Jump to content

Instalati CarHiFi ( Tips & Tricks )

dracula
 Share

Postare recomandată

Am intrat pe site-ul celor de la 4tuning si am gasit niste chestii tentante. Daca mi-as lua 2 boxe adevarate ptr. usile fatza, nu cumva rezolv problema fara sa mai apelez la amplif si alte boxe crosetate?

Asadar, head-ul este Sony 4x45W cu impedantza 4-8 ohmi.

Am gasit boxe DLS:

CLASSIC series 425 is a 13 cm (5,25") 2-way coaxial speaker with a 20 mm silk dome tweeter. Separate filter box with high class components. Grilles are included.

Speaker type : 2-way coaxial

Woofer size : 13 cm (5,25")

Power handling capacity : 60 W RMS / 90 W max

Tweeter : 20 mm (0,8") silk dome tweeter

Frequency range : 60 - 20.000 Hz

Sensitivity : 93 dB (1W/1m) sau

MAC AUDIO:

coaxial fullrange car speaker.

Power handlingt:50 / 100 Watt

Impedance:4 Ohm

Frequency response:42 - 23.000 Hz

SPL:90 dB

Diameter woofer:130 mm

Diameter tweeter:13 mm

Inca o intrebare - e rau sau nu ca puterea incintei sa fie peste puterea head-ului (la DLS puterea nominala este de 60W)? Si, by the way, sunt buni astia de la DLS / Mac Audio?

Boxele spate sunt Sony 3 cai putere nominala 45W (parca...).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dracula

27

• Vladi

17

• elikratos

12

• voinea

4

Top Posters In This Topic

Din ce ai zis acolo eu as merge pe DLS cu incredere mare.

Mai ales ca vad in specificatii ca DLS-urile au senzitivitate de 93dB!(ceea ce este foarte bine) :ok:

La ce pret le-ai gasit?

Link către comentariu

DLS CLASSIC series 425 - 3.2 mil. (inca nu am afla daca cu TVA au ba)

Mac Audio PREMIUM 13.2 - 54 Euro (idem obs. de mai sus).

Link către comentariu

mai uite si aicea

http://www.carhifi.ro/catalog_new/

momentan este numai JBL dar vine si restu in curand.

dar eu totusi zic ca degeaba iti iei boxe bune daca nu duce head unit.

ii lafel ca daca iti pui suspensie sport pe masina sa tina in curba dar masina are 50 cai.

MDF (Medium Density Fiberboard) este un lemn care se foloseste in domeniu car hifi cel mai des.

uite aici ceva teorie de MDF http://www.design-technology.org/mdf.htm

si aici un exemplu mai exagerat cum ai putea face cu MDF si fibra o fata de usa.

http://www.epicenter.de/carhifi/einbaubeis...doorboard_6.htm

deci eu as zice sa faci in felu urmator

1. isoleaza usa cum trebuie

2. iati o statie

3. daca nu ti destul schimba boxele.

nu prea are rost sa iti iei intai boxele ca avanataju va fi minimal, eu zica ca vai fi cu mult mai multumit daca pui o statie.

cauta pe cineva care are statie si leagati putin boxele de statie sa vezi cum suna atunci.

:ok:

Link către comentariu

OK, got it, multzam mult de tot!

Am gasit pe carhifi.ro un amplif JBL GTO 4000 $198,00 (cu TVA, sper) - 4/3/2 CHANNEL POWER AMPLIFIER, 4x50 WRMS, VARIABLE X-OVER - si JBL GTO 6000 $303,00 6/5/4/3 CHANNEL POWER AMPLIFIER, 4x50 + 2x75 WRMS, VARIABLE X-OVER.

Care ar fi - sa zicem - un best buy, prin prisma raportului pret-calitate?

Oricum, la puteri egale am mai gasit amplif-uri Sony mai scumpe (?) in conditiile in care - cred eu - JBL e mai profi.

Apropo de MDF si proiectul cu bricolarea fetzei de usa, yam-yam, suna apetisant da' e nevoie de o mana "calificata" si mult talent... sa vad ce pot face. Oricum, daca ma lansez in treaba asta cu amplif-ul va trebui sa schimb si boxele de pe fatza - tot nu mi-ai zis ce parere ai despre DLS/Mac Audio-urile de mai sus... merita?

Link către comentariu

pai gto 4000 ii 4 canale si 6000 are 6 canale !

deci tu trebuie sa stii ce iti trebuie.

daca ai nevoie de 6 canale, dac anu ti destul un gto 4000.

iar despre sony ... :( :D :D si :D :pirat: :D

mac audio ... cred ca sunt ok

DLS sunt sigur mai bune.

dar mai ai si infinity :D care as zice ca sunt mai bune decat DLS,

asta fiind parerea mea.

comparatie cu teste nu am ( ca de obicei ) la indemana.

si daca zic ca ma uit acasa, 100% uit iara :colors:

cred ca ar trebui sa imi pun un pat la birou si sa ma mut aicea.

Link către comentariu

Pai cred ca 4 canale imi vor fi suficiente, daca vor avea la "extremitati" niste incinte consistente. Ramane de vazut ce voi face la usile fatza (probabil DLS - Infinity nici nu stiu cine vinde :-( , la un diametru de 13 cm). Pe spate raman la Sony-urile actuale (45 W putere nominala).

Si, ca tot veni vorba de Sony, nu mai fi mah asa rau cu ei :colors: :colors: :colors:

Link către comentariu

carsystems de exemplu vinde si infinity

tiam atasat lista de preturi. :ok:

Link către comentariu

@elikratos: Daca tot vrei sa-ti iei DLS iti recomand Reference series (diferenta este cam de 1 mil). Eu am ales solutia unui subwoofer activ care are amplif incorporat. Il gasesti tot acolo la Clarion.Cat despre DLS stiu ca sunt cam cele mai bune difuri de pe piata (ma refer la difuri comune si nu la top end-uri)

Link către comentariu

Auziti, dar in ce masura exista intelegere si o buna "comunicare" intre componente car audio din branduri diferite? De exemplu, in ce fel o sa "colaboreze" head-ul Sony cu un amplif JBL? Ptr. ca - banuiesc ??? - voi continua sa operez volumul si celelalte tot de pe panoul head-ului, corect? Sau nu?

Cine vinde Clarion?

Link către comentariu

@ Dracula: cred ca mi-am facut un plan final :?

amplif. JBL GTO 4000 (4/3/2 CHANNEL POWER AMPLIFIER, 4x50 WRMS, VARIABLE X-OVER - 198$) si 1 pereche boxe Infinity KAPPA52.5I

(130mm 2-way loudspeaker with 25mm tweeter, Power Handling, RMS: 55 Watts / Power Handling, Peak: 165 Watts / Frequency Response (

Link către comentariu

pai se poate trimite prin posta sau fan curier ( cred ca asa se cheama )

eu zica ii ok ce ai ales daca nu ai cum sa bagi boxe de 16.

cabluri si accesori de conectat ai ? siguranta, etc ...

ca astea nu sunt incluse la statie.

Link către comentariu

Salut,

Ma repet si te sacai cu intrebarea de pe forum: "in ce masura exista intelegere si o buna "comunicare" intre componente car audio din branduri diferite? De exemplu, in ce fel o sa "colaboreze" head-ul Sony cu un amplif JBL? Ptr. ca - banuiesc ??? - voi continua sa operez volumul si celelalte tot de pe panoul head-ului, corect? Sau nu?"

In ce fel interactioneaza cele doua componenete? Exista un cablu bus sau ce?

Apropo de "accesorii" (sigurante, cabluri etc.) - nu am de nici unele cu exceptia celor deja prezente pe masina. Cum ar trebui sa procedez?

deci orice head unit lucreaza cu orice statie.

ok aproape oricare, trebuie doar sai aiba iesiri RCA ( chinch )

nu este nici un bus special.

singuru lucru ce nu merge ii sa combini cd changer de marca A cu headunit de marca B ca aici fiecare are busu lor.

tip: NU ARUNCATI NICI ODATA CABLU DE head unit -> changer

sunt scumpe ca dracu. un cablu pt pioneer ii 100 Euro !!!

un changer pt 12CD cu tot cu cablu ii 200 :D

bine acuma despre accesori.

iti trebuie bine intales curent pt amplif, si nu il poti lega la un firulet de masina ca ii prea subtire.

ii trebuie pana in 60A sau la stati mai puternice chiar si peste 100A

asta inseamna cablu peste 20mm

Link către comentariu

Hola Mr. D!

Cum statzi cu stocul de Infinity KAPPA52.5I? Mai mult ca sigur ca - prin 10 ale lui iulie - voi face o comanda ptr. 2 seturi (~3.5 milioane setul, corect?). In cat timp vor ajunge?

Link către comentariu

Buna,

Infinity Kappa52.5I este pe stoc la pretul de 103USD cu tva inclus.Pretul contine TVA.Va putea fii livrat cand se va face comanda ferma.Se va trimite prin FANCurier si va ajunge in maxim 48ore.Daca pana in 10 iulie nu vom mai avea pe stoc,timpul de livrare va fi maxim 72ore(3zile).Transportul va costa aprox 250mii lei,iar plata se va face ramburs.

Cu respect Kiss Paul,

CarSystems.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!