Jump to content

Achizitionare Octavia 1

MRC
 Share

Postare recomandată

Buna ziua tuturor. Am un buget de aproximativ 5000 euro si doresc sa-mi cumpar o masina. Cea pe care mi s-a pus pata este Octavia 1, 1.9 TDI, 110 cp.

La ce ar trebui sa fiu atent cand ma duc sa verific o masina?

PS: precizez ca am cautat pe forum dar nu am gasit un topic asemanator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai cautat intrebarea ta?e un topic asemanator

Link către comentariu

Am cautat dar nu am gasit nimic.

In postul meu, ma refeream strict la Octavia 1, nu in general, la toate masinile.

Link către comentariu

In primul rand vreau sa-ti zic ca ai ales foarte bine pentru inceput, motorul 1.9 TDI de 110 cp.

Este defapt celebrul motor de 90 cp, cel mai rezistent motor si cu cel mai mic consum pe langa puterea ce o poate da.

Consuma sub 5 in extern, sub 7 in urban si cat timp il mai si calci un pic din cand in cand, nu o sa te dezamageasca deloc in depasiri.

Iti recomand sa iei Octavia cu motorul asta, cu anul de fabricatie dupa 2001...daca ai sansa sa gasesti una cu carte service, e perfect, dar daca nu gasesti, sa ai grija sa verifici motorul de scurgeri de ulei si la o proba, sa vezi cum trage.

Bafta si pentru orice ai nevoie, intreaba :)

Link către comentariu

Multumesc de reply.

Una din masinile pe care le-am gasit pe internet si pe care ar trebui sa o vizitez, e facuta in 2001, deci e bine.

Consider ca 90 cp sunt cam putini, iar 110 sunt perfecti in raportul putere/consum, pentru un incepator.

Alte probleme des intalnite la Octavii mai sunt?

Link către comentariu

Cam direct spus...

Inafara de zgomotele din interior, care pot fi sau nu prezente, insa se pot rezolva cu putina ambitie....nu este nimic.

Link către comentariu

E pa dracu' ... "asa face toate"... :))

Dupa citeva mii deja incepe concertul...cel putin asa vazui la 2 Tour la colegi de servici...

Oricum e suportabil, si de obicei daca treci prin gropi etc...

In rest daca a fost intretinuta bine se mentin de zici ca sint noi...

Cel putin a mea arata "like new"...

Link către comentariu

Multumesc pentru reply-uri. In ciuda zgomotelor, am de gand sa raman la Octavia.

Link către comentariu

Si eu recomand acest motor! ;) Are un consum extrem de mic pentru ce poate :icon_thumright:

Link către comentariu

• 1 month later...

Iti recomand motorul de 90cp ALH, consuma putin, si nu cred ca ai nevoie de mai multa putere,e criza motorina e scumpa si se tot scumpeste, un consum mic e cel mai bun acum, ii poti face chip pana la 130-140 cp (daca gresesc sa ma corecteze cineva) si cauta nivelul de echipare ELEGANCE, ai tot ce ai nevoie pe ea, ia pe cineva cu o interfata de diagnoza cu tine cand o cumperi, se poate vedea daca are km dati inapoi, si daca are erori stocate

Link către comentariu

Salut iti recomand cu placere tot Skoda Octavia 1 ,90 cp motor ALH .Este o masina foarte robusta si pana acum ( 190 mii km ) nu am avut nici cea mai mica problema referitor la motor turbina etc..Si inca ceva da-i cei trebuie la timp !Fa schimburile de ulei la un interval bine stabilit ( 10 mii km ), cumpara-i produse de calitate (filtre ulei ) si in rest da-i talpa ! Ii place turatia si nu te lasa la greu niciodata !!!

Link către comentariu

Subscriu la cele spuse de CFK . Eu o am de aproape 6 ani , am 110 k si in afara de una fulie alternator , una sonda temperatura , un claxon si un senzor de ambreiaj nu am schimbat nimic . Revizii facute la timp , consumabile şi carburanti cat se poate de buni ( din ceea ce se gaseste in R) şi drum cat cuprinde . Este o masina foarte fiabila , chiar daca are greierasi cam multi .Bafta !

Link către comentariu

Nu stiu cum sunt astea noi , dar ca si robustete , pe O1 nu prea o bate multe masini .......a mea are 9 ani si peste 200000 km , si este pe benzina , merge ca unsa , mici scartaieli pot aparea mai ales pe drumuri denivelate , dar per ansamblu nu ai ce pierde , fata de astea noi cu mult mai multa elecctronica si mult mai multe scartaieli ...succese

Link către comentariu

Ai o nuca mosule :icon_thumright:

Nici eu nu as da tigaia mea pe una noua... Poate pe un O2 cu 1.4 TSI :)) .... in aceeasi bani.... :blah_:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!