Jump to content

Skoda Superb Scout ?!

xxnelu
 Share

Postare recomandată

Mie mi se par poze de photoshop nu par a fi adevarate.

Modificat de Eto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca exista Fabia Scout si Roomster Scout de ce nu ar exista si Superb Combi Scout?

Mai ales ca ar face diferenta fata de Passat unde nu exista (inca?) o varianta Cross...

Nu stiu daca e photoshop sau e o Superb tunata aftersale in stil Scout.

Intrebarea este daca se va vinde asa ceva, nu am vazut prea multe Octavia Scout pe strada desi aparitia pozelor a avut un larg impact emotional.

Probabil oamenilor le-a trecut cand au vazut lista de preturi...

Ideea de Allroad de la Audi nu a avut acelasi succes implementata pe alte marci VAG (VW, Seat, Skoda) mai ales in lipsa tractiunii integrale.

La Superb tractiunea integrala exista pe cateva modele deci...ramane de vazut!

Recent citeam insa ca vanzarile Skoda au fost puternic afectate de criza (global vorbind) si personal ma indoiesc ca lumea va alerga sa cumpere modele scumpe de la Skoda.

Link către comentariu

Skoda Octavia Scout s-a vandut foarte slab, cel putin la reprezentanta din tg-mures de cand a aparut modelul scout s-au vandut cateva numai si cateva inseamna ca poti sa le numeri pe degetele de la o mana. Sunt curios daca se va vinde skoda superb skout, dar la ce previziuni sunt... nu prea...

Modificat de Eto
Link către comentariu

Octavia Scout este o masina excelenta, doar ca pretul ei este cam prea mare pentru ceea ce ofera! Superb Scout nu cred ca va aparea, mai ales ca pretul ar fi mai mult ca sigur 30.000 EUR sau peste! Pozele sunt fie facute in photoshop, fie sunt reale si este doar un tuning facut neoficial! Oricum, nu mi-as cumpara Superb Scout! As merge pe un 2.0TDI 140 CP DSG 4x4 pe la 25.000 EURO!

Link către comentariu

Parca jantele din poza par a fi de la Octavia Scout.

Link către comentariu

bingo, diesel. si jantele si difuzoarele par de octavia diesel.

cred ca e un fotoshop in fapt.

insa, nu prea lipseste mult pentru a avea un superb 'scout' off the shelf: 4*4 exista, difuzoarele sunt relativ usor de generat, lipseste un 'pachet de drumuri grele' pe steroizi :P

insa: masina e pozitionata complet altfel - nu mai e 'cal de bataie' ca octavia. e 'flaghsip'. nu cred ca se lanseaza intr-o alta dimensiune de marketing.

Link către comentariu

Daca se plaseaza pe acelasi palier cu A6 Allroad , dar vine la 2/3 din pretul acestuia ...s-ar putea sa fie chiar un succes de vanzari.

Octavia Scout s-a vandut prost pentru ca este extrem de scumpa si la banii aia ai multe alternative de firma consacrata.Ma refer aici la multe detalii care fac diferenta si pot da un exemplu semnificativ:

- tapiseria scaunelor este facuta dintr-un material de 2 lei. Intre materialele de la Octavia II si Octavia Scout nu exista nici o diferenta. Credeti-ma , ca posesor de O 2 sunt extrem dedezamagit de calitatea tapiseriei ( printre altele ) . Se murdareste imediat ( ceea ce spune multe despre calitatea si durabilitatea acesteia ). Acesta este doar un exemplu despre lucruri mici in aparenta , dar care fac diferenta in timp.

Daca Superba "AllRoad " va veni la pret de A6 AllRoad , probabil va bate recordul de cea mai prost vanduta masina din istorie. Daca insa apare la un pret mult mai scazut ... s-ar putea sa-l devanseze pe batranul Audi. Depinde cum inteleg Cehii sa se pozitioneze pe o piata auto bolnava si ravasita.

Trebuie sa devenim constienti ca o diferenta de pret vine in primul rand din calitatea superioara a fiecarui reper din care sunt alcatuite masinile ...de la sticla pentru faruri si calitatea becurilor , pana la compozitia materialului din care este facuta evacuarea. Pana si prezoanele de Audi sunt mai scumpe ...pentru ca sunt mai calitative.

superba poate va fi facuta sa arate ca un Audi AllRoad....poate va avea motorizari de VAG , dar daca nu va avea fiecare piesulica de calitate sensibil egala si un pret destul de mult sub al unui Audi ...va ramane doar o alta Skoda.

Modificat de Jurasik
Link către comentariu

• 2 weeks later...
Gorillaz_Doktor

Cum vad eu lucrurile (poate ma insel..deh..)

Superb este pentru skoda ceea ce este A8 pentru audi (pastrand proportiile, bineinteles), cum spunea si adso "flagship".

Una la mana stanga: ma indoiesc ca VW Gruppe va permite un rival pentru AllRoad. Este un concept absolut original si relativ singular in zona "big players". BMW nu are un 5-er serie AllRoad, Mercedes nu are un E classe AllRoad. Prefera dedicate...Mercedes a reinviat cu succes G classe, BMW vrea numai asfalt, X5 si X3 au calitati mediocre offroad, exceland pe autobahn si chiar urban.

Doi la mana dreapta: Octavia Scout preia ideea AllRoad insa o "monteaza" pe calul de bataie O2 orientand produsul catre cei care isi desfasoara activitatea in zone rurale dar avand venituri in clasa medie/profesiuni liberale (de exemplu, medicul veterinar din zona rurala, care alearga pe coclauri pe la pacienti). Practic, la aceeasi bani te lasa sa alegi functie de necesitati: esti om cu activitate mai degraba in zona "accidentata", iti iei Scout, esti mai degraba om de oras si calatoresti mult A1/A2 si prin tara, iei RS. Cu toate astea, sa platesti peste 30 000 "ieuro" pentru ele, mi se pare un pic cam mult, dar asta e doar o chestie de perceptie/gust/parerea mea despre "value for money".

Trei la ambele maini: calitatea materialelor difera destul de putin intre Passat/A6/Superb sau pe celalalt palier G6/A3/O2-3. De altfel sunt repere care folosesc aceleasi materiale in toata gama Audi/VW/Skoda/Seat, difera doar designul. Ce cred eu ca difera este grija pentru detaliu, care la Audi este mult mai mare fata de celelalte (cu costuri de dezvoltare si productie mai mari) si sistemele dezvoltate si inglobate in exclusivitate de Audi. Adica designerii si inginerii de la Audi au sarcina sa creeze sisteme si masini noi, cei de la VW sa preia o parte de la audi si sa dezvolte "in house" mai putin, Skoda si Seat sa preia cat mai mult de la cele 2 mentionate mai sus si sa "reinventeze" masini cu minim de efort. Ceea ce incerc sa spun (poate destul de intortochiat dar sper sa ma fac inteles) este ca diferenta de pret ar fi cam asa: un A6 costa cu maxim 5000 E sa il fabrici (cost efectiv de productie) fata de un Superb echipat similar. Restul de 15k-30k se regasesc in costurile de cercetare si dezvoltare ale electronicii si mecanicii de ultima generatie, sisteme de care vor beneficia "dea-gata" ceilalti din grup peste 5 ani. (din cate citeam la un moment dat, dezvoltarea un unui A6 nou - nu face lift ci o noua genratie- costa in zona 300 - 600 milioane, deci BIG MONEY, pe cand dezvoltarea Skodei Superb a costat pana in 200 milioane, pentru ca a folosit tehnologii si sisteme deja existente)

Patru la degetele de la picioare: odata cu cresterea TVA si situatia economica, preturile Skoda mi se pare ca au urcat intr-o zona foarte greu de atins de cei care am mai ramas inca in picioare (metaforic-financiar vorbind). Cu toata dragostea pentru simply clever, daca trebuia sa-mi iau masina dupa 1 iulie, ma orientam catre low cost clar, poate chiar Duster/Logan. Nu dati cu rosii: in conditiile contractarii veniturilor cu cca 30 % in ultimul an si cresterii preturilor masinii cu 5%, apoi privind programul de redresare si dezvoltare economica sublim pus la cale de Boc si Udrea, prima grija ar fi fost rezlvarea problemei mobilitatii cu cat mai putini bani, pasiunea si feelingul ramanand sa fie satisfacute in perioade de inflorire economica.

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

• 7 months later...

Daca se plaseaza pe acelasi palier cu A6 Allroad , dar vine la 2/3 din pretul acestuia ...s-ar putea sa fie chiar un succes de vanzari.

Octavia Scout s-a vandut prost pentru ca este extrem de scumpa si la banii aia ai multe alternative de firma consacrata.Ma refer aici la multe detalii care fac diferenta si pot da un exemplu semnificativ:

- tapiseria scaunelor este facuta dintr-un material de 2 lei. Intre materialele de la Octavia II si Octavia Scout nu exista nici o diferenta. Credeti-ma , ca posesor de O 2 sunt extrem dedezamagit de calitatea tapiseriei ( printre altele ) . Se murdareste imediat ( ceea ce spune multe despre calitatea si durabilitatea acesteia ). Acesta este doar un exemplu despre lucruri mici in aparenta , dar care fac diferenta in timp.

Daca Superba "AllRoad " va veni la pret de A6 AllRoad , probabil va bate recordul de cea mai prost vanduta masina din istorie. Daca insa apare la un pret mult mai scazut ... s-ar putea sa-l devanseze pe batranul Audi. Depinde cum inteleg Cehii sa se pozitioneze pe o piata auto bolnava si ravasita.

Trebuie sa devenim constienti ca o diferenta de pret vine in primul rand din calitatea superioara a fiecarui reper din care sunt alcatuite masinile ...de la sticla pentru faruri si calitatea becurilor , pana la compozitia materialului din care este facuta evacuarea. Pana si prezoanele de Audi sunt mai scumpe ...pentru ca sunt mai calitative.

superba poate va fi facuta sa arate ca un Audi AllRoad....poate va avea motorizari de VAG , dar daca nu va avea fiecare piesulica de calitate sensibil egala si un pret destul de mult sub al unui Audi ...va ramane doar o alta Skoda.

stiu ca a trecut jumatate de an de cand nu a mai fost activitate pe aici, dar nu ma pot abtine. In primul rand, stimate coleg, eu zic ca Skoda e o "firma" destul de consacrata la peste 100 de ani de istorie in care a vandut ceva masini. In al doilea rand, Octavia Scout e intr-adevar o masina scumpa, dar gandeste-te ca nu e nici macar jumatate din pretul unui A6 allroad. In al treilea rand vreau sa comentez un pic afirmatia legata de tapiseria scaunelor, afirmatie care mi se pare o mare gogomanie. Poate tapiseria ta e de 2 lei, si poate e de 2 lei intretinuta. Calitatea unei tapiserii se evalueaza altfel, nu in functie de cat de repede se murdareste: se urmareste daca este scamosata, zgariata, uzata in orce fel, rarita, etc...De asemenea, pt mine e extrem de important daca e confortabila, adica vara sa nu cobor din masina dupa 1 ora de condus ud tot pe spate si pe fund, cum este cazul tapiseriilor plusate. Hai sa iti dau un indiciu cum se pastreaza o tapiserie curata, cu miros proaspat si cu textura perfect viziliba un timp indelungat: prin spalarea hainelor mai des si prin spalarea tapiseriei anual. Bafta si nu mai dezinforma.

Link către comentariu

• 3 months later...

Prima poza nu este fake sau editata. Am gasit un model de genu pe un site de vanzari auto din germania. Din cate am inteles este un kit special aplicat masinii ( spoiler fata, spate, praguri si inaltarea suspensiei ) care dupa parerea mea o face sa arate mult mai bine :) Pareri? :D

post-22229-0-27270700-1322607290_thumb.p

post-22229-0-40162900-1322607297_thumb.p

post-22229-0-26949900-1322607304_thumb.p

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Nu este o dezvoltare oficiala, ci un kit al unui tuner. Detalii aici.

Imi mentin parerea ca din ratiuni de marketing, Superb AllRoad, Cross, Scout sau oricum altfel nu va aparea din partea Skoda.

Ca idee..nu arata rau. Interesant cat ar costa un astfel de kit..

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

n-arata rau, intr-adevar. mai ales in prima poza - semiprofil, ii sta chiar bine cu un pic de 'prognatism'.

pretul insa cred ca e maricel

Link către comentariu

da , nu arata rau ; operatia o face o firma de tuning din Cehia iar pretul pt Superb combi = cca 33.600 eur = masina in sine 2.0 TDI + kit + cauciucuri 18'' + cca 205 CP + interior lux + ...

Modificat de sarbul
Link către comentariu

Pe situl Skoda din Germania apare in configurator o varianta 4x4 ALLDRIVE, asa ca s-ar putea totusi sa existe varianta Scout dar cu alta denumire. Toate astea in conditiile in care citeam pe undeva ca Audi nu va mai fabrica varianta A6 Allroad

Link către comentariu

intr-adevar , scrie ALLDRIVE dar e Superbul Combi , 4*4 , clasic , fara nimic special

Link către comentariu

intr-adevar , scrie ALLDRIVE dar e Superbul Combi , 4*4 , clasic , fara nimic special

Da, dar poti configura de asemenea un Elegance in varianta 4x4

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!