Jump to content

Rugina inamicul No. 1

eleet
 Share

Postare recomandată

Salutare oameni buni sper sa nu fiu offtopic dar azi m-am apucat de haion sa curat pe unde aveam rugina , initial am crezut ca sunt cateva inflorituri minore dar cand m-am apucat de curatit ,m-am trezit cu adevarate cratere in haion si o dezamagire totala :( ,a mancat rugina tot ce se putea manca,nu doarme deloc se pare :(. Am observat ca e boala lor , la multe golfuri am vazut rugina in zona semnului, de-a lungul acelui bandou pe care vin becurile de la numar.

Ce m-am gandit eu , ca mai bine tai toata tabla din zona numarului si sa il fac "clean" , sa imi sudeze cineva cu argon tabla ,ce credeti ar fi ok?

Ce nu stiu e daca sa scot si stergatorul sau nu ,pentru ca e mai complicat acolo fiind un pic iesita in relief tabla, voi ce parere aveti ar arata urat daca l-as lasa acolo?

Nu am cunostiinte mai deloc despre vopsitorie ,dar daca aveti placerea si stiti , mi-ati putea spune care ar fi pasii ce trebuie urmati, ca nu prea is lamurit . De exemplu tabla curatata de rugina cu flexul cu disc cu smirghel ,apoi pus si solutie care sa dizolve rugina trebuie data cu grund sau merge chituita direct?

Chiar m-ar ajuta si parerea voastra vizavi de problemele astea:( .

O seara faina.

Modificat de ovidiup
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Degeaba incerci sa il faci ca in maxim 2 ani o sa ai iar rugina si iar o iei de la capat.Aceeasi problema o am si eu iar singura solutie e sa ii gasesc un hayon complet si bun.

Link către comentariu

:offtopic: unul din pct slabe la golf intradevar e rugina...fata de audi sau passat-uri care sunt de aceeasi generatie au o tabla galvanizata de 10 ori mai buna, luati ca de ex un audi 80 sau un a4 si veti vedea diferentza enorma. Presupun ca din cauza pretului pe care-l avea golful.Oricum si la mine dupa 2 ani de Romania unde iarna am innotat prin saramura a inceput sa intre rugina. :offtopic:

Link către comentariu

Deja fapta a fost consumata , cel mai rau e ca n-a iesit bine deloc :( ,am zis ca imi face sudoru ila o treaba buna si a facut pe naiba, eram incantat ca imi sudeaza frumos cu argon dar cum nu ma pricep a dat cu aparatul de sudura in argon, dar fara argon ,ca nu avea butelia sau ceva de genul, detaliul asta l-am aflat ulterior dupa ce facuse sudura :( . Mai pe romaneste ,m-a mintit sa imi ia banii si a facut o sudura de toata jena.

Va trebui sa merg sa refaca sudura ca altceva nu stiu ce sa ii mai fac , la slefuirea excesului de sudura a inceput sa se fisureze sudura lui:(.

Daca eventual aveti ceva idei mai bune , va rog sa le expuneti , m-a demoralizat total lucrarea asta ...

PS: Nu am furat nici un indicator :( ,mecanicu ila nu stiu cum de a intrat in "posesia" lui.

post-30505-0-03339500-1303414590_thumb.j

post-30505-0-48949500-1303414646_thumb.j

Modificat de ovidiup
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Din ce am vazut eu una din probleme o reprezinta rugina aparuta jos la aripi(la nivelul pragului).Pe acolo este scurgerea de la parbriz(in ambele parti),in aceea zona din interior in ani se strange noroi frunze etc,scurgerea fiind infundata...noroiul ramanand in permanenta umed.De aici si cauza problemelor de la aripi.

O solutie ar fi... sa se verifice din cand in cand aceea zona.

Link către comentariu

salut ...de curand am observat ca mi sa despris aripa unde vine lipita [sudata] de prag ,e si rugina acolo din cauza pamantului care se strange de la roata. ce se poate face ?exista vreun procedeu s-o lipesc sau sa o sudez la lok?ati mai avut astfel de problema?astept pareri.multumesc

Link către comentariu

Nu e sudata. :rolleyes:

Scoate protectia de plastic de la roata, eventual demonteaza aripa si vezi ce e pe acolo.

Oricum cred ca trebuie sa schimbi aripa.

Link către comentariu

ma gandeam daca pot sa repar cumva ...sa curat rugina respectica si sal prind cumva .....

Link către comentariu

• 3 months later...

Am o gaura cam de o palma sub aripa spate din cauza ruginei.Este chiar la imbinarea aripii cu "oala".Acest termen l-am gasit pe net.Stie careva daca se poate face ceva? Una bucata tabla sudata si apoi antifonata? Cam greu de decupat zona.Ar trebui sa taie si din aripa.E chiar la imbinare.Cat timp ma va tine? Se poate schimba "oala" cu totul? Ma refer la zona dimprejurul rotii.

Modificat de smoto
Link către comentariu

Am o gaura cam de o palma sub aripa spate din cauza ruginei.Este chiar la imbinarea aripii cu "oala".Acest termen l-am gasit pe net.Stie careva daca se poate face ceva? Una bucata tabla sudata si apoi antifonata? Cam greu de decupat zona.Ar trebui sa taie si din aripa.E chiar la imbinare.Cat timp ma va tine? Se poate schimba "oala" cu totul? Ma refer la zona dimprejurul rotii.

Problema asta am avut-o si eu, plus ca am rugina si la partea de jos a portierelor pe una mi-a patruns-o, am fost la cineva a slefuit a dat cu kit a vopsit si in cateva luni a aparut iar. Partea de jos de la aripa mi-a decupat-o si mi-a refacut-o sudand o alta bucata de tabla. O data ce a intrat cancerul asta de rugina nu mai scapi decat daca schimbi elementul respectiv cu totul sau sa o tot carpesti cu tabla sudata in argon(la 2-3 ani se repeta operatia :) ).

Oricum si noi vrem cam multe, sunt altii care-si iau masini noi si in cativa ani se trezesc cu rugina, asa ca....

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buna tuturor. Am mai multe intrebari. 1) Am o indoitura usoara pe aripa fata chiar pe linie aripii, daca o sa incerc cu un ciocan de plastic sai dau usor pe partea cealalta ar merge sau mai rau ii fac? 2) Pe plafon am vreo 2 cm2 sarit lacul si este decolorata vopseaua in jur, ce as putea sa ii fac? Daca ii fac o vopsire partiala o sa mearga? 3) Am o zgarietura mai adanca pe capota, plus altele mai mici. Vreau sa dau cu o pensula suptire cu vopsea dupa care sa fac un polish (ce ati recomanda la polish? eu ma gandeam la turtle wax gri). Multumesc anticipat

Link către comentariu

1) Eu zic ca nu ai ce pierde.

2) Cel mai bine ar fi sa vopsesti plafonul.

3) S-ar putea sa mearga ideea ta.

Daca vrei sa vopsesti o componenta ceva iti pot recomanda pe cineva din Brasov care face lucru de foarte buna calitate la preturi foarte bune.

Link către comentariu

Mai am o intrebare. Fiind vopsea metalizata si daca aplic cu pensula pe zgarietura va trebui sa dau si cu lac? Mie ca daca dau cu sprei o sa iasa diferente in relief. :offtopic: Tracto mersi mult de sfaturi, si o sa tin minte la cine sa apelez prima data in caz ca bulesc ceva :rolleyes:

Link către comentariu

Referitor la problema nr 1 uita-te putin

.

Cred ca poti folosi si spray (mi se pare ca cei de la Policolor-langa sensul giratoriu de la intersectia Grivitei cu Aurel Vlaicu-fac asa ceva dar nu sunt sigur), daca ai exact la culoare, numai sa izolezi exact crapatura cu scotch de hartie si ziare pe langa, astfel incat sa dai numai exact acolo unde trebuie.

Pentru ca retusarea sa fie ok (in cazul in care zgarietura a depasit si stratul de grund), vezi ce culoare a avut grundul si aplica mai intai un strat subtire de vopsea de culoarea grundului, altfel se vad diferente chiar daca vopseaua este exact la culoare (vopseaua nu este total opaca si are un anumit grad de transparenta).

Indiferent de tipul de vopsea, ca sa tina si sa arate ok trebuie si lac altfel unde aplici vopseaua de retus va fi mai mat.

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu

Mi-au ruginit arpile fata rau de tot. De unde ati luat voi aripi noi de schimb? Am auzit pe aici ca marcile turcesti ar fi prea subtiri. Ce alte solutii ati gasit?

Link către comentariu

eu am luat maxicar made in italia se comporta destul de bine (1 an)

Link către comentariu

Din cate vad nu s-au mai adus decat aripi din vietnam, din spusele unui vanzator de piese auto. Mai caut maxicar, am auzit si eu ca astia ar fi ceva mai buni... cel putin la caroserie de audi vad ca colegii sunt multumiti.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

In primul rand salut....sunt nou pe forum,in al doilea rand ca sa fiu on topic,probleme cu rugina am si eu la golfuletul meu din '94 la praguri,aripi fata,langa oala stanga fata,hayon,sub baterie,la usi spate sub imbinare chedere(ruginise metalul din chedere) si cred ca pe undeva pe dedesubtul barii spate unde n-am apucat sa umblu momentan......sa va zic cum am procedat eu :

-am slefuit pana la metal,curatat,doua straturi de grund,spray,silicon peste si ulei mineral(mecanisme fine) peste asta

-mentionez ca am avut si niste gauri prin tabla de la praguri unde am bagat spuma poliuretanica si vreau sa spun ca se prezinta destul de bine cel putin momentan(ce o fi acolo Dumnezeu cu mila)

Din cate am inteles de rugina se scapa mai greu si cu toate incercarile in general de reparere doar se incetineste procesul asa ca nu cred ca merita cum s-a mai spus, sablare toata tabla,baie de acid etc....cel putin parerea mea din punct de vedere al costurilor

nu merita.

Link către comentariu

• 1 month later...

Va salut! problema cu rugina la aripi am rezolvat-o cumva mai original! demontat aripa , taiat partea ruginita, confectionat din tabla de aluminiu bucata lipsa si prinsa cu nituri. Am ambitie sa schimb peste tot partile atacate de rugina cu piese facute din aluminiu. O oarecare problema a fost la compartimentul rotilor din spate deoarece forma era ceva mai deosebita, dar am folosit o tabla mai subtire si s-a mulat perfect. La praguri am observat ca partea superioara a pragului nu e atacata de rugina si de aceea am taiat cu flexul pe lunigimea pragului cam la 30 mm distanta de partea de sus. Din pragurile pe care le-am cumparat noi am taiat la aceeasi distanta si dupa grunduire le-am montat tot cu nituri. A urmat o chituire si vopsirea cu antifon, (nu recomand terosonul deoarece dupa 1.5, 2 ani trece rugina prin el!) . Gaurile pentru nituri le-am adancit mai inainte de a pune nituri ,cu un dorn bont. Cand se baga nitul in gaura capul vizibil trebuie sa fie sub nivelul tablei. (cand spun nituri ,a refer la niturile din comert alea cu tija de otel prin ele! ,,poc nituri" cum li se mai spune!)

Link către comentariu

• 1 month later...

Am mai auzit de o situatie cand cineva,dupa curatarea si aplicarea unui strat de grund pe podea pentru a stopa extinderea ruginei, a acoperit dedesubtul masinii cu o tabla relativ subtire de aluminiu, care apoi a modelat-o pe formele existente si a prins-o in nituri.Ce parere aveti?

Link către comentariu

Asa nu o sa mai vada cand rugineste :icon_cheesygrin:

Mi se pare o metoda buna sa pastreze o umiditate constanta la care nu stiu care grund va rezista

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna seara. Tin sa pun o poza cu prinderea de la puntea spate de la al meu Vento. Dupa cum vedeti a ajuns intr-un hal fara de hal. Nu stiu daca se mai poate reface. Aveti grija sa nu patiti la fel, mai bine o reparati din timp. Pareri?post-65013-0-32463800-1335381812_thumb.j

Modificat de taz21
topic mutat
Link către comentariu

Golf 3/vento sunt recunoscute pentru putina rugina care o au.Nu inteleg de ce iti mai faci probleme.

DAca ai de gand sa tii masina mai mult timp(ani) trebuie reparata!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!