Jump to content

Discuri de frana la A4 2.5TDI quattro

raduku
 Share

Postare recomandată

Buna tuturor!

Am un Audi A4 2.5 TDI quattro, din 07.2001, luat din Germania in 2002. Masina este super si destul de bine echipata: navigation plus, scaune cu reglaj electric cu memorie, instalatie audio Bose, scaune sport, multe alte optionale. Practic in afara de piele, tiptronic si trapa are de toate. Masina avea 30000km la bord si am luat-o de la o reprezentanta BMW: tipul care o avusese a dat-o pentru ca a gasit o masina mai puternica. Acolo am dat pe ea 28.000 euro, am recuperat TVA-ul de 3850 euro si am platit aici taxe de 3000 euro. In plus au fost obisnuitele taxe de inscriere.

Bun. Totul a fost in regula, eram multumit ca trecusem de la un A4 1.8 din 1996 la cu totul altceva. Fugea, nu gluma; am ajuns si pe la 230km/h pe autostrada din Germania.

Problemela au aparut inca de atunci, la priumele frane puse la viteze mai mari, genul 160 - 180 km/h. Simteam unele vibratii, tremura usor masina.

In tara, situatia s-a agravat, asa ca pe la 42000 km am decis sa merg la reprezentanta sa le schimb. Mi-au spus ca discurile sunt ovalizate, asa ca le-am schimbat si totul a fost OK. Asta pana pe la 55000km dupa vreo 2-3 luni. M-am dus la ei sa mi le inlocuiasca in garantie, insa nu au fost de acord cu asta, cica le-as fi incins si apoi as fi trecut prin apa cu ele!!! Masina are si suspensie sport, coborata cu 20mm, asa ca va puteti inchipui prin ce vaduri as fi putut trece. Mi-au propus ca ei sa duca discurile la rectificat nu stiu la ce mecanic meserias, deci nu la reprezentanta, si se va rezolva problema!!!

Dupa scandal si mai multe telefoane date, am rezolvat problema.

Anul asta, in primavara, la 104000km patesc aceeasi chestie. Lecuit fiind de reprezentanta, decid sa le cumpar eu. Asa ca schimb setul de discuri de frana si placutele la un mecanic pe care-l cunosc.

Problema nu a mai aparut, insa va intreb eu: este o problema generala, sau numai eu am avut ghinionul asta? In mod sigur nu am trecut cu ele incinse prin apa!!

raduku

PS forumul e :banghead: (a se citi beton). Nu stiu cum de nu am dat pana acum de el... Bravo!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:offtopic: Scuze pentru interventia off-topic: am vazut ca ai navi+, imi explici si mie in doua-trei cuvinte cum se cauta si se memoreaza posturile de radio?

Multumesc si scuze inca o data!

Link către comentariu

Discutam despre navi+, model cu CD. In partea stanga sus ai niste butoane cu sageti. De la cele care au sagetile pe verticala, schimbi posturile memorate. De la cele cu sagetile pe orizontala, prin apasare lunga cauti postul urmator in sens crescator sau descrescator. S-ar putea sa fi inversat rolul butoanelor verticale cu cele orizontale; oricum este usor de dat seama.

Cand ai gasit postul si vrei sa-l memorezi, folosesti butonul rotativ dreapta. Prin rotire selectezi pozitia unde vrei sa memorezi postul (una din cele 6 de pe ecran; vezi ca sunt 2 "seturi", deci 12 pozitii pe FM). Prin apasare lunga pe butonul rotativ memorezi pozitia respectiva.

Daca ai volam multifunctional, prin butoanele din partea stanga, sus si mijloc, cauti posturi noi, iar cu cel stanga jos si dreapta jos comuti posturile presetate.

Sper sa te descurci.

:offtopic: Scuze pentru interventia off-topic: am vazut ca ai navi+, imi explici si mie in doua-trei cuvinte cum se cauta si se memoreaza posturile de radio?

Multumesc si scuze inca o data!

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

.... eu sunt "posesorul fericit" al unor discuri ovalizate din cauza idiotilor care nu mi-au curatat fuzetele de frina inaintea inlocuirii discurilor. Un fir de rugina, span etc duce in scurt timp la distrugerea discurilor. Nu stiu de ce e asa de complicat sa-ti faci meseria pt care esti platit. Pe instructiunile de schimbare a discurilor scrie foarte clar : "curatati temeinic fuzetele inainte de montare" ca sa nu mai zic de "montati rotile in aceeasi pozitie fata de discuri la fiecare montare/demontare a rotilor ...."

... eu am renuntat sa ma mai duc la mecanici ... si mai mult decit atit propun un topic .....

Link către comentariu

@raduku: si eu sunt "fericitul" posesor al unor discuri fata ovalizate. La mine se manifesta numai la 60km/h. Am mers pe A2 si cu 200, am franat si nimic. Masina mea are 164.000 km si inclin sa cred ca discurile sunt fie cele din fabrica, fie schimbate acum multi ani. Rezolvarea se poate face in 2 feluri:

1) daca grosimea lor permite, se rectifica la un meserias

2) RECOMANDAT - schimbat discuri +placute.

E adevarat ca discurile incinse si trecute prin apa suporta un soc termic f puternic dar nu se ovalizeaza asa usor.

Link către comentariu

Am incercat si eu sa rectific la un "meserias" discurile de frana, dar nu le-a nimerit. Aveau tot aceleasi simptome, insa atenuate. Prin urmare am procedat la punctul 2) propus de tine. Am ramas si cu 2 seturi de discuri de frana care arata ca noi, dar cu care nu mai am ce face. O sa incerc si la alt meserias. Poate ma indrumi tu...

Danke!

@raduku: si eu sunt "fericitul" posesor al unor discuri fata ovalizate. La mine se manifesta numai la 60km/h. Am mers pe A2 si cu 200, am franat si nimic. Masina mea are 164.000 km si inclin sa cred ca discurile sunt fie cele din fabrica, fie schimbate acum multi ani. Rezolvarea se poate face in 2 feluri:

1) daca grosimea lor permite, se rectifica la un meserias

2) RECOMANDAT - schimbat discuri +placute.

E adevarat ca discurile incinse si trecute prin apa suporta un soc termic f puternic dar nu se ovalizeaza asa usor.

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu

Nu am unde sa te indrum pentru ca ale mele sunt la minim si nu pot fi rectificate iar eu oricum le voi schimba!

Link către comentariu

recificarea se poate face si pe altceva decit pe strung ? cele noi arata ca si cum ar fi honuite ...

Link către comentariu

Aceleasi simtome le am si eu ;) si chiar ieri am vb cu un prieten care si-a luat de 3 zile un A4 2.0 benzin si mi-a zis ca si lui ii face cam la fel, adica: de la viteza mare cand franeaza ii cam tataie fundu masinii pe drum, parca nu are stabilitate, tremura, etc iar discurile nu ii sunt ovalizate pt ca le-a verificat. Am stat si ne-am judecat, mai mult eu, si incep sa cred ca ar fi o problema din fabrica... sau masinile nu au fost gandite pt drumurile noastre (cel putin la mine in judet numai drumuri nu sunt).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!