Jump to content

Vapolasul Albastu

speed_fane

Postare recomandată

Salutare,

Ehh, a trecut ceva timp de cand am masina, am trecut prin multe impreuna si a sosit vremea sa le afltati si voi. ;)

Deci cu ce defilam? Pai cu un Passatone B6 Variant nascut la finele anului 2006 dar trecut in acte fix in Ianuarie 2007, propulsat de un rontaitor de 1,9 L cod motor BLS si o mica herghelie de 105 cp, varianta de echipare Comfortline si cel mai important dar cel mai important " este al mai albastru dintre cele albastre "-de aici si porecla de "Vapolasul Albastu".

Vapolasul a intrat in posesia mea in Mai 2010 fiind adus din Germania la 126.000km reali verificati si paraverificati, dealerul prin intermediul caruia am achizitionat masina fata de mine a fost onest, ceea ce a spus ca vinde chiar asa a si fost, contrar zvonurilor vehiculate de unii sau altii.

Referitor la numarul de inmatriculare....sincer am vrut cu totul altceva dar nu am gasit nimic care sa-mi placa, tinand cont ca vechea masinuta a avut 51 FUG am zis sa ramana tot cu FUG, iar 220 - asta era un numar rotund si culmea chiar disponibil.

Iata si cateva poze cu Vapolasul Albastu:

post-14797-0-06027300-1294695465_thumb.j - Inainte de poza de grup - Intalnirea de toamna 2010

post-14797-0-25982900-1294695535_thumb.j - Consumul tanculetului la mers linistit

post-14797-0-95390100-1294695523_thumb.j - Dovada de membrii vwforum - A2 - August 2010

In prezent masina se apropie de 141.000 km iar singura problema aparuta sper ca si ultima a fost pompa de ambreiaj + cilindrul receptor( + lichid de frana schimbat cu ocazia asta) care m-au lasat inainte de revelion in drum spre Rasnov, din fericire cu o pedala "fleasca" m-a adus sanatos acasa ~ 350 de km, in rest ireprosabil comportamentul sau.

Planuri de viitor:

- geamuri fumurii (nu o necesitate ci un moft)

- alt set de jante de vara tot pe 16 (actualele par cam moi si necesita reechilibrare, dupa o vara?! hmmm- si nu, nu franez fix in groapa sau dupa ce sar bordura...)

- soft de la 105 la ~140 cp

....ulei,filtre, motorina si km cat cuprinde...aaa....si cam atat

[ nu vreau sa o cobor, nu ii pun eleroane, spoilere, stickere(cu exceptia vwforum.ro) sau mai stiu eu ce, este frumoasa stock ]

Dupa o scurta baitza asta vara:

img9962p.th.jpgimg9961i.th.jpgimg9952y.th.jpg

img9946.th.jpgimg9958t.th.jpgimg9945l.th.jpg

img9950v.th.jpgimg9949h.th.jpgimg9948y.th.jpg

img9954o.th.jpgimg9955r.th.jpgimg9960b.th.jpg

img9959f.th.jpg

Revin cu poze mult mai frumoase in curand..

Modificat de speed_fane
Link către comentariu
  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• speed_fane

24

• Riddler

4

• Circoloco

3

• B_U_T

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sa o stapanesti sanatos

Cu consumul ala ii faci invidiosi pe toti colegii cu motorizarea ca a ta :) / Cred ca erai un pic in coborare ... insesizabila ochiului.

Multi km fara probleme !

Link către comentariu

Foarte tare primul post. Sa o conduci sanatos!

Cat despre consum, mi se pare normal. Am facut de atatea ori Bucuresti - Ploiesti pe tempomat si cam asa aveam.

Am facut odata drumul la 70 km/h pe tempomat si am avut consum 3 :))

Link către comentariu

Sa-l stapanesti cu placere si sa te bucuri de multi km fara probleme. Bravo pt achizitie - B6-le cu motor de 1,9l e o masina reusita.

Da, asa cum zice si Turbocip, un pic de panta te ajuta la consum. B5 ul meu, condus de sotia incepatoare (100km/k in afara si 60 in localitati) de la Predeal pana in Bucuresti - consum 3,9 l/100km. Am ramas stupefiat....dar m-am si plictisit de mers cu viteza aia.

Link către comentariu

in sfarsit Fanele! Ai grija de ea si sa te vad cu jantele de care am vorbit, alea pe 18" sau macar 17 si ceva bun. Bafta in continuare si KM muuulti. O mica idee, pune-i niste tipsuri mai nice, ar da chiar bine.

Link către comentariu

Jante pe 19" si lasata sa "muste pamantul"... parerea mea.

Oricum pot confirma "vapolasul" chiar este o masina confortabila la drum lung .Am tras un pui de somn... si aici acord si un "+" pentru sofer

Link către comentariu

Multumesc de aprecieri.

:Driver: despre consum, hehe poza aia este record - veneam de la sinaia de la intalnire, mers extrem de linistit, temperatura ambientala ideala, gol din punct de vedere al traficului,cat despre panta nu chiar, eram pe tronsonul ala drept campina - ploiesti.

-consumul in oras vara cu tot cu ac este in jur de 12 in traficul infernal

-in afara in functie de incarcarea masinii la mers ~legal variaza intre 5.8 si 7 l/100 km

@manatee - desi mi-as dori nu cred ca ii voi pune jante mai mari 17* din pricina drumurilor si a bordurii pe care o sar zilnic ca sa parchez, referitor la garda la sol....momentan nu am nimic in plan si nici fonduri

Astazi o sa completez istorioara din primul post....

Modificat de speed_fane
Link către comentariu

(...) varianta de echipare Comfortline (...)

Nu vreau sa par rautacios, dar avand in vedere aspectu' exterior al masinii prin absenta bandourilor chromate de pe usi-bara spate si aprezenta semanlizarilor de culoare galbena, echiparea ta este un TrendLine cu optionale care-l duc catre un CL.

Practic poti sa spui ca este un TL Business :blah_:

Oricum sa stapanesti sanatos masinuta si sa ai parte de multi km fara incidente majore ;)

Despre optionale, unele le poti monta ulterior.

P.S.: ar fi mers ca nr. de inmatriculare B 105 FUG :D

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Foarte frumos vapolasul tau.Sa il conduci sanatos in continuare! Daca as fi in locul tau i-as pune bandouri cromate pe usi si pe bara spate..ar fi de mare efect. Drum Bun!

Link către comentariu

@B_U_T: Greu de gasit unele intregi si necrapate :mellow:

Majoritatea dezmembrarilor, nici nu se chinuie sa le recupereze, in cele mai bune cazuri iti vand usa cu tot cu bandou :vaidecapulmeu:

Iar pretul unora noi, e nesimtit de mare :huh:

Link către comentariu

PE E-bay nu se gasesc? E pacat sa nu-i puna ca ii sta bine de tot..poate gasesti si barele de pe plafon tot argintii..mi se pare ca schimba masina total..atasez foto.post-20287-0-94826600-1294773125_thumb.j

post-20287-0-70824000-1294773108_thumb.j

Link către comentariu

Frumoasa masina, s-o conduci sanatos si sa te bucuri de ea.

@Riddler: inclin sa fiu de acord cu tine, mai ales daca luam in considerare faptul ca masina a fost luata din Germania, unde TL si CL contin alte elemente decat la noi. Insa asta e mai putin important...

@speed_fane: daca as fi in locul tau, as lasa prosteli inutile gen briz-brizuri cromate (chiar si OEM) sau jante pe nush'cat si as investi in niste senzori de parcare pe spate si intr-un volan multifunctional. Modificarile astea ti-ar imbunatati viata la bord "catastrofal de mult" :)

Link către comentariu

@B_U_T: Se gasesc, dar rar apare cate o licitatie, si deobicei sare de 120 EUR setu' pt usi-bara spate

Deacord cu tine ca ele schimba total aspectu', dar nici sa nu-ti fie peste mana :mellow:

@Bwwlan: subscriu la ideea cu volanu' MFL care e un must, dar senzori de parcare sunt un moft :P

Daca te inveti cu ei, devii dependent de ei si cand prinzi sa conduci o masina fara o dai in bara (la propriu :D)

Un exemplu clar mi l-a dat un amic care a avut 2 masini cu senzori OEM si cand l-am rugat sa mute masina mea era sa-mi "amprenteze" cu bara nr. de inmatriculare al altei masini :vaidecapulmeu:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Heheee, bandouri si bare de pavilion cromate am cautat deja, am gasit doar noi si la un pret cam astronomic as putea spune, in schimb volanul multifunctional suna interesant.

Senzorii de parcare nu sunt necesari la aceasta masina, este destul de manevrabila iar vizibilitatea excelenta, intorci capul sa te uiti in spate si nu se mai termina masina :lol:

,binenteles conteaza si soferul :blah:

In rest in privinta versiunii de echipare: :vaidecapulmeu: eu am zis ca e Comfortline tinand cont ca atunci cand i-am facut Casco dotarile masinii corespundeau cu varianta Comfortline din catalogul "swache (asa zicea nenea, nu stiu cum se scrie)"

In rest km fara...numar :Driver:

Modificat de speed_fane
Link către comentariu

fiind culoare inchisa masina imi place cum se vede asa, mai ales ca e activa si functia US light pe semnalizari.

ar fi interesante semnalele cu leduri si drl incorporat.....dar sa vedem ce gasim si la ce bani

Link către comentariu

Se referea ca oricum are US lights si cel mai probabil merge cu ele aprinse. Chiar daca nu merge cu ele aprinse se vad ca si atunci cand sunt aprinse, adica galben. De aceea nu il incomodeaza culoarea geamului si ii dau dreptate

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

nu vad legatura cu stopurile de pe haion...

uite niste poze ca idee...

post-14797-0-62559500-1294859245_thumb.j post-14797-0-62312300-1294859254_thumb.j

modelul care il vreau eu functioneaza in felul urmator:

drl : toate ledurile albe; cand dau semnal se stinge drl si semnalizeaza cu cele galbene (ledurile sunt in numar egal atat pt semnal cat si pt drl, am vazut montate, se vad destul de puternic ziua, imi imaginez cum se vad noaptea :D)

Modificat de speed_fane
Link către comentariu
"Deci asta-i pozitie deah?!...Frana" :)) :)) Modificat de Circoloco
Link către comentariu

hehe ms circoloco, eu cand am citit ce a zis b_u_t am inteles altceva.

stiu filmuletul, este si un coleg care vinde la bursa asa ceva.

eu le-am setat altfel, am stins centrul inelelor stopurilor de pe spate, iar inelul este mai puternic, se vad foarte bine si nu sunt deranjante, probata treaba, iar la franare se aprinde centrul lor + stopul de pe hayon

post-14797-0-07231500-1294860491_thumb.j post-14797-0-86755500-1294860497_thumb.j

Modificat de speed_fane
Link către comentariu
  • 1 month later...

desi vremea rea ne indeamna sa petrecem mai mult timp in casa uneori, acest lucru poate fi benefic.la o scurta curatenie prin calculator am gasit poze noi cu vapolasul :

p1090750.th.jpg

p1090749c.th.jpg

p1090779.th.jpg

p1090748q.th.jpg

:Driver: safe

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!