Jump to content

Inchidere centralizata / problema software?

Drarkelf
 Share

Postare recomandată

Va multumesc pentru explicatii...voi incerca maine ambele variante si revin cu feedback! PS( mufa e conectata 100%)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Carmina

14

• Drarkelf

10

• Al Bundy

7

• gabip

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu din rautate sau altceva am zis de mufa Antonik, dar stii cum e cand demontezi-montezi, poate sa iti scape anumite aspecte fara sa iti dai seama, te mai bate cineva la cap, soarele arzator, vecinii care isi baga nasul, telefonul care suna :lol: de aia am pomenit de mufa broastei.

Gabi: scaunul sofer maxim fata, bancheta (sezutul) demontat si il scoti afara din masina, la fel si spatarul (fiind fractionar doar partea cea mica) va trebui demontat doar daca nu ai spatiul necesar pentru aceasta operatiune. Dupa ce ai dat jos ornamentul, va trebui demontat si panoul, musai trebuie sa ajungi la broasca .

Link către comentariu

Bancheta nu e fractionara, se rabateaza toata. Cea mai mare problema e cum scot fata de usa fara sa o rup. Jos si in partea dinspre portbagaj nu am cum sa prind de ea ca sa trag si sa scot clemele iar cu ranga nu incerc ca rup si plasticul acela si iau si toata vopseaua de pe usa. Panoul e usor de dat jos pt ca am suruburi nu nituri dar mai intai sa ajung la el.

Link către comentariu

,,Bancheta nu e fractionara, se rabateaza toata" : nu e o problema, cu atat mai bine, daca te incurca, adica nu ai spatiu suficient, demonteaz-o si afara cu ea.

,,Jos si in partea dinspre portbagaj nu am cum sa prind de ea ca sa trag si sa scot clemele" : nu de acolo incepem Gabi, ti-am zis tragi frumos scaunul soferului maxim fata, te bagi in ,,scoica" unde isi tin piciorusele pasagerii din spate, acum dupa kilogramele tale :lol: cum incapi ,,guguli" sau te pui cu sezutul vezi tu, si cu o spatula, sau lingura de plastic de aia care folosesc aia cu dureri de spate cand se incalta, bagi intre usa si ornament, dar incepi din partea de jos, unde se termina plasticul si incepe materialul in culoarea masinii, dar dinspre fata masinii nu incepe dinspre portbagaj, ca dinspre partea aia ai dreptate numai daca nu esti plat, sau cum ii zice la pestele ala de acvariu ,,scalar'? :lol: altfel nu incapi. Cu grija, nu ai sa zgarii nimic, daca se va rupe ceva va fi doar clemele de plastic ce tin panoul (2 roni/bucata), acum depinde de tine cate vei rupe, dar paguba mare stai linistit nu vei face.

Link către comentariu

Ok, am inteles. Am atasat o poza unde am incercuit zona mentionata in postul anterior ( cea cu jos si dinspre portbagaj). Am vazut cum sta treaba pe acolo. Cred ca daca scot si plasticul ce acopera firele ce duc spre portbagaj o sa am destul loc prin zona.

Dupa ce scot toate clemele doar o ridic in sus si iese ? Ultima data cand am umblat prin spate am vazut ca avea un cheder intre ea si geam si nu vroia sa iasa asa ca am lucrat cu ea inclinata.

Acum problema incuietoarei. De ce anume sa trag ca s-o deblochez si s-o pot scoate de acolo ca doar e blocata pe safe?

post-70532-0-28404700-1346603090_thumb.j

Modificat de gabip
Link către comentariu

,,Dupa ce scot toate clemele doar o ridic in sus si iese ?" : da, dar trebuie insistat un pic, mai cu forta ca esti barbat.

,,Acum problema incuietoarei. De ce anume sa trag ca s-o deblochez" : trebuie tras de tija (clema) aia metalica din imaginea 2 , nu ai cum sa le incurci, fiindca cealalta odata ca este alta culoare, iar asta de care zic eu, este legata la sarma de actionare a broastei.

,,ca doar e blocata pe safe?" : asa este, dar acel safe il executa broasca, tu vei trebui sa tragi de clema aia, pentru a scoate ,,limba" de inchidere a broastei din safe pe modul inchidere", practic din acest moment sarma va fi functionala. Daca nu e ascultatoare, incearca si cu mufa scoasa de pe broasca cand tragi de clema respectiva.

In caz ca nu reusesti nicicum, mai ai o varianta de data asta va trebui rabdare si precizie de chirurg, va trebui sa bagi o sarma otelita subtire usor indoita intre broasca si panou si sa agheti ,,-" ala de plastic la care ai mesterit de l-ai pus pe pozitia safe, agatat si tras in jos, el este pozitionat acum la ,,ora 14", no tu va trebui sa-l aduci la ,,15". :lol:

Daca nici asa nu reusesti, atunci tot ce vezi clema.... tija, ca e rosie ca e albastra sau alta culoare musai sa tragi de ele, fiindca urmatoarea varianta nu cred ca vrei sa ti-o spun. :lol:

post-25544-0-10613700-1346613301_thumb.j

post-25544-0-86704000-1346613315_thumb.j

post-25544-0-98307700-1346613332_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Multumesc, eu tot sper ca e un fir prin usa pentru ca motorasul nu se aude deloc. "iar asta de care zic eu, este legata la sarma de actionare a broastei." cand zici sarma te referi la bucata de metal ce duce la tamburusul din interior care zice ca e inchisa usa sau la cea de metal ce duce la manerul exterior ?

In poza 2 zici sa trag de clema aurie.

Modificat de gabip
Link către comentariu

,,ce duce la manerul exterior ?" : nu, sarma asta la care ma refer, este cea pe care tu o vei deconecta de la manerul metalic de pe ornament, cel de care tragi tu acum sa poti deschide usa (interior) , pe aceasta sarma te duci cu manuta pana la broasca, si ajungi exact la clema de care ti-am povestit. In imagine ,,3", in partea de jos se vede doar o parte a sarmei.

Da Gabi, de acea clema aurie.

Modificat de carmina
Link către comentariu

Broasca de fabie nu are acea pargie rosie, si trebuie alimentat motorasul si lovit usor in fata de usa, in maner pana se deblocheaza.

Link către comentariu

Are acea pargie, intr-adevar nu este de culoarea rosie, nu stiu daca are asa mare importanta culoarea.

post-25544-0-76534800-1346654634_thumb.j

Link către comentariu

Dupa cum spuneam, broasca de fabie cat si cea de g4 si masinile din acea generatie , nu poate fi deblocata tragand de ceva. Acea parghie apare la broastele care au 2 motoare distincte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Daca ne uitam atent si pe cantul usii la Octavia 2 spre exemplu, este gaura special creata pentru a debloca yala

Link către comentariu

M-am uitat kelu, ai cuvantul meu, la Fabia exista sau nu, eu nu am gasit-o.

,,nu poate fi deblocata tragand de ceva": pai va trebui sa incerce sa traga de clema care actioneaza limba broastei, banuiesc ca va putea trage mai mult decat este cursa sarmei, va scoate mufa, va incerca orice metoda numai s-o deschida, trebuie incercat dupa cum am zis, cu o sarmulita otelita putin indoit varful, sa bage intre panou si broasca si agatat surubul care comuta broasca pe safe,

,,alimentat motorasul si lovit usor in fata de usa, in maner pana se deblocheaza", poate fi o solutie, ce trebuie retinut Gabi, orice ai face, de orice vei trage din interiorul usii, cineva va trebui sa te ajute, in sensul sa traga de manerul din exterior cand tu bazducesti pe acolo, dupa cate situatii am simulat pe usa, doar de la manerul exterior a fost ascultatoare.

M-am ambitionat Gabi, uitate-te la ea este bucati, spune-mi cum ai reusit sa ajungi in aceasta situatie, ca vreau sa caut rezolvarea.

Cristi, clema de care povesteam, este cea de langa limba broastei, no la acea clema ma refeream eu.

Sa fiu corecta pana la capat, este o broasca stanga-fata, intr-adevar difera de stanga-spate, dar acea clema exista si pe cea din spate-stanga.

,,NU, nu poate sa traga mai mult decat este cursa" : ok, cum vezi rezolvarea fara sa distrugem broasca?

post-25544-0-25911000-1346696334_thumb.j

post-25544-0-69648400-1346696350_thumb.j

post-25544-0-77330400-1346696919_thumb.j

post-25544-0-02034900-1346697365_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Octavia 2 si G5 au broaste cu 2 motorase diferite , pentru lock si safe.

M-am uitat kelu, ai cuvantul meu, la Fabia exista sau nu, eu nu am gasit-o.

,,nu poate fi deblocata tragand de ceva": pai va trebui sa incerce sa traga de clema care actioneaza limba broastei, banuiesc ca va putea trage mai mult decat este cursa sarmei,

NU, nu poate sa traga mai mult decat este cursa sufei interioare.

Link către comentariu

Va multumesc pentru preocuparea cu problema mea.

Nu am facut nimic special pur si simplu am inchis masina si apoi nu s-a mai deschis usa.

Nu am invartit de "surubul" pentru a bloca usa ca sa nu se mai deschida din interior.

Povestea pe scurt este asa : Am fost in servis pentru o problema ( mecanica) si am vazut ca usa stanga spate nu este deschisa ( avea tamburusul lasat jos). Am tras de manerul interior, s-a ridicat tamburusul si am deschis-o din exterior. Am inchis apoi usa. Ajuns acasa am inchis masina si mai tarziu cand am vrut sa plec nu s-a mai deschis usa.

L-am intrebat pe Al Bundy cum sa masor daca vine tensiune la stalpul dintre usi si am vazut ca vine. Motorasul si switchul nu au continuitate ceea ce am inteles ca este normal la o usa inchisa.

Am tras azi de "teava " tamburusului si de cablul manerului interior ( prin locasul de tweeter din usa) si nu s-a intamplat nimic. Am incercat si cu palme in usa si tras de manerul exterior in acelasi timp cu deschisul usilor din cheie si nimic.

Carmina tu cand zici sa folosesc o sarma otelita si sa trag de " - " te referi la "surubul" pentru blocarea deschisului din interior ? La acela din prima poza din ultimul tau post ?

Link către comentariu

Da, la acel surub ma refer.

post-25544-0-46137200-1346710270_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

posibil ca in service sa se fi demontat manerul exterior si la remontare sa traga de sufa care intra in maner sa fie prea tensionata?

Modificat de tobosharu
Link către comentariu

Gabi, care este situatia? O mai discutam s-au ai rezolvat-o?

Tobosharu, nu i-a demontat nimeni nimic la usa, cel putin asa sustine Gabi.

,,sufa care intra in maner sa fie prea tensionata?" : problema cea mai usor de rezolvat, daca ar fi asa, cu o surubelnita subtire impinge sufa inspre interior, e drept ca are acei ,,zimti" daca fortezi merge.

Gabi, daca tragi manerul maxim, daca sufa este prea tensionata, va fi chiar aici in capat inspre exteriorul masinii:

post-25544-0-61975300-1346790521_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

N-a umblat nimeni la maner. Am stat langa ei tot timpul.

Chestia aia, sufa, este la locul ei. Daca trag de maner este in marginea cealalta , are poate 1,2 dinti pana in margine.

Am incercat sa ajung la clema " - " ( protectia pt deschis din interior) dar nu prea am vazut cum s-ar ajunge la ea fara sa tai chederul.

Deocamdata las masina cu portiera in soare ... cine stie.

Link către comentariu

,,Problema cu linia de tramvai am spus-o cu ceva luni in urma si ai tinut-o minte" .... asa imi spuneai tu mie...

,,las masina cu portiera in soare ... cine stie"

Deci acum ai 2 variante Gabi, soarele si linia de tramvai. :lol:

Probabil daca va fi soare, cand vei trece peste minunea aia de linie de tramvai, se va debloca usa. :lol:

No aia da.....rezolvare.

Modificat de carmina
Link către comentariu

Chiar nu am ce sa-i fac .... Problema este de la motoras sau o lipitura rece.

De tras, impins de cabluri am tot incercat si nimic. De clema de care ai spus sa trag am tot tras si impins prin intermediul parghiei pe care este prins si tamburusul acela din usa si nimic. La surubul cu " - " nu pot sa ajung pentru ca este un cheder .

Am gasit la britanici o varianta de rezolvare care implica un dremel si ceva dexteritate , link-ul este acesta :

http://www.briskoda.net/forums/topic/193291-remove-and-repair-deadlocked-rear-door/ .

Link către comentariu

Daca reusesti macar sa dai capitonajul si tabla macaralei jos, usa este ca si deschisa

Link către comentariu

Colegii am rezolvat-o pana la urma cu usa era cablul de pe maner era pe ultima treapa si cand trageam din exterior de maner sa deschid usa cablul nu se intindea suficient!

Rezolvat!

Si as mai avea o intrebare! Pentru a desface butucul am vazut ca e o gaura destul de mica banuiesc ca am nevoie de o cheie speciala pentru asa ceva pentru ca torx cu prelungitor normal nu intra pe diametrul ala! (si da e torx de 20 acolo? )

Modificat de Antonik91
Link către comentariu

Pentru a desface surubul care tine fixat butucul ai nevoie de o surubelnita cu cap torx T4.

Sau achizitionezi:

post-25544-0-88112600-1347194861_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!