pe 17 dar depinde unde le gasesti de ex pe TuningShop.it sunt la 89 euro/buc silver sau negre.

Si ar mai fi o varianta tot in cinci spite la 400 euro mai frumoase cu buza polishata dar nu am poza pentru ca nu imi amintesc marca dar arata cam asa :

http://cgi.ebay.it/SET-DA-4-CERCHI-EK-SHADOW-NERI-DA-15-VW-GOLF-V-/220724163485?pt=Cerchi&hash=item33642f739d

sau astea dar pe astea trebuie sa le iau de pe net : http://cgi.ebay.it/SET-4-CERCHI-EKKEN-57-DA-17-VW-GOLF-IV-PASSAT-BORA-/220724162160?pt=Cerchi&hash=item33642f6e70

sau am gasit da dezmembrari 4 jante BORBET 7.5x16 A Design puse pe o Alfa Romeo dar nu sunt sigur ca se potrivesc si mai trebuie si vopsite chiar daca as putea sa le iau cu vreo 50 euro.

Jantele borbet,Momo si cateva alternative la ce am postat mai sus.

post-82124-0-05341500-1295381491_thumb.j

post-82124-0-48594700-1295381505_thumb.j

post-82124-0-01953500-1295381542_thumb.j

post-82124-0-74561900-1295381556_thumb.j

post-82124-0-99188600-1295381587.txt

Link către comentariu
  • 1 month later...

La capace am deja unul lipsa.

Modificat de BOASCA
Link către comentariu

Va spuneam ca am vandut auditia de pe masina cu gandul sa imi pun altceva.Acum ma enerveaza foarte tare ca nu reusesc sa gasesc difuzore pentru usi de 16.5 care sa ma multumeasca.Am cumparat un set de difuzoare Majestic ieftine sa le probez doar pentru ca erau cele mai puternice si pareau masive dar nu prea imi place cum se aud.Inainte aveam Infinity Reference care se auzeau clar dar cam incet tinand cont ca aveam si twiterele originale ale masinii,acum astea se aud mai tare dar nu atat de clar.

Voi ce ma sfatuiti?

Nu as vrea sa cumpar aiurea pioneer sau alpine sxe si sa se auda mai incet ca astea.

Si sa pun coaxiale sau component?

Si mai am o intrebare un set de suporti pentru difuzoare cat costa in Romania ca aici sunt foarte scumpe,pentru doua plasticuri.

Lasand la o parte difuzoarele pentru usi la partea din spate m-am hotarat sa nu mai gauresc plansa din spate cu difuzoare si sa pun doar un amplificator si doua subwoofere toate magnat.

Si la player iar sunt nehotarat pentru ca plecasem cu ideea sa pun un dvd-player 2din Eonon dar acum nu prea mai sunt sigur cat e de bun ala si pe de alta parte un player simplu mi-ar lasa spatiu deasupra pentru un ceas care sa-mi indice presiunea de la turbina voltmetru etc

Link către comentariu

Vroiam sa intreb daca cineva de aici a reusit schimbarea tapiteriei de la fetele de usi cu piele sau ceva asemanator pielii si daca cineva a reusit sa retapiteze scaunele tot cu piele,eco sau alt material si cat la costat.Eu am incercat cu fetele de usi pentru ca materialul cu care sunt imbracare se murdareste usor e urat si avand in vedere vechimea masinii a inceput sa se desprinda.Am desfacut partea din mijloc cea tapitata cu un pistol de lipit si am vrut so imbrac intrun material similar pielii de pe fetele de usi,foarte rezistent si frumos dar am renuntat pentru ca nu am avut ce-mi trebuia.E o chestie destul de complicata daca vrei sa o faci singur pentru ca dupa ce o desfaci iti trebuie un solvent pentru a elimina vechiul strat de adeziv ramas pe partea din lemn si care e foarte lipicios si urat si care nu se curata cu acetona spre exemplu.Dupa ce reusesti sa elimini acel strat materialul similar pielii sau,pentru cei ce au,pielea se lipeste cu un adeziv de tip "prenandez".E putin mai complicat pentru ca materialul folosit e mai tare decat cel textil si se muleaza mai greu.Dupa ce ati reusit sa lipiti bine si uniform va trebuie un pistol cu adeziv sau plastic nu stiu sigur cum se numeste pentru a prinde partea inapoi pe fata de usa.Cel mai bine ar fi cu plastic topit peste clemele originale.Eu cum nu aveam le-am lipit inapoi cu pistolul de lipit.O sa incerc si eu "din nou" imediat ce gasesc acel pistol cu plastic.

Pentru cei ce au rabdare si vor sa-si complice viata Mult Succes.

Link către comentariu
Edy_magirescu

apropo de tapiterie...urmareste topicul colegului rudolf- Bora variant Rave Green :icon_thumright:

Link către comentariu
Edy_magirescu

pacat de volan,ca il tii acoperit cu husa aia...dar daca tie iti place,nu lua in seama sfatul meu.Drumuri bune :icon_thumright:

Link către comentariu

Multumesc pentru urari.Husa am pus-o acum cateva zile,e a doua oara cand pun husa pe volan prima data mi-a dat-o jos un prieten cand am fost in Romania si chiar m-a mustrat avand in vedere ca am volan imbracat in piele.Acum am pus-o pe asta doar pentru ca mi-a placut scrisul ala cu rosu si pentru ca ma plictisesc repede daca masina arata in acelasi fel prea mult timp.O sa o dau jos in scurt timp mai ales ca ma si incomodeaza la condus.

Link către comentariu
  • 5 weeks later...

Dupa cum va spuneam mai devreme am schimbat kit-ul de ambreiaj pt ca al meu ma lasa.Am cumparat un kit cu volant manomasa Comline facut in Anglia www.comline.com.uk pe care am dat 260 de euro plus mana de lucru 150 de euro.Acum nu stiu ce sa spun de acest kit in primul rand acum am pedala de ambreiaj f moale in comparatie cu celelalt unde pedala era f dura si simteam si cum invarte motorul in ea.Acum fiind volant monomasa parca motorul vibreaza putin mai mult,la relanti.

Treaba e ca inainte uneori nu-mi intra in marsarier trebuia sa ridic putin pedala de ambreiaj ca sa intre si uneori se oprea chiar inainte de a intra in a treia pana acum nu am mai avut aceasta problema dar se intampla sa mai "caraie" cand schimb repede din a treia in a patra chestie care se intampla si inainte cu ambreiajul vechi.Ma gandesc ca e din cutie.

Si vroiam sa va mai intre:

Daca pe motorul meu as putea pune o cutie in 6 trepte.

Am gasit pe net un kit de suspensie la vreo 200 de euro,numai ca are amortizorul inauntrul arcului,ma refer la cele de pe spate,cele originale fiind separate,arc de amortizor.Daca are cineva sau a vazut pe vreo masina montate.

Link către comentariu

O alta treaba ar fi ca eu la mine pe masina pe conducta care vine din intercooler si duce in egr am un fel de supapa cu un senzor inuntru.Am vazut un alt golf 4 de 90 de cai si nu o are.Si pe net am vazut in vanzare acest tub despre care se spunea ca poate fi si cu lacas pt. pop off vorbinduse despre supapa in cauza.

Golfurile de 110 cai au aceasta supapa din fabrica?La ce foloseste acel senzor?Se poate elimina pt a monta in locul lui pop off.

Treaba e ca si din fabrica daca ar fi la mine intra in el un furtunas cu aer ca la vacuum si un fir care duce la power box-ul care l-am gasit pe masina.

Si am uitat sa va spun,referitor la treaba cu schimbatul ambreiajului,dupa schimbare cateodata masina scoate deosebit de mult fum negru pt vreo 20 de secunde si dupa isi revine la normal,adica nu mai scoate chiar daca o forjez.Eu problema cu fumul nu am mai avut-o pana acum indiferent de cat de tare mergeam cu masina.

Treaba asta cu fumul mi sa intamplat imediat dupa ce am scos masina din service s-o probez,in treapta a treia pe la 4000 de rotatii mai mult in frana de motor,si a doua oara in treapta a cincea pe la 2000 de roratii tot asa in frana de motor dupa care a mai continuat vreo 15 secunde sa scoata fum chiar daca am schimbat a treia si am dus-o la 4500 de rotatii dupa care totul a revenit la normal.Mentionez ca ultima oara in timp ce scotea fum se simtea un miros de ulei ars.Am intrebat si mecanicul care mi-a schimbat ambreiajul si spunea ceva de ecu care curata valva egr.Nu stiu ce sa cred...

Link către comentariu

In aria "Masina mea" sunt strict interzise discutiile referitoare la problemele tehnice

Link către comentariu
  • 9 months later...

Sa va spun care e treaba cu Powerbox-ul ala care l-am gasit pe masina.De ras e ca am masina de 4 ani si nu ma interesat niciodata daca merge sau nu,oricum intro zi m-am apucat sa vad care e treaba cu el si surpriza....nu era conectat.Adica eu vedeam firul care se duce la pompa de injectie dar nu am controlat sa vad ce si cum.L-am conectat la pompa de injectie si masina a inceput sa traga mult mai tare.Treaba e ca nu stiu ce marca e sau ce stie sa faca pt ca e doar o cutiuta neagra pe care nu scrie marca ci doar un serial nr.Din aceasta cutiuta pleaca firul cu doua mufe spre pompa de injectie,un tub de vacuum pe conducta care iese din intercooler prins cu o flansa adaptoare langa senzorul de presiune, si un alt fir care duce sub bord la un comutator cu trei pozitii.Pozitia din mijloc oprit,stanga se aprinde un led verde in comutator si incepe sa traga putin mai tare si dreapta se aprinde un led rosu si incepe sa traga foarte puternic.Nu stiu daca e bun de ceva sau e doar o rezistenta de ,n, ohm cum am mai auzit vorbinduse care sa pacaleasca ecu.Treaba e ca,cu el conectat zgomotul motorului se schimba in sarcina masina trage mult mai bine incepand de la 1000 de ture se simte mai mult cuplu iar de la 1800 smuceste si trage tare pana la 4500.Am gasit un singur nume pe cablul care duce la pompa "schlemmer" si cand am luat masina am gasit si tubul care duce la rezervorul de vacuum anulat.Nu stiu daca a fost anulat de cei care au montat powerbox-ul tinand cont ca acest tub imparte vacuumul se la electrovalva cu cel care duce la actuatorul turbinei.Daca stie cineva ceva despre acest PB,daca este bun de ceva sau e doar o rezistenta.In cazul in care e intradevar o rezistenta sa stiu sa-l dau jos.Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Link către comentariu
  • 1 year later...

Salut.Poate ma poate ajuta vreun coleg cu urmatoarea intrebare.Se potrivesc scaunele de passat pe golf[ambele din acelasi an] si la fetele de usi care nu cred ca se potrivesc as putea sa demontez doar partea centrala,aia imbracata in piele s-au textila cu manerul si s-o pun pe fata mea de usa,sau in cazul in care nu se potrivesc scaunele as putea sa iau doar pielea si sa imbrac scaunele mele?Va multumesc anticipat.

Link către comentariu

Raspunsul e ca nu se potrivesc,fara modificari,sinele de golf au 52cm iar cele de passat au 54cm bancheta din spate este mai lata si complet diferita si spatarele au alt sistem de prindere.Se poate lua doar pielea si se pot imbraca scaunele.Fetele de usi sunt diferite nu se poate lua nici partea centrala[poate doar cea de la usa soferului,netestat,care pare la fel].

Link către comentariu
  • 7 months later...

Intre timp am facut urmatoarele modificari:

Hu Clarion cz201e recent schimbat cu un hardstone hs dpm69 2din

usi fata hertz hsk165,spate blueberry cps-620[chinezesti]dar se aud decent

amplificatoare 1 Audio system f2500,1 Aviator 2*90rms

sub JBL gto1214br

schimbat absolut tot la partea din fata:bucse,biele,1 cap planetara,etc

scut metalic made in Ro

suspensie Weitec hicon tx+ reglabila pe inaltime si duritate

discuri frana fata gaurite,tratate antirugina+placute

distantiere 16mm fata,20mm spate

discuri spate+placute

faruri Depo cu lupa si angel eyes pe fond negru

schimbate toate becurile interior cu leduri albe,inclusiv cele de la numar

jante pe 18 mak,et35 cu cauciucuri 225/40/18[astept omologarea]

folie omologata 5%

O sa afisez si preturile daca va intereseaza,revin cu poze.

Modificat de BOASCA
Link către comentariu

cum adica discuri tratate antirugina? de la ce producator? nu de alta dar stiu ca se incing destul de tare si nu vad ce vopsea ar rezista pe ele. doar daca nu-s ceramice.

esti multumit de cum bat farurile, ai xenon sau bec normal?

Link către comentariu

Astea pe care le-am luat eu sunt Open Parts Radiance Rs dar nu e singurul producator care face discuri tratate antirugina[gri] am vazut si alte marci cum ar fi: Ate si Ferodo daca nu ma insel,Ate[negaurite] chiar ultima data cand am fost in Romania la un prieten care le schimba pe un Passat.Eu le-am luat pe astea pentru ca le-am prins in promotie cu 45 de euro,ele costand normal vreo 80 si la pretul asta si gaurite+antirugina am zis sa le incerc si daca nu sunt bune le schimb,dar s-au dovedit a fi bune,franeaza mai bine decat cele negaurite,nu sau ovalizat dar gaurile se umplu oricum cu praf de la placute dar daca speli masina la spalatorie macar cateodata cred ca se curata cu jetul de apa.Becuri am avut si normale si xenon 35w acum am xenon 55w,e mult de vorbit despre fiecare schimbare pe care am facut-o asa ca incep cu farurile:

Dupa mai multe cautari in magazine inclusiv din Bucuresti,Bz,etc si magazine online farurile le-am luat din Rm. Sarat de la Patricia cu 7.300.000 mai ieftin decat gasisem in alte parti au ajuns in 2 zile,sunt marca Depo cum am mai spus,sunt din sticla nu plexiglass,au instructiuni de montare si plasticul care vine peste farul din stanga,calitate destul de buna,lupa bate destul de bine cu bec normal,perfect cu xenon de 55w.Dupa parerea mea daca oricum vreti xenon nu merita cel de 35w pentru ca e chior,mai chior decat becul normal doar ca face lumina alba si faptul ca o sa consume mai putin e irelevant,cel putin pentru mine avand in vedere cat consuma auditia de pe masina[aproape ca opreste motorul].Farurile au alimentare separata pentru simplul fapt ca becurile de pozitie di farul original consuma 5w si cele din angel 10 pe fiecare far cam 23w,pe aceste fire mai e o siguranta de 30 si un releu[nu va mai spun ce face].Pt mine e o problema toate aceste fire in plus,problema care se rezolva prin schimbarea becurilor de la angel cu led-uri albe si renuntarea celuilalt circuit dar apare alta problema,ledurile au lumina focalizata si nu vor mai lumina tot cercul si o sa se vada urat[20 de punctulete luminoase in loc de 4 cercuri.Rezolvarea ar fi gasirea unor leduri care nu au un singur led in cap ci doua in lateral dar nu stiu daca se fabrica[se gasesc asa dar t10 si sunt prea mari]s-au vopsit ledul in cap cu vopsea cromata ca sa dea lumina doar in lateral.Farurile per total sunt frumoase,au acelasi defect ca si cele originale adica la rotitele de reglaj nu au o pozitie in care sa se opreasca ci se rotesc la infinit,bine pana cand o sa sara si o sa-ti vina sa le spargi.Astea sunt discurile si ledurile[t10].          post-82124-0-12197800-1389274435_thumb.jpost-82124-0-46271900-1389274456_thumb.j

Modificat de BOASCA
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!