Jump to content

Golf Mk3

bv08vzx

Postare recomandată

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bv08vzx

154

• dreamer

19

• bogmotorsport

16

• mabial

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

superb golfuletul ! l-ai aranjat foarte bine ! :blink: am citit tot topicul si am ramas masca :blink: o gramada de bani si sentimente ai investit in masinuta . spor la treaba in continuare !!!

legat de franele fata . aceia sunt etrieri brembro cu 4 pistonase ( cei care au fost pusi pe ibiza cupra r ? ) stiu ca sunt kituri speciale de montaj pt discurile oem care au in jur de 300mm diametru . tu vad ca ai folosit alte discuri care par bagate mai inauntru . astea ce diametru au ?

Multumesc mult pentru aprecieri...asa este, intr-adevar am investit foarte multi bani, dar si mai multe sentimente in masinutza asta...si sincer sa fiu nu as da inapoi pentru ca imi face o deosebita placere sa lucrez la ea, sa ma dau cu ea, sa mai modific cate ceva, sa o fac cu adevarat personalizata...pe gustul meu...

Da, sunt etrieri BREMBO cu 4 pistoane, sunt din aliaj de Al, foarte usori, iar discurile sunt tot BREMBO, de competitie, din 2 componente, extraordinar de usoare...ca si comparatie - etrierii impreuna cu discurile si cu adaptoarele pt etrieri si pentru discuri cantaresc mai putin decat doar discurile cu etrierii vechi (discurile vechi erau de 256mm, etrierii de gti / vr6) - discurile actuale au 316mm in diametru.

Senzatie ceasurile !

Multumesc frumos...;)

Link către comentariu

Ce idila :).Imi plac povestile in care ''ea'' e putin mai nearanjata(neechipata in cazul nostru) dar tot ai luat-o,dragoste la prima vedere.Te felicit pentru curajul si pasiunea care o ai !Frumos proiect,frumoasa masina cu tot ce i-ai facut si sunt sigur ca in continuare numai lucruri bune au sa iasa ,bafta in continuare icon_thumright.gif!!

Modificat de mabial
Link către comentariu

te salut cu respect si te felicit pt daruirea si dragostea pe care o porti pt masinutza ta, nu am crezut ca voi vedea o asemenea modificare vreodata la un mk3, pot spune ca am ramas masca. esti un adevarat exemplu pt toti cei care sunt pasionati si care au puterea de a aduce ceva in plus(in cazul tau..ceva mai mult..enorm de mult)unei masini. succes in continuare si multa bafta!!!

Link către comentariu

Va multumesc foarte mult pentru aprecieri...este atat de bine de stiut ca ceea ce fac este apreciat incat nu va puteti imagina...simt uneori ca doar eu am ceva pitici pe creier si ca merg inainte singur nestiind daca munca va fi vreodata apreciata...dar uite ca se pare ca sunt persoane care gusta aceasta minunata obsesie...

Saptamana asta sper sa reusesc sa pun la punct partea electrica de la bord si sa vad o ordine exemplara in fire si poate reusesc sa ajung sa trimit la plushat bordul si consola centrala ... singurul lucru...poate ma ajuta careva din Brasov ... pe unde se mai gaseste banda de izolat neagra din panza? voi incerca pe la rusi in bartolomeu, daca nu gasesc acolo...chiar sunt aerian ca nu stiu pe unde as mai putea gasi...

Pana sa ma apuc de fire, va trebui sa dau jos de pe motorul vechi - 1.8 monotronic 75 cp, chiulasa si sa o folosesc drept dummy pentru a putea construi galeria de evacuare...

Revin cu poze si vesti...

Link către comentariu

Banda izolatoare din textil special pt fire gasesti in Bricostore/Praktiker de la producatorul TESA. Produc tot felul de benzi si adezivi :icon_thumright:

Link către comentariu

Se gaseste la rusi in Bartolomeu garantat !

De acolo mi-am luat si eu ...

Succes pe mai departe !

Modificat de Tracto
Link către comentariu

se gaseste si in carrefour parca...am vazut niste benzi adezive atat de la TESA cat si de la Bison in carrefour.

bafta cu masinuta...chiar e un proiect maret si sper sa il poti duce la bun sfarsit.

Link către comentariu

La rusi s-ar putea sa nu gasesti calumea mai ales ca stau in frigul ala se face nasol lipiciul dar nu costa nimic sa dai o tura sa vezi si mai vezi acolo cum iesi de la tine de pe strada sa vi inspre panini mai jos de fabory este unul de electrice vezi si acolo,daca nu gasesti in bricostore,practiker etc.Poti sa vezi si la tess ce aduc...Cand i-am izolat lui taicameu niste fire in bord la Superb zicea ca banda a luat-o de la reprezentanta si era din aia exact cu ce izoleaza ei in fabrica.Sa iei banda buna ca odata izolezi toate firele!!!

Link către comentariu

Multumesc frumos pt ajutor...

Da, la Pracktiker si restul stiu ce au, doar ca cea de la TESSA este nu foarte ok, dar in schimb extrem de scumpa...mai pe scurt nu isi face banii...cel mai mult m-ar ajuta cea de la rusi daca ziceti ca ar avea ar fi excelent...este de ajuns sa o pun la incalzit un pic acasa o scufund de 2-3 ori in apa clocotita si apoi o las pe un calorifer sa se usuce cat de cat de apa si sa o aduc incet la o temp a camerei si apoi este excelenta...cea de la Tess...nu stiu ce sa spun...cat de buna este in timp...din ceea ce am vazut dar nu sunt sigur daca aceea era de la ei sau nu, nu am fost dat pe spate...dar voi incerca...

Clar trebuie sa folosesc tot ceea ce este mai bun...nici nu ma gandesc altfel...doar ma stii Bogdane...

Link către comentariu

Si eu mi-am "reizolat" instalatia electica in special cea de la motor cu banda de la rusi. Este foarte buna !

Succes pe mai departe !

Link către comentariu

Si eu mi-am "reizolat" instalatia electica in special cea de la motor cu banda de la rusi. Este foarte buna !

Succes pe mai departe !

Da, intr-adevar este foarte buna banda, doar ca in ceea ce priveste spatiul motor, o poti folosi, dar nu singura...as recomanda folosirea copexului de diferite diametre de culoare neagra sau dupa gust/caz... si copex netaiat, cel intreg...intr-adevar este un pic mai complicat de lucrat cu el, pentru ca trebuie sa tai mufe (acolo unde poti - unde nu sunt cabluri ecranate) si apoi sa cositoresti, iar la capete sa folosesti termofit de aceeasi culoare pentru a crea etanseitatea necesara...

Ideea este ca daca folosesti doar banda de panza in spatiul motor, risti sa se imbibe cu apa si sa iti creeze probleme...

O sa fac niste poze sa va arat ce voi folosi eu la partea electrica din spatiul motor, desi pana acolo mai e cale lunga...dar...

Link către comentariu

Da...am gasit pana la urma la rusi in bartolomeu...

Si pot spune sincer ca este exact ca si banda ce este original folosita...pretul de 5 lei pentru o rola super generoasa ca numar de metrii...fatza de supermarketuri unde aceeasi calitate este de 3-4 ori mai scumpa...

Am reusit ieri sa curatz si sa cosmetizez partea de cablaj de abs...si sincer a iesit foarte bine...

Sper sa reusesc sa mai fac ceva progrese insemnate ca...mai e mult de lucru si timpul trece...

Link către comentariu

Am facut un pic de curatenie ieri in numeroasele poze pe care le am stocate...si am gasit cateva pe care le credeam pierdute...

sunt cateva poze din timpul transplantului de motor ... imi trezesc niste amintiri foarte placute...

In prima poza sunt 2 prieteni buni de-ai mei care m-au ajutat mult sa pot face transplantul...

totul a fost gata in 2 zile...cu lucru asa...lejer...

post-36663-0-17045100-1297066454_thumb.j

post-36663-0-70590000-1297066475_thumb.j

post-36663-0-68440100-1297066494_thumb.j

post-36663-0-36895600-1297066504_thumb.j

post-36663-0-20366300-1297066521_thumb.j

post-36663-0-99367800-1297066728_thumb.j

post-36663-0-37236700-1297066784_thumb.j

post-36663-0-96033800-1297066818_thumb.j

Modificat de bv08vzx
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Astazi se pare ca am ceva timp liber si vreau sa fac cat mai multe ....

Ce mi-am propus sa fac este sa montez coronitele pentru senzorii de ABS (am facut rost de la un prieten de 2 fuzete fatza complete de pe care o sa iau doar coronitele...

Si daca ma voi si misca cu putin talent,ma gandeam sa dau jos tapiteria (stalpii de plastic, plafonul, si alte parti de plastic din interior)si sa le curatz asa cum trebuie...de la acelasi prieten am facut rost de un plafon tapitzat negru...(arata demential si lucratura este de mare lauda) si de setul complet de fete de usi de la GTI Edition (cele cu dunga rosie)...

Bineanteles ca vor urma poze...

Sper sa reusesc sa termin ceea ce mi-am propus astazi...

Link către comentariu

Sa ma opresc?...nici vorba...

Am reusit ieri in sfarsit sa cam termin cu partea de curatzare a tapiteriei, si sincer sa fiu a iesit foarte bine, iar montata va arata si mai bine, dar pana acolo mai este putin pentru ca trebuie sa ma ocup de partea de cabluri ... sa fie facuta asa cum scrie la carte...fiecare cablu in parte etichetat si cu traseu bine stabilit...

Ma batea gandul sa trag cablurile pentru alarma (cele de la contactele de usi) si cele pentru difuzoare pe sub plafon...spatiu ar fi si cred ca ar fi ok ... iar prin praguri sa las doar cablul de la baterie - m-am hotarat sa o pun pana la urma in portbagaj pentru castigul de spatiu de la motor si totodata pentru distributia maselor pe axe...si cablurile de la senzorii de ABS si conductele de vacum de la centralizata...

Am curatat si intercoolerul ... pacat ca nu am facut poza inainte sa-l curat...:P

Am reusit sa dau jos si inelul pentru senzorii de ABS din fatza de pe butucii pe care i-am procurat, ramane doar sa ii adaptez pe butucii mei...got some work to do...

Revin sper cat de curand cu ceva progrese...

post-36663-0-49190300-1298273929_thumb.j

post-36663-0-21601600-1298273935_thumb.j

post-36663-0-09010600-1298273941_thumb.j

post-36663-0-64753000-1298273947_thumb.j

post-36663-0-75865600-1298273956_thumb.j

Modificat de bv08vzx
Link către comentariu

Felicitari maxime pentru aceasta realizare. Am vazut ca ai renuntat la compresor in favoarea turbinei, Ce vei face cu elecotrnica? Schimbi doar ECU sau toat ainstalaita motorului imrpeuna cu un ECU porgramabil> la ce te-ai gandit si cam ce costuri implica schimbarea ecu-lui?

Link către comentariu

M-am gandit foarte bine la modificarea asta de care m-am apucat...

Probabil ca ar fi fost mai simplu sa imi cumpar un kit de turbo pt g60 care cuprindea si epromul ce vine schimbat in Ecu, si galeria de evacuare, etc...dar sincer...chiar si presupunand ca nu as pune la indoiala calitatea kitului...cred ca m-as fi considerat eu in primul rand las...

Ceea ce vine pus in locul compresorului este o turbina de Mitsubishi Evo IX, care are aproape 1000 KM - deci sa spunem ca este aproape rodata...;)

Este o turbina foarte mare daca ar fi sa o judecam in comparatie cu turbinele clasice, ca idee este cam de 2 ori si mai mare decat turbina stoc de pe Mk5-ul GTI, dar aceasta functioneaza pe pulsuri ceea ce inseamna ca galeria de evacuare trebuie sa o fac combinand 1-4 si 2-3 si intrand in turbina cu cele 2 colectoare rezultate, mai pe scurt acest lucru ajuta la intrarea turbinei in functiune mai de jos in ture...deci in cazul meu aprox la vreo 2500 rpm...relativ sus, dar...si power-ul este mare acolo unde trebuie...;)

Se poate vedea dimensiunile comparative ale turbinei in pozele postate prin primele pagini...se vede ca e mai mare turbina putin decat alternatorul...:D

post-36663-0-34887300-1298356611_thumb.j

In ceea ce priveste gestiunea motorului, din pacate la capitolul finante nu stau stralicit deloc, asa ca voi folosi cel mai probabil un Megasquirt II, full programabil, iar tot cablajul din spatiul motor va fi refacut...toate firele schimbate, izolate corespunzator, protejate termic, si trase in copex electric netaiat, pentru a avea si un aspect demn de laudat...

http://www.diyautotune.com/catalog/megasquirtii-ems-system-smd-pcb357-assembled-unit-p-165.html - nu vreau sa fac reclama sau ceva, doar arat ceea ce vreau sa folosesc...

Voi reveni si cu alte informatii si la cerere.

Link către comentariu

M-am apucat sa refac flansa de la galeria de evacuare...deocamdata sunt in stadiul asta:...

post-36663-0-62142600-1298456397_thumb.j

Sper sa reusesc saptamana asta sa o si realizez fizic... ;)

Modificat de bv08vzx
Link către comentariu

man,foarte tare proiectul tau,masina nu mai zic,felicitarile mele,arata super si m-ai lasat PAFFF....bravo,bafta multa si mai asteptam poze,eu 1 sunt uimit.respectele mele

Link către comentariu

Multumesc frumos...dar deocamdata consider ca nu este ceva chiar iesit din comun...

Stai sa vezi pe saptamana viitoare lucruri (sper sa fie gata pana atunci...) iesite din comun...

Sa vezi ce se poate face cu niste stopuri ordinare - cum se pot transforma in niste old school-uri veritabile si doar cu putina dibacie si imaginatie, iar banii...sa spunem infimi pe langa rezultat...

Tot saptamana viitoare ar trebui in mod normal sa vina si bordul impreuna cu consola centrala de la "plushat" si trust me...va fi senzatie...

Va incepe intr-adevar sa iasa in evidenta asa cum trebuie...;)

Link către comentariu

uuu astea da vesti,abia astept sa vad cum arata plusat bordul,te rog sa-mi dai si mie un pm sau scrie aici cat te-a dus..

Link către comentariu

Cu aproximatie, plansa bord completa -mai putin plasticele tari negre (aeratoare, butoane, etc) care vor fi invelite in carbon, - torpedoul superior, torpedoul inferior (ca am facut rost de unul de la modelele cu airbag), consola centrala de pe partea schimbatorului, consola centrala de pa partea franei de mana, toate astea (probabil vreo componenta marunta in plus pe care am uitat sa o mentionez) m-au ajuns aprox 600 ron, plusate cu negru, - ideea este ca asta este suma care ar fi trebuit sa o scot din buzunar dar am avut ceva combinatii si atunci nu a mai trebuit sa scot nici un ban...:P;):)

O sa fac bineanteles poze cu toate piesele cand ajung la mine inapoi si o sa le postez...dar cel mai bine arata totul montat la loc (ma refer si la plasticaraia de pe plansa bord) pentru ca ansamblul in aceasta configuratie va prima prin niste lufturi intre piese mult mai mici - o finisare mult mult mult mai buna a bordului...eu sincer cand am vazut asta la una din masinile pe care le-am facut, am ramas masca - masina fiind tot asa mai veche si finisari mai slabe la bord...hugh...

Puteam sa fac si in alte culori, dar sincer nu m-a atras ideea...;)

O sa revin cu poze...

Link către comentariu

Pai combinatii de-astea sa tot ai sa imbraci tot interiorul aproape moca...cum o fi ?!? :rolleyes:

Daca o sa fac vreodata rost de bani fix pentru asta te anunt sa-mi dai un numar de telefon ceva al persoanelor care se ocupa de asa ceva :)

P.S. Cel mai bine inspira o poza cu tot interiorul montat intradevar :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!