Jump to content

Climatronicul nu trece de treapta a 4-a


sackzitul
 Share

Postare recomandată

Salut, am o problema la un passat b5 in sensul ca, climatronicul nu vrea sa treaca de treapta 4.

Pornesc motorul desi in masina sunt 16 grade si eu il pun pe 29, el tot nu isi mareste viteza mai mult de 4 (cand este pe auto) eu pot sa il pun daca il scot pe auto, faza e ca mergea pana acum o vreme.

Am tot citit topic-uri de climatronic am reusit din meniul secret sa il pun la 12v dar cand ieseam din meniu nu ramanea salvat.

se poate seta sa bage maxim pe auto default????

sau cum pot sa resetez climatronicul din vag-com?? ca faza cu scosul bornei nu a mers :(

am mai primit eroare 4f9 care spune problema cu aeroterma, dar nu tot timpul, din ani in pasti.....

Modificat de sackzitul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poi daca motorul e rece, la ce sa isi mareasca viteza? Sa bage tot aer rece? Pe masura ce se incalzeste apa, creste si turatia ventilatorului.

In afara de asta, o turatie ridicata a ventilatorului nu inseamna ca se incalzeste mai repede in masina, dimpotriva, de obicei e exact invers. Turatia maxima inseamna debit mare de aer, dar aerul este abia caldutz, pe cand la o turatie mai mica iti baga aer fierbinte. Plus ca nu iti fortezi ventilatorul si nici nu ai zgomot de aspirator in masina. Valabil si pentru functia de racire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stiu ca maxim pe auto baga numai cand pui sa sa dea pe parbriz, in rest isi seteaza el cum crede. Asa iti seteaza ventilatia ca in 4 ani de cand am passatul nu am fost nevoit odata sa umblu eu la ventilatie manual.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

faza e ca nu trece de viteza 4 niciodata, asa ramane, pot sa o las si 30min, am si incalzire auxiliara si o pornesc din telecomanda, si acuma iarna ma intereseaza sa se incalzeasca in 5-10min, dar l-am lasat si 30min si tot nu era cald baga incet....

iarna trecuta baga normal adica nu trebuie sa mearga la maxim tot timpul, ca si cum nu as avea climatronic, dar sa creasca normal (viteza), am facut diagnoze, am fost la cei care verifica incalzirea auxiliara etc. au zis ca e ok, nu are eroare nimic, dar faza e ca iarna trecut a mers perfect pana in primavara.

@eto: la parbriz ma intereseaza, dar pana in primavara nici eu nu am umblat la el, numai pe auto a stat si mergea ok, dar acuma...

Modificat de sackzitul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci daca climatronicul e pe 22 auto si dai se mearga pe parbriz aerul nu iti da turatie maxima automat pe parbriz? Ramane tot la 4?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

exact el nu trece de 4.

mai ceva daca is pe incalzirea auxiliara nu merge nici de la buton sa ii cresc turatia (adica sa iese de pe auto), in primavara mergea, merge doar daca ii maresc voltajul din meniul secret :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper sa ne lumineze cineva in legatura cu voltajul ala, eu nu am auzit niciodata de el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si daca il modific nu ramane setat, decat daca raman in meniul secret (ala pe econ+tasta ventilator+tasta caldura, nu stiu combinatia din cap, dar stiti la ce ma refer)

in meniu pe pozitia 9 te lasa tu sa modifici voltaju la aeroterma pana la 12v si pe poz 10 iti zice cat este voltajul actual

pe treapta patru (aeroterma) sta la 6,8, max 6,9v nu trece de 7 :(

Modificat de sackzitul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sorry de double post, dar am inteles din unele parti ca eroarea 4f9 se refera la aeroterma iar din alte parti ca se refera la ventilatorul de la clima. Pana la urma la ce se refera??

Ii posibil ca din cauza la ventilatorul de la clima sa faca asa???

Si am inteles ca la climatronic in locul "clasicelor" rezistente la aeroterma, aceasta are o unitate de control

In concluzie nu merge sa dau mai mult de viteza 4 dar daca intru in modul de diagnoza la voltaj, atunci merge. Poate fi de acolo????? Cum o verific???? Ca am inteles ca nu e chiar asa de ieftina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este. In locul rezistentelor de limitare a curentului, pe ventilator exista un modul electronic de control, destul de scump.

Nu e neaparat nevoie sa fie de la el. Unitatea de climatronic e cea care il comanda. Insa e posibil si ca unitatea de control sa nu stie sa mai urce decat pana la treapta 4.

Cred ca doar prin inlocuirea pe rand a ambelor componente ai putea descoperi defectul.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema este ca daca ii dau din modul diagnoza a climatronicului putere la aeroterma aceasta creste pana la viteza 7 (sau care ii ultima), deci posibil sa nu fie din el prb si nici din modul electric.

Se poate sa fie din cauza ventilatorului de clima??? Cum se poate face o resoftare la climatronic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!