Jump to content

Golf 3 1.6 ABU

alin12

Postare recomandată

Va salut. Dupa cu se observa postul este lung, dar este o prezentare, asa ca cine vrea sa citeasca o face de placere si nu se grabeste ;) . Desi sunt de ceva vreme in aceasta comunitate nu am apucat sa postez si aici.

Asadar va prezit Golful meu. Cumparat asta vara din Germanica, an fabricatie 1993, motor 1.6 ABU, 170000 km (carte service). Dotari nu are prea multe: 4 geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, duze incalzite, boxe fata + tweetere, trapa electrica,jante aliaj cu cauciucuri de vara si 4 cauciucuri iarna cu jante tabla.

Acum daca l-am luat au aparut si problemele, ca doar are o varsta. Dar incerc sa ma consolez cu gandul ca il pun pe picioare:

-sonda de temperatura pentru ca nu statea la relanti cand era motorul rece

-schimbat toba pentru ca era sparta

-schimbat capat de bara si semering cutie viteze

A trebuit sa merg la RAR, si bineinteles ca nu au iesit noxele. (valoarea CO2 a fost 9.99 :( ) asa ca am schimbat sonda lambda cu una universala pentru ca era jumate din pretul uneia pentru golf 3. Desi noxele au iesit cu muuuuuult mai bine (0.9 - 1.1) am constatat mai tarziu ca sonda nu functioneaza. In primul rand consumul imens, iar apoi o scanare cu vag com, unde valoarea sondei sta pe 1. Asa ca va dau un sfat: Spuneti NU sondelor universale!!!

Pierdeam apa din borcan, si facea presiune mare cand il deschideam. Asa ca am trecut la schimbatul garniturii de chiulasa. Mecanicul a zis: munca e aceeasi, de ce nu schimbi si distributia?. Am zis ok. Am ramas socat cand am desfacut pompa de apa: doar 2 paleti mai erau intregi, restul erau rupti. Cum asta vara am mers la munte, si acul de la temperatura nu functiona, se pare ca motorul s-a incins cam tare si a ars garnitura la chiulasa. Cu ocazia asta am schimbat si garnitura la capacul culbutorilor si gata... m-a rupt de bani.

Au continuat banii sa plece din buzunar cand am continuat cu schimbatul: bujii, filtre (aer + polen + benzina + ulei), ulei.

Problema principala a ramas, despre care nu am spus dar aparuse de ceva vreme. Motorul avea un mers urat, se balbaia la relanti, se oprea, avea relantiul mic. Se pare ca s-a rezolvat pana la urma, nu definitiv pentru ca tot nu sunt 100 % multumit, cu ajutorul userului SPIONU, care mi-a spus sa intaresc arcul de la regulatorul de presiune de la returul de benzina. Acum mai am o problema cu motorasul (cred) deoarece ramane motorul turat uneori, sau mi s-a mai intamplat sa oscileze relantiul in intervalul 1300-1800 fara sa ating pedala :vaidecapulmeu: fantome.

Am adus si imbunatatiri:

-un cd-player Pioneer luat de pe masina precedenta

-2 boxe spate luate de pe un Punto

-folie autorizata

-becuri cu led

-schimbat lumina la ceasuri

Masina a suferit niste mici accidente se pare deoarece aripa din fata e putin indoita, iar in spate e reparata de mesteru Manole, si pus un stop normal, desi dincolo am stop de GT.

of...cam gata. Astept pareri, idei, intrebari, orice.

Poze:

http://img207.imageshack.us/gal.php?g=picture005io.jpg

http://img525.imageshack.us/i/fotografie0038j.jpg/

http://img230.imageshack.us/i/fotografie0039w.jpg/

Mai am si o lista de dorinte pe care cateva le-am indeplinit:

folie

stopuri

halogen

xenon

boxe si/sau subwoofer

reparat trapa

pozitii

clapeta torpedo

distributie

MFA

iluminare bord

eleron + al 3lea stop

cotiera

Modificat de alin12
Link către comentariu

Pe mine motorul asta nu m-a lasat niciodata la greu pana acum.Ai grija de el ca te va rasplati la randul lui! :icon_thumright:

Sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara evenimente neplacute. :)

Link către comentariu

va multumesc. poza cu pozitiile nu e deloc conform cu realitatea. pozitia din stanga e becul original si da o lumina galbena lumanare, iar cea din dreapta este led si e un alb xenon gen 8000K un usor iz de albastru. poza facuta cu telefonu :sly:

Link către comentariu

Salut, arata bine masina chiar daca mai sunt si mici probleme :icon_thumright:

Iti doresc cati mai multi km fara probleme!

Link către comentariu

va multumesc la toti. observ ca primesc numa cuvinte bune despre ea. as vrea sa fiti sinceri, si daca ceva nu va place sa imi dati idei ca eu schimb. :)

Link către comentariu

Imi place masina. Seama foarte mult cu a mea. Nu-mi place lovitura din stanga-spate. Dar sper sa o rezolvi si sa fie bine.

In rest, km multi fara probleme!

Link către comentariu
  • 2 months later...

Sa o stapanesti sanatos, e leit ca a mea doar culoarea difera si jantele.Nu prea sunt lucruri rele de spus despre g3, doar depinde de fiecare.Oricum masina are ceva ani, deci poti sa te astepti la orice( hai ca te-am speriat putin :blah_: Stai linistit ca in general sunt masini f bune.

Link către comentariu

Am mai taiat un lucru de pe lista. Am montat xenon. A fost cumparat de la userul baracuda de pe forum. Om de nota 10.

Lista ar arata cam asa.

folie

stopuri

xenon

boxe si/sau subwoofer

reparat trapa

pozitii

clapeta torpedo

distributie

MFA

iluminare bord

eleron + al 3lea stop

cotiera

Modificat de alin12
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

frumoasa si masina ta iar problemele care le-ai avut la ea asa le au cam toate golfurile din 93 cu motor de 1,6 se pare ca nu esti singurul,mai cunosc vreo cativa cu asemenea masini/probleme oricum sa o stapanesti sanatos si multi km! :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Publicat (modificat)

Va multumesc mult ptr aprecieri. Intre timp, cand a dat caldura inainte sa montez jantele de aliaj, m-am gandit sa le fac o reconditionare. Nu sunt grozave, dar au fost facute in 6 ore cu totul. Eu sunt multumit de ce a iesit. Ce ziceti?

post-73058-0-33595900-1306178206_thumb.j

post-73058-0-21692000-1306178272_thumb.j

Modificat de alin12
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!