Jump to content

Skoda Octavia 1U

claudiu_83

Postare recomandată

Salutare la toata lumea.

M-am hotarat sa-mi prezint si eu masina personala cu toate ca nu prea apuc sa circul cu ea, motiv pentru care nici nu am prezentat-o pana acum.

Am masina de mai bine 2 doi ani, mai exact din august 2008. Am inceput sa mai investesc cate ceva in ea si prin urmare m-am hotarat sa si postez ce am facut pana acum la ea (si bineinteles ce voi face in continuare).

Motorizare: 1.9 Tdi (axr) - 101 CP

An fabricatie 2008

KM rulati 4.300

Dotari:

clima

4 airbag-uri

ESP

geamuri electrice

comp. de bord

pachet drumuri grele

Mai jos sunt cateva poze cu masina de cand am cumparat-o si cu singurele modificari aduse pana acum:

1. volan imbracat in piele de Golf 5;

2. schimbator viteze imbracat in piele;

post-3386-0-38004400-1294154067_thumb.jp

post-3386-0-73906700-1294154081_thumb.jp

post-3386-0-33146000-1294154095_thumb.jp

post-3386-0-09479700-1294154149_thumb.jp

post-3386-0-45754000-1294154419_thumb.jp

post-3386-0-44725000-1294154451_thumb.jp

post-3386-0-50287800-1294154568_thumb.jp

post-3386-0-46791200-1294154654_thumb.jp

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu

Masina e ok, si volanu arata foarte bine, de ce nu apuci sa mergi cu ea? esti sofer pe camion :))?

Link către comentariu

Multi km fara probleme.

Scoate-o la plimbare, foarte putini km rulati in 2 ani

Link către comentariu

Masina e ok, si volanu arata foarte bine, de ce nu apuci sa mergi cu ea? esti sofer pe camion :))?

Nu, nu sunt sofer pe camion :lol: . Sunt inginer de vanzari la o anume companie si am masina de serviciu pe care o pot folosi fara probleme si pentru uz personal. In cazul asta iti dai seama ca nu-mi vine sa tot schimb masinile..., asa ca Skoda o mai scot din cand in cand la plimbare, mai mult cand sunt in concediu.

Frumos!

Multumesc.

Multi km fara probleme.

Scoate-o la plimbare, foarte putini km rulati in 2 ani

O mai scot din cand in cand. Acum ca sunt in concediu de sarbatori am circulat putin cu ea.

Ca masina nu se compara cu ce am de la serviciu dar sa sti ca tot mi-e drag sa ma plimb cu ea. Ca idee acuma seara pe drumul spre casa am luat o ruta ocolitoare numai sa apuc sa mai fac ceva km cu ea.

Oricum banii ce i-am dat pe ea nu-i mai scot, asa ca ea o sa stea linistita in garaj sa ma astepte....

Intre timp o sa-i mai fac diverse upgrade-uri pe care bineinteles le voi posta aici.

Link către comentariu

am si eu o sora mai mare de a ei ! (care a ajuns la 186 000 km )

Ai scut de metal pe sub ? ca o vad destul de inalta

Link către comentariu

Da am scut de metal si inaltatoarele de la arcuri.

Nu credeam sa ajung sa spun asta (eu care eram adeptul suspensiilor sport) dar chiar imi place cum se comporta suspensia de drumuri grele.

E barcuta dar e comoda.

Si ca sa dezvalui urmatorul upgrade.

La sfarsitul lunii vine plafoniera W8, cu iluminare pe verde. Tata Ebay are de toate.

post-3386-0-98524000-1294177479_thumb.jp

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu

In afara de airbag si volan ce ai mai schimbat pentru a merge volanul?

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Frumoasa! S-o folosesti sanatos. Te asteptam la intalniri sa o vedem mai de aproape. Numai bine!

Link către comentariu

Frumoasa, dotata si noua masinuta. Rar mai gasesti o Octavia din prima generatie la km astia. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. Foarte frumos arata cu volanul de mk5, dar ti-as sugera sa scoti chestia aia cu R de la emblema si sa adaptezi una de Skoda, si la insertia aia de aluminiu, sa pui una normala (nu de GTI), asa o sa para mult mai OEM, in rest e modificata pana acum subtil, discret si cu bun gust. Sper sa nu te supere sfaturile mele. Multa bafta in continuare cu masinuta, si mai asteptam poze si upgrade-uri!:D

Link către comentariu

Frumoasa... Am si eu una la fel dar cu 45000 in bord ,m ar interesa si pe mine un schimbator ca al tau .De unde l ai?

Link către comentariu

In afara de airbag si volan ce ai mai schimbat pentru a merge volanul?

Mufa de la airbag a trebuit schimbata. Am cumparat un cablaj de airbag de G5 si am luat de acolo mufa. Atat a fost tot.

Frumoasa! S-o folosesti sanatos. Te asteptam la intalniri sa o vedem mai de aproape. Numai bine!

M-as bucura sa vin cu ea pe la intalniri, am mai urmarit topicul dedicat dar nu prea am timp din pacate in acest moment.... mai vedem.

Frumoasa, dotata si noua masinuta. Rar mai gasesti o Octavia din prima generatie la km astia. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. Foarte frumos arata cu volanul de mk5, dar ti-as sugera sa scoti chestia aia cu R de la emblema si sa adaptezi una de Skoda, si la insertia aia de aluminiu, sa pui una normala (nu de GTI), asa o sa para mult mai OEM, in rest e modificata pana acum subtil, discret si cu bun gust. Sper sa nu te supere sfaturile mele. Multa bafta in continuare cu masinuta, si mai asteptam poze si upgrade-uri!:D

Sunt perfect de acord cu tine. R-ul l-am scos deja azi... nici mie nu-mi placea. Am incercat sa ascund emblema VW dar trebuie sa gasesc ceva mai bun.

Insertia de aluminiu o sa-mi comand de pe ebay simpla

Frumoasa... Am si eu una la fel dar cu 45000 in bord ,m ar interesa si pe mine un schimbator ca al tau .De unde l ai?

Volanul l-am luat de pe superskoda.com si a costat 57 eur cu tot cu transport. A venit in circa 1 saptamana.

Link către comentariu

frumoasa masina, s-o conduci cu placere.

schimbatorul tot dupa superskoda este nu? si nu am inteles cat a fost pretul volanului, doar 57 euro??? cu tot cu transport?

Modificat de mancuso
Link către comentariu

Scuze.... am facut o greseala... din cauza oboselii.

De fapt schimbatorul era de pe superskoda.com si tot schimbatorul costa 57 eur. Volanul a costat 270 lei fara airbag.

Scuze inca o data si multumesc mancuso. :D

Link către comentariu

am vrut si eu schimbatorul ala dar eu am 1.6 si acolo scrie ca nu se potriveste pe modelul asta. de ce, nu stiu, care o fi diferenta?

volanul are pret bun la 270 ron dar cred ca airbagul a costat destul de mult.

numai bine!

Link către comentariu

Da, chiar nu vad care ar fi diferentele si dece nu merge schimbatorul asta pe 1.6. Pacat ca nu suntem mai aproape... puteam sa facem o proba.

Airbagul ai dreptate ala m-a rupt la buzunar... am dat cca. 200 eur pe el; dar nu-mi pare rau.

Link către comentariu

salut.S-o folosesti sanatos si km multi fara probleme.

Cam rar vezi o masina cu asa putin km eu m-am uitat de 2 ori am zis ca nu vad bine :D

La cate te duce plafoniera w8 cu transport in ro, merita sa o iei de acolo , iesi mai ieftin?

Link către comentariu

Salut si multumesc pentru urari.

Plafoniera am gasit la 77 de eur cu transport si iluminarea butoanelor pe verde... Nu m-am uitat foarte atent care e pretul la noi dar m-am hotarat sa iau de acolo datorita iluminarii butoanelor in verde, ceva ce pe siturile de la noi nu am gasit (poate nu am cautat suficient).

Link către comentariu

Salut,sa o stapanesti sanatos arata super,am o intrebare poti sa-mi dai mie ornamentul de volan cu gti eu am acelasi volan pe vw meu si caut demult unul.

Link către comentariu

Sunt de acord sa ti-l dau dar numai dupa ce imi gasesc unul fara nici o inscriptie.

Link către comentariu

Al meu este simplu si facem schimb lasa-mi un telefon si te sun eu.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Avem un nou clips pentru volan, in urma shimbului cu colegul calin.g.

Pun o poza facuta cu telefonul dar nu se vede prea bine.

Sper ca in scurt timp sa-i pun si plafoniera de W8 si atunci fac poze mai frumoase.

Pana una alta am aproape 6000 de km cu masina; am facut in ianuaria aproximativ 2000 de km, jumate cat am facut in doi ani pana acum :P.

post-3386-0-21674600-1295205476_thumb.jp

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu
  • 1 month later...

Topicul acesta a inghetat :frigbaitata: , modificarile s-au oprit. Asta si datorita faptului ca skoditza a fost din nou trasa in garaj si asteapta sa o mai scot din cand in cand la plimbare. Vine primavara si ma ocup si de treaba asta.

Ideea este alta insa; mi-am comandat de la un coleg de forum un set de ceasuri bora sportline cu CB. La inceputul lunii ajung la mine, schimbam lumina in verde si le montam pe skoditza.

Un upgrade destul de costisitor, dar de efect zic eu.

Revin cu poze cand e finalizata toata treaba.

BR

Claudiu

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Modificarea Instrument Cluster-ului nu se mai face pentru moment; datorita neseriozitatii unui coleg de forum. Se amana pana imi gasesc un nou iC pe placul meu.

BR

Claudiu

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Update!

- Un nou clips de volan, de la G5 tour.

- O surioara; ieri am ridicat de la dealer o Octavia 2FL, 1.4 TSI, echipare business :rolleyes: . Sunt foarte incantat de ea.

Deocamdata doar astea sunt pozele care le am.

post-3386-0-74876900-1301782849_thumb.jp

post-3386-0-16468200-1301782938_thumb.jp

post-3386-0-76695300-1301783079_thumb.jp

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!