Jump to content

Mi-am luat G3 si trebuie reparata una alta


Apocalips
 Share

Postare recomandată

Am fost nevoie sa fac un downgrade la masina si sa iau un G3. Cum masina este Sh, din '94 evident sunt mai multe probleme la ea... ca deh, te astepti la asta cand iei masina SH. Ca sa nu mai deschis 30 de topic-uri am zis sa fac unu singur in care sa spun problemele descoperite si sa imi ziceti cam ce ar mai trebui sa schimb la ea (pt ca nu se stie cand au fost schimbate) - deci o revizie de masina achizitionata recent.

Masina este un Golf 3, 1.4 din 1994.

Problemele zise de proprietar:

- trapa defecta. Nu inchide pe partea stanga si ramane ridicata putin... electric nu se mai inchide deloc. Eu am reusit sa o aduc la nivel si cred ca nu mai picura in masina. Sina din partea stanga este dusa. Se poate repara sau trebuie alta? Am gasit una la 350ron. Merita?

Problemele vazute de mine.

1. Se abureste interiorul. Caldura da totusi... Sa fie oare din cauza trapei? Vreun cheder dus? Filtru de polen? Cum identific problema?

2. Probleme la acceleratie. Acceleratia parca are lag. Accelerez si turometru urca in turce cu ceva intarziere (dar numai la inceputul apasarii pedalei). Cand trebuie sa scada, scade de la 2500 la 2000 cu o viteza acceptabila (asta comparat cu golf 3-u mamei mele, cu aceeasi motorizare) si de la 2000 pana la 900 scade mai lent. Ce poate sa fie? Cablu de acceleratie? Clapeta de acceleratie?

De pornit porneste bine, la relanti sta in parametri normali, nu tremura nu da sa moara etc.

3. Consuma cam mult. Nu i-am facut consumul pentru ca abia de 5 ore o am si n-am facut numa 60 de km dar, in comparatie cu celalalt G3 parca pica acul mai repede. Cauze care ar fi? Evident problema 2 este una din cauze, dar altele care ar mai fi? Bujiile?

Ce ar mai trebui sa schimb la ea inafara ed ulei si filtru?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu e chiar corect ca ai deschis un nou topic, dar asta nu pot decide eu.

in mare:

1. filtru de polen

2. treaba cu acceleratul nu stiu, dar cu revenitul e de la motoras. daca scoti mufa de la motoras ai sa vezi ca revine repede

3. sonda lambda

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am scos mufa aia si nu a mai pornit... poate am scos eu mufa gresita. Mufa aia era si umeda.

Am facut si un filmulet cu turometru ca sa vedeti cum agata cand scad turele.

http://www.youtube.com/watch?v=3KeeQ3u3Hso

nu e chiar corect ca ai deschis un nou topic, dar asta nu pot decide eu.

Daca nu e ok, se poate inchide...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Si la mine face la fel turatia. Scade repejor pana la 2000 si pe urma incet pana la relanti. Nu stiu din ce cauza este, dar si la mine mufa este umeda mereu.

In ceea ce priveste consumul, la mine s-a mai micsorat dupa ce am schimbat toba finala si intermediara. Cea finala era goala, nu mia avea nici un fel de filtru in ea.

Pentru consum pot fi multe alte cauze in principal de la motor...

Oricum...s-o stapanesti sanatos si sa mesteresti la ea cu placere!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cea finala era goala, nu mia avea nici un fel de filtru in ea.

dar asta presupun ca s-ar auzi ca o toba sport, sau macar ca o toba sparta :) . In schimb masina mea nu face galagie mare nici cand e dusa la 4000ture.

Intrebare: La tine cum e acceleratia, simti ceva contra cand o apesi? Adica sa simti ca revine rapid la locul ei nu ca se apasa greu. Sau si pedala se apasa mai greu?

Ca poate e vorba de un banal cablu de acceleratie si mecanismul cu arc de la pedala. La mine cel putin e si problema asta dar la celalalt golf al familiei pedala se apasa si isi revine ca la o masina noua.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vei cauta, sigur vei gasi topic dedicat la fiecare problema pe care o ai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!