Jump to content

Tambur...rulmenti...


Nik
 Share

Postare recomandată

O sa descriu problema mea in ordinea celor intamplate: Venind de la servici am inceput sa aud un zgomot ciudat venind de la roata dr spate. Am ajuns acasa, am ridicat masina si am observat ca roata avea un joc fooaarte mare. Bun, se repara, am zis. Am desfacut strans piulita mai tare, pus la los. A mers, 2 zile, dupa care am constatat ca atunci cand acceleram mai tare (in a 4-a) simteam cum masina trage stanga => roata mergea foarte greu.

Am zis ca e de la rulmenti, intrucat frana nu era gripata, si i-am schibmat. Aceleasi simptome.

De fapt, problema e ca simeringul din tambur, atinge de spatele fuzetei si freaca acolo de 4 suruburi. Am constatat intre timp ca rulmentul mai mare, de fapt camasa acestuia are un joc foarte mare pe margini (1-2 mm) si i-am facut o ...pana..."bailagar"(sper sa intelegeti) din tabla ca sa intre fix, insa face la fel.

Ce pot sa mai incerc? Care ar putea fi problema...ma gandesc ca ar putea fi uzat tamburul atat pe marginea rulemntului cat si la fundul lui, si ii permite tamburului sa intre prea mult... Se poate toci in halul asta??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fuzeta e intreaga? Io zic ca e sanatos sa schimbi rulmentii de la roata (interiori si exteriori).. nu ca m-as pricepe din cale afara .. :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stim tata inca deoarece si la mine face aceeasi chestie p 3 asta e boala lor pe mine nu ma tine mai mult de 6000 km si iar schimb rulmentii pe spate ;) si mai multi se confrunta cu beleaua asta :banghead: acu am luat "made in germany" sa vad cat tin astia :P de nor fi facuti pe vapor ;)

ce leor fi fost in cap la nemti de e asa slaba treaba aici? si chiulasele se crapa intre supape in rest pot sa zic ca sunt masini beton

Modificat de vioelectric
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chestia e ca am schimbat rulmentii!! Dar degeaba, pentru ca la fel se intampla. Eu tind sa cred ca s-au mancat tamburii. Masina mea are 157000 Km....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un amic de-al meu (Passat 93) a patit saptamina trecuta un accident mai ciudat, cauzat tot de acceasi problema. Pur si simplu, in mers, roata dreapta spate i s-a desprins, a depasit masina si a lovit o alta :P:) fara victime...:P

Omul a schimbat in repetate rinduri rulmentul spate, insa ultimul (care era montat de 3-4luni) s-a uzat in asa hal incit s-a rupt si axul de la puntea spate.

Constatarea nostra a fost ca de fapt, problema venea de la altceva: Pistonasul de frina uzat-intzepenit: asta facea ca sabotzii sa se atinga usor de tambur, suficient ca acesta sa se incalzeasca f tare dar nu destul cit sa simti ca roata dr spate te frineaza.

Vaselina de la rulment nu rezista la temperaturile ridicate si rulmentul, la scurt timp dupa ce era inlocuit, functiona fara gresare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... de aceea e bine ca la drumuri mai lungi cand opriti pentru pipi samd sa verificati si temperatura rotilor spate (si fata e util). Doar pui mana pe ele si vezi. Daca frige roata spate dupa mers lejer fara nebunii pe serpentine atunci e ceva in neregula...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa mai cred... am rezolvat partial problema cu tamburul (am polizat simeringul cat de mult s-a putut si NU PREA mai freaca....) dar inca atunci cand accelerez simt ca masina o ia in stanga, nu simt nimic in volan...si cand iau piciorul de pe acceleratie revine(asta se intampla numai atunci cand accelerez mai brusc). Initial am crezut ca e din vina rotii spate...se pare ca nu.

Ce pot sa mai verific??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta cu trasul stanga o vei putea verifica mai precis la iarna pe zapada/gheata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nik, incearca sa (revizuiesti) inlocuiesti pistonasele de frana (cu tot cu garnituri).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu sigur ca nu e din cauza pistonaselor, pentru ca am pus tamburul fara simeringul care freaca, si merge zici ca se invarte super usor, pistonasele functioneaza bine.

Daca stie cineva sistemul de la rulmenti, exista acolo o saiba in spatele rulmentului. Daca as mai pune inca o saiba, ca sa mai distantez tamburul, poate fi vreo problema? Din ce material ar trebuie facuta daca e?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am patit... mi-a cazut roata stanga spate... Rulmentii s-au incins atat de tare incat s-au sudat de ax! Noroc ca era iarna si mergeam incet ca era zapada.. Am schimbat rulmentu, ax, pistonas frana si merge a

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Salut,

De cateva saptamani se aude un zgomot ciudat in spate si anume roata stanga din cate mi-am dat eu seama. Un prieten mi-a sugerat sa schimb rulmentul de la roata respectiva. O saptamana a stat in parcare, iar ieri am intampinat o "surpriza". Rotile de pe spate erau blocate! Am suspendat roata cu pricina(stanga spate) si am fortat putin pana si-a dat drumul. In timpul invartirii mai intampina uneori putina rezistenta. Am suspendat si roata dreapta si se comporta identic.

Un alt sfat venit e ca as avea probleme si cu frana de mana si sa schimb cablurile.

Daca as avea probleme cu frana de mana de ce se aude acel zgomot ? Se poate sa am probleme si cu rulmentii si cu frana de mana ?

Multumesc

Foloseste functia Search inainte de a deschide topic nou

Modificat de taz21
Topic mutat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu cred sa fie rulmentul ala huruie din lipsa de vaselina pana se sparge si daca se sparge iti sare roata de obicei huruie(fluiera) la viteze mai mari , posibil sa se fi blocat sabotul sau sa se fi spart si iti blocheaza roata sau poate cablu de frana , cel mai bine du-o la doctor ,Mult Succes

Modificat de Changeme
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!