Jump to content

Diferenta Discului de Frana


Bertt
 Share

Postare recomandată

Hy All , Am tot cautat pe forum , despre discuri de frana chiar si pe google si chiar nu pricep poate sunt altii mult mai priceputi si am zis sa deschid un nou Topic.

Asa ca Intrebarea mea este care sunt diferentele dintre discurile de frana ventilate, ceramice, ceramice din carbon , cele simple sau cate feluri sunt ..? si mici detalii despre fiecare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca locul acestui topic este in aria Tehnic.

Discurile de frana dupa cum ai zis si tu sunt de mai multe feluri. La masinile noastre o sa intalnesti mai rar discuri din ceramica sau carbon. Acestea sunt gandite pentru motorsport mai mult: cele ceramice o sa le intalnesti la raliuri si cele din carbon in Formula 1 spre ex. Bineinteles si preturile sunt mult mai mari. Discurile ventilate sunt acele tipuri de discuri care necesita racire suplimentara (depinde de fiecare masina ). Discurile perforate sunt un sortiment mai sport. Pe suprafata lor se intalnesc mici gaurele. Rolul lor este de a permite apei sau aerului sa nu ramana prins intre placuta si disc si sa micsoreze eficienta franarii.

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Arunca o privire aici si o sa iti faci o idee despre diferente si care unde sunt indicate si se folosesc. Este in limba engleza dar cred ca asta nu este o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si ce parere aveti se poate pune un disc de frana ventilata pe un Golf 3 , motor 1,9 TDI an 97, 81 kw ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Discurile tale de frana de pe masina, pe puntea fata sunt ventilate, iar cele de pe spate sunt pline (in mod normal la 81kW=110CP ai discuri montate si in spate si nu mai ai tambur). Daca vrei sa faci upgrade poti sa iei niste discuri sport (gen ATE PowerDisc,Brembo Max,TRW, etc) combinate cu niste placute mai dure sau, si mai eficient, sa maresti diametrul acestora (operatie descrisa in amanunt in linkul lui robert28).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre upgrade la discuri ventilate s-a mai discutat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!