Jump to content

Instalati CarHiFi ( Tips & Tricks )

dracula
 Share

Postare recomandată

Loudness-ul este un filtru audio care reduce din frecventele medii. Poate ma lamureste si pe mine cineva ce-i ala chinch ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dracula

27

• Vladi

17

• elikratos

12

• voinea

4

Top Posters In This Topic

1.Stie cineva ce e SUBSONIC ca am un reglaj de genul asta la statie!

2. Cum se alimenteaza statia la masina? Masa unde se pune! Trebuie vreun condensator ceva pe cablu intre statie si baterie???

Link către comentariu

daca statia are subsonic filter bucurate :ok:

subsonic filtreaza freq sub ce reglezi tu. asta se foloseste la woofer.

urechea oricum nu aude freq sub 20Hz asa ca nu are rost sa chinui wooferu cu freq sub 20Hz. asta ii prelungeste viata unui woofer.

deci intai trebuie sa vezi ce cablu iti trebuie. daca stii cati amperi trage statia poti calcula ce cablu iti trebuie, la 5m cablu ii cam 5A pe mm

Link către comentariu

• Administrator

condensator e necesar si la un woofer de 75W RMS (sau hai maxim 100RMS) ?

eu asa sper sa ajung sa am si pana acum cu 2 difuri de 20cm si cu un amplif pt ele nu au fost probleme gen strobo. wooferul (fara difurile de 20 pe care le-am vandut) o sa suga mai mult curent ?

ampliful pe care il am in vizor e JBL GTO2000. ce parere aveti ?

Link către comentariu

jbl in general nu ii rau. sunt lucruri mult mai bune dar si lucruri mult mai rele.

oricum comparat cu magnat ii jbl mult mult mult mai bun. :salut:

eu momentan prefer JL Audio :salut: :D

ii si ceva mai scumpt dar daca citesti pe carreview.com despre jl audio vezi ca nimeni nu a fost dezamagit.

http://www.carreview.com/Amplifiers/JL%20A...89_1806crx.aspx

asta find statia care miam luato acuma pt woofer

Link către comentariu

ASTA E STATIA MEA:

PB 65 640W @ 2 OHMS

Amplificatore Di Potenza 2 Canali

Triplo Sistema Di Collegamento Altoparlanti

Alta Efficienza Mosfet

Con Crossover Hi-Pass, Low-Pass, Subsonic

E Bass Boost

Massima Potenza D

Link către comentariu

deci la 30A statia asta SIGUR nu scoate 600W, 100W poate.

pt 30A ajunge un cablu de 6mm

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sal

Am vazut ce problema ai si pot sa-ti spun rezolvarea - Condensator pt. auto (mag. de specialitate) - costa ~100$. Are display pt. voltaj.... Am si eu vreo 600 W si am avut nevoie...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sunt si eu intr-o mica dilema.Nu stiu ce sa aleg.Cine se pricepe sa isi dea cu parerea! :(

Am de ales intre 2 statii (am pus si datele tehnice ca sa nu va mai chinuiti voi sa la cautati):

1.JBL GTO 2000

Link către comentariu

sincer nu stiu ce sa zic uite ce zic eu dupa date ce vad.

JBL:

+ 220W RMS

+ Bass EQ si nu un simplu bass boost

Alpine:

+++ 20 Hz subsonic filter

eu as tenta al jbl cu totusi ca nu are subsonic filter.

si 140 W pt o statie de bass ii cam putin. acum depinde si de woofer.

Link către comentariu

Pe mine nu ma intereseaza ceva de putere foarte mare, ci doar ceva calitativ care sa scoata un bass cat de cat, clar.

Am un prieten, care dupa ce a folosit un sub de 450w RMS timp de 2 ani, a iesit cu urechea stanga la medic cu 60% eficienta (tinea spatarul de schiuri deschis si ii batea fix in ureche). :(

Nu mai mentionez de faptul ca si-a 'deselat' masina, care era un bmw 5, destul de 'inchegat' de altfel.

Deci m-ar interesa in primul rand calitatea si in al doilea rand puterea.

Link către comentariu

eu inca aud foarte bine, numai ca am tinitus ( tiuit in ureche ) dar asta poate fi si de la stress.

pai eu oricum nu vb neaparat de bum bum ci de calitate in primu rand.

ca diferenta la ce va scoate wooferu intre 140 si 220 W este egal cu 0.

o mica paranteza ...

daca un woofer scoate volumu X la 100W ca sa scoata 2*X nu ii trebuie 200W ci 1000W !! ( volume dublu = putere * 10 ! )

dar daca bagi un woofer cu 300W RMS pe o statie de 140W RMS ai sanse mari sa strici wooferu.

statia trebuie tot timpu sa fie mai tare decat wooferu ! daca ii cutie inchisa chiar si mai puternica.

( eu am 2x 110W pe boxele din fata. )

Link către comentariu

I get it! :ok:

Deci, din punc de vedere calitativ imi recomanzi alpine-ul?

Link către comentariu

nu, din orice punct JBL

mie unu mi se pare alpine prea slab pt o statie de woofer.

sau un alpine cu mai multa putere ....

Link către comentariu

• 1 month later...

Domnilor, ma leg si eu la thread-ul acesta intrucat nu vreau sa fac unul nou si redundant si sa ii maniez pe sherifii cu cartonasele galbene si rosii :D

Asadar: as vrea sa stiu care sunt posibilitatile de crestere a numarului de boxe pe masinutza mea. Am un head Sony XR-CA370X la care sunt pe cale sa ii atasez un CD-changer. Are 4x45W (peak power, deh!) cu 4 ohmi rezistentza si (parca :D ) o iesire RCA. Ei bine, pe fatza as vrea sa ii mai pun 2 boxe (sus pe bord - am Golf Mk2) fatza de cele din usi - si in spate inca 2 in fetzele usilor fata de cele de pe placa portbagajului.

Cum sa fac? Le leg in serie, in paralel? Stiu ca sunt niste restrictii legate de ohmi, de scaderea puterii etc. Sau trebuie sa iau o statie? Daca da, cum procedez?

Multzumesc :D :P

Link către comentariu

Completez post-ul meu anterior. Mi-am facut un plan de actiune - vezi foto atasat - si as dori sa stiu daca e OK sau am gresit. Care e chestia la legarea in paralel a boxelor? Plus la plus si minus la minus, corect? Iar ohmii scad, corect (la 2 boxe de 4 ohmi in paralel rezulta 2 ohmi; cass-ul are 4 ohmi - e OK? care sunt implicatziile?)?

Iar statia - pot sa o reglez in timpul auditiei sau nu - sa pot face fade cand e cazul?

Inca o intrebare: boxele mele de pe fatza sunt consistent mai slabe decat cele de pe spate (a trebuit sa apelez la un diametru mic la montaj - 10 cm). Astfel, cand ridic volumul incep sa distorsioneze inaintea celor din spate... daca mai leg doua in paralel in fatza care va fi efectul? Tot asa sau mai rau?

Multumesc frumos... tre' sa recunosc ca nu prea le am cu partea electrica.

Link către comentariu

tzeapa... vad ca nu pot atasa fisiere :-(

Link către comentariu

vezi ca treeb sa fie mai mici de 800x600 parca si format jpg sau gif

vezi ca te anunta ce nu e in regula

Link către comentariu

You cannot attach files in this forum.

Asta scrie in coltul din dreapta jos.

Link către comentariu

din pacate nu prea am timp acuma, ar trebui sa iti scriu mai multe.

trimitemi un mesaj sau un mail ca sa nu uit si luni/marti cand sunt iara acasa iti raspund la toate intrebarile :ok:

Link către comentariu

deci vad ca am terminat cu lucru putin mai repede si ma plictisesc acuma la firma.

nu prea cred ca head unit face fata la 2 ohm !

deci aicea deja trebuie statie.

Legarea in parallel ii corect cum ai zis tu, + la + si - la -

Si dupca cum tiai explicat sistemul tau ai o problema dupca cum vad eu treaba.

Problema este ca tu ai boxe mai puternici in spate, si defapt ar trebui sa fie exact invers.

Iti intaleg problema ca nu iti incape boxe mai mari, dar si locu ( sub parbriz ) ii gresit.

La golf 2 ai avantaju ca ii fata de usa mai dreapta si nu asa curbata ca la golf 3. Asa ca dute iati ceva placi de mdf ( aici chiar iti recomand mdf ca ii moale si usor de lucrat cu el ) si fati tu partea de jos de la fata de usa.

Daca nu prea le ai cu din astea dute la un tamplar sau daca esti in timisoara vino la noi la firma CarSystems ( http://www.carsystems.ro )

am uitat sa iti raspund vreo intrebare ? :lol:

sunt cam ne dormit, sunt treaz de la 3:30 dimineata si am facut aproape 800km ...

ca inca nu miam luat navi pe masina si mam ratacit :-(

Link către comentariu

Dracula,

Multzam fain ptr. sfaturi. Ai o schitza / niste tips valabile ptr. proiectul pe care il sugerezi, cel cu modificarea usii? Secundo, ce este ala mdf?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!