Jump to content

relanti


edy2172
 Share

Recommended Posts

salut voua dragilor , de cateva zile am observat ca dupa ce pornesc motorul am relantiul pe la 850ture, si dupa exact 1 minut imi creste la 1000ture si ramane asa, am facut un drum mai lung si tot asa ,am scanat si am o eroare la motorashul de la clapeta v158,care banuiesc trebuie schimbat credeti ca asta poate fi o cauza?apropo indiferent daca am clima pornita sau nu ambele ventilatoare merg la scanare nu am erori decat clapeta sus amintita.

Link to comment
Share on other sites

salut si voie buna, astazi am facut un test cu vag com, am adaptat clapetele ptr.circulatia aerului am resetat erorile de la clapeta sus amintita si curios faptul ca totul a intrat in normal motorul nu se mai tureaza la relanti singur ,sta normal 850-900cred ,ventilatoarele radiatoare racire merg numai cand pornesc clima sau eventual in cazul de temperatura apei f mare deci intr-un cuvant ma declar multumit,dupa mai multe opriri si porniri de motor am verificat de erori si totul a ramas stabil, sper sa ramana asa sa nu mai faca probleme,cele bune voua.

Link to comment
Share on other sites

revin astazi mi-a facut din nou probleme cu ralantiul care merge la 900ture si apoi la 1 minut fix creste la 1000 indiferent ca este AC pornit oprit , am vazut ca si ambele ventilatoare(noi)cupleaza cam tot atunci cu cresterea turatiei,ieri dupa ce am tot freacto au disparut erorile si la fel turatia a ramas stabila la circa 900,nu stiu ce sa mai cred mai fac o scanare maine sa vad ce zice...pana atunci poate aveti vreo idee ceva ...

Link to comment
Share on other sites

este setata la 903 ture ,chestia care am mai observat-o ca face aleator treaba asta,astazi am facut prin oras mai multi km doar o singura data la semafor mi-a mai crescut turatia la circa 1000ture mergand in continuare cu ea si pregatit de oprirea motorului la locul de parcare era la 903ture adica la normal, nu inteleg ce nui place motorului, s-auzim de bine .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Verifica incarcarea la baterie.La mine tot asa se tura si dupa ce am schimbat bateria totul a revenit la normal

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

referitor tot la aceasta problema cu variatii ale relantiului vreau sa va spun cum am rezolvat-o problema in sine, dupa ce citisem pe forum ca daca vezi ca-ti oscileaza mai tare intinzatorul de curea alternator ,inseamna ca s-ar putea sa ai dusa fulia de la alternator, mi-am propus sa o schimb fapt care s-a realizat si de atunci si problema cu relantiul care varia in jur de 1100ture apoi isi revenea la normal s-a remediat cu aceasta schimbare de fulie... eu ma gandeam la probleme de ceva senzori si asta ma inducea in eroare , dar de fapt era altceva ..deci inca o problema rezolvata...numai bine voua

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

salut..un prieten de al meu are un touran m`a rugat sa ii fac o scanare ca ii merge naspa masina in relantiu ( cand creste - scade relatiu)...imi puteti spune care ii cauza?

1.txt

Edited by denzzel
Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
Touran777

Salutare. La pornire, un Touran 1.9 TDI 101 CP Cod motor AVQ, turația este la 800 r/min (pe timpul rece, la 900, e normal), dar la 1-2 minute de la pornire, turația urcă la 1000 r/min. Concomitent cu creșterea turației, fără ca AC să fie pornit, pornesc și cele două ventilatoare. Ventilatorul este nou dar așa făcea și cu cel vechi (în ultimul timp nu a mai pornit deloc). Care ar fi problema și ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc frumos! ;)

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Intai o diagnoza, vedem ce erori ai pe motor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in broserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim! :) 

 

Accept