Jump to content

Demontare oglinda

PsyChoRo
 Share

Postare recomandată

Tocmai am observat ca am niste apa/mizerie in semnalizatorul de la oglinda stanga si as vrea sa curat toata zona.

Imi poate spune cineva cum se poate demonta capacul acela protector sa ajung la semnalizatorul din oglinda ?

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din ce am vazut, si din ce stiu, trebuie sa fie 2 suruburi torx, parca de 10 sub oblinda, se desfac cele 2 si iese plasticul cu tot cu semnalizator, apoi deconectezi semnalizatorul (scoti mufa) si apoi bafta la curatat.

Link către comentariu

Salut

E buna descrierea colegului dar nu completa

Ca sa desfaci fara sa dai geamul jos trebuie sa cobori oglinda in jos, apoi desfaci carcasa ( are un clips mare la mijloc, ai grija aici) scoti carcasa, apoi ai acces la alea 2 suruburi, le desfaci, scoti mufa aia si iese partea de jos

Dar..daca ti-a intrat mizerie in locul unde e semnalizatorul ( alea 2 leduri) nu o sa poti ajunge acolo pentru ca e lipit compartimentul ala, doar eventual daca scoti becul de luminare laterala si dai cu jet de apa pe acolo

Am incercat eu ca il am putin crapat si s-a murdarit dar nu am reusit de tot

Uite aici un link cu operatiunea:

http://simplement.skoda.free.fr/technique/retro-ext/retro-ext.htm

Bafta!

Modificat de TENT
Link către comentariu

Ca sa scoti carcasa de sus, cum ai procedat pentru a o desface din clipsurile alea doua?

Ai impins de ea spre interior, sau ai bagat vreo surubelnita, ceva?

Link către comentariu

Sper ca pe mine m-ai intrebat...am impins carcasa chiar in zona aia, intre carcasa si plasticul de jos, iar partea de jos am bagat un card bancar ca sa incerc sa o fortez inspre afara, dintii sunt pe partea de jos iar din carcasa de sus vine asa ca un dinte in forma de U acolo

Dar mare atentie sa da-ti oglinda in jos ( spre asfalt cum ar fi) inainte pentru ca altfel nu puteti scoate carcasa pentru ca se blocheaza in geamul oglinzii acolo jos, asa am patit eu prima data si m-am chinuit de mi-au venit spumele pana am pus-o la loc ca sa pot misca oglinda:)

Dupa ce o scoate-ti de acolo, mai are vreo 3 dinti nesemnificativi in fata jos, si 3 clipsuri sa le zic asa undeva prin mijlocul ei, puteti baga un card bancar intre carcasa si plasticul de jos ( ala cu iluminarea) si trageti in sus controlat si iese usor

Sper ca am fost coerent

Sa mai adaug legat de curatirea spatiului de semnalizare si iluminare:

Pana la urma am desfacut-o iar, am scos partea de jos cu semnalizatorul, am luat un cutit subtire si am inceput sa o dezlipesc ( partea alba de partea de plastic transparent) incet si cu rabdare merge, necesita ceva fortare controlata, asa la feeling sa zic, mai ales in colt, spre semnalizator dar merge

Apoi am curat frumos toata partrea alba nichelata ( rugina care era pe acolo de la tablita care e pusa sa apere becul si plasticul mi-a mancat din nichel dar a mai ramas)

La final am luat Poxipol am dat frumos pe marginea la ambele parti si le-am lipit la loc, a iesit parfum, acum o am din nou curata ca noua si nu mai are moarte

Singura chestie la operatiunea asta e ca daca mi se sparge ( sau o sparg) si vreau sa o curat din nou nu mai merge pentru ca poxipolul ala nu se mai desface in veci asa usor cu un cutit, mai mult ca sigur se sparge plasticul transparent

Dar sa speram ca nu mai iau oglinzi sau alte chestii:)

Daca vrea cineva poze sa-mi zica ca mai am o poarte semnalizatoare desfacuta si pot sa va arat cum sa incepeti cu cutitul, e foarte importanta ordinea de "plesnire" altfel riscati mult sa ruperi plasticul alb

Modificat de TENT
Link către comentariu

Da, TENT, pe tine te intrebasem. Multumesc mult pentru clarificari. Vreau sa ma uit la oglinda din dreapta ca nu prea incalzeste, insa astept temperaturi mai mici.

Link către comentariu

Si eu am avut matasea broastei in zona aia fiindca aveam o fisura in zona transparenta pe care am neglijat-o.

Metoda cu dezlipirea este buna dar este ultima solutie. Mai inainte iti recomand o varianta mai sigura :

desfaci oglinda asa cum ti-au explicat ( eu folosesc pentru asta o lama lata de circa 10mm cu margini rotunjite si virf ascutit ca la dalta), scoti becul, scoti mufa ( atentie ca are o siguranta subtire din plastic, pe care daca o rupi trebuie sa legi mufa cu sirma, fiindca iese singura in timp de la trepidatii ) si dai jos parte inferioara.

Si acum vine partea mai speciala. In loc sa dezlipesti partea transparenta ( daca ai fisurat-o dai doua milioane jumate pe una noua) dezlipesti parte neagra ( in care este si mufa ) si care iese si cu placuta de circuit pe care sint led-urile pentru semnalizare. Astfel ramine o carcasa cu doua compartimente si doua gauri pe unde le poti spala ( si ai si avantajul ca la spalare nu risti sa distrugi circuitul ). Dupa curatare lipesti la loc ( oricum e in interiorul carcasei deci riscul sa intre apa in caz ca nu ai lipit cum trebuie este mic ), si montezi restul oglinzii.

In poza la mine este lipitura peste tot fiindca am avut-o sparta, tu desfaci numai partea incercuita cu rosu.

post-58507-0-59194800-1290196708_thumb.j

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

nu e chiar doua milioane jumatate.. e 190 ron modelul asta si aproape 100 celalalt model

Link către comentariu

Iubitule, ar fi bine sa fie asa, dar cel transparent jos si cu locas de bec este aproape 250 roni, iar cel opac jos, fara bec este 190 roni. Astea sint preturi spuse de mai multi vinzatori de piese din Bucuresti acu' citeva luni. Daca la voi piesele sint atit de ieftine sinteti fericiti ! - din pacate nu cred ...

Link către comentariu

Confirm si eu ca piesa respectiva este 194 RON la PORO/Brady/ElcarGid Am sunat personal pentru ca aveam nevoie dar pana la urma mi-am reparat-o singur

Asa ca poti crede:) sau poti suna, nu e mare chestie, dai codul iti spun pretul

La diverse magazine de pise poate sa fie si 250, am intalnit si eu, dar de ce ai lua de acolo cand poti sa iei de la reprezentanta

EU la un magazin am gasit ( cica original) la 140 RON

Bafta

Modificat de TENT
Link către comentariu

La mine in dreapta, cand merge cand nu merge... la stanga am schimbat partea de semnalizare deja. Sunt curios daca mai are rost sa desfac si sa curat in dreapta, sau direct la schimb...

Link către comentariu

Cred ca are rost sa desfaci si sa cureti pe acolo, sa refaci legaturile, e clar ceva din oglinda daca cu una noua merge, iar ledurile de exemplu nu se pot strica si apoi sa-si revina

Link către comentariu

RRS,

Mufa care face legatura cu semnalizarea din oglinda si lumina de jos ( daca ai asa ceva) este in oglinda si are o siguranta mica, pe care recunosc ca eu am rupt-o la prima demontare, fiindca practic nu am vazut-o . Acea mufa, din vibratii iese, este suficient sa se miste un mm , si face sau nu face contact. Deci desfa oglinda post-58507-0-24591800-1290670449_thumb.jsi verifica mufa daca este bine fixata- daca are joc leg-o cu o sirmulita, ca e in interiorul oglinzii si nu se vede. Din poza se vede ca la mine este legata cu sirma si nu mai am probleme .

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

deci trag de capac in sus...si iese...doar ca e frig si mi-e frica sa nu fie plastic casant...

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut,

In 8 saptmanai am sa intru in posesia noi mele masini, octavia tour care practic este octavia 2 fara facelift.

Acest model are oglinzile mari de pe octavia 2 FL insa nu sunt vopsite carcasele in culoarea caroseriei.

Stiu cineva cum se desfac acele carcase?

Din cate am vazut eu aici oglinda e mult diferita fata de cea de la octavia 2.

Multumesc

Link către comentariu

• 1 month later...
nicureddogsflo

am patit o problema cu oglinda de la sofer , a fost lovita si daca tot o schimb as vrea sa pun oglinzi facelift.

stiu ca se poate pune,am vazut o masina cu astfel de oglinzi puse dar as vrea sa stiu daca oglinzile noi mai au functia de a lumina spatiul de intrare in autovehicul ca sa vezi noaptea.

Modificat de nicureddogsflo
Link către comentariu

Au si cele de FL si au si unele prefacelift, din 2007 incoace.

Link către comentariu

• 1 year later...

In oglinda soferului zbarnaie ceva cand inchid portiera sau cand dau peste oglinda. Am vrut sa o desfac azi (fara sa ma uit intai pe net) si cred ca am crapat ceva in partea din fata, la plasticul ala gri de la interior (parca am vazut si niste fire pe acolo. Nu stiu cat de nasol e, ca mi-a sarit un pic inima si am prins la loc imediat ce incercasem sa desfac. Acum, ca am vazut cum sta treaba, ma voi dota cu un set de imbusuri Torx si abia dupa aia ma apuc sa vad ce face galagie in carcasa.

Luminile merg corespunzator, oglinda se misca bine, incalzirea functioneaza, insa parca nu se incalzeste ca la fost masina (Aveo hb 2007). A fost umblat la usa aia, cred eu, deci fostul proprietar (sau mai exact cei din service) nu a facut o treaba chiar buna.

Si mi se mai pare o chestie, oglinzile sunt mai mici, campul vizual asisderea. Nu m-am obisnuit eu cu tractorul sau asa e normal?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Poti sa te consideri norocos. In ianuarie mi-am cumparat si eu o skoda octavia 2 2005. si nu am circulat cu ea ca am asteptat sa se linisteasca lucrurile cu taxa asta de timbru. in fine am inmatriculat-o de curand si am inceput sa circul cu ea. Saptamana trecuta observ ca nu se aprinde becul de iluminat din oglinda dreapta. Prima data m-am gandit ca s-a ars. Am cautat pe forum am gasit 15 mii de solutii de demontare a oglinzii. am cumparat si becul pt oglinda exterioara este W5W si costa 1.5 lei la comercianti. Astazi avand timp am demontat oglinda sa schimb becul. Pt demontare am procedat in felul urmator:

- am deschis carcasa oglinzii incepand de la usa spre exterior cu o surubelnita subtire peste care am pus o carpa ca sa nu zgarii plasticul cand faci parghie pe el.

- am demontat sticla oglinzii tragand usor fiecare clema care tine oglinda de motoras

- si in sfarsit am demontat partea de jos desfacand cele 2 suruburi torx T9.

Cand am demontat parte de jos surpriza!!! nu exista bec pt iluminare ci doar pentru semnalizare. Deci am mai citit pe forum ca au fost montate doua tipuri de oglinzi pe skoda, unele cu lumini ambientale altele fara lumini, dar culmea e ca eu le am pe amandoua. Cea stanga e fara, iar cea din dreapta e cu bec  de iluminare. Asta dupa ce le-am desfacut pe amandoua. Asa ca  fostul proprietar a fost bomba, cel mai probabil a lovit`o si a schimbat`o la colt de strada. 

Acum intrebare mea e de unde stiu care e oglinda originala din fabrica si care e cea inlocuita gresit?

Link către comentariu

In mufa care duce la semnal, deci nu firele de la incalzire (daca le ai cu incalzire), deci in mufa vin doua sau trei fire ? Daca ai doua fire la amindoua oglinzile atunci ai avut oglinzi fara acel bec. Daca ai trei fire, atunci poti pune linistit acel bec si la oglinda lipsa, schimbind numai partea de jos, cea cu semnalul . In poza pusa de mine in postul 13 vezi ca ies fire prin axul oglinzii, care duc la o mufa indicata cu o sageata - despre acele fire vorbesc.

Link către comentariu

Sunt 3 fire care duc la mufa aia neagra, in schimb nu le vad pe cele 2 care ar tb sa duca la becul de ilumincare. Si da am oglinzi cu incalzire. Ce naiba o fi facut asta cu firele alea pt iluminare ? de unde vin alea? vin din usa sau din alta parte?!

Link către comentariu

De la calculatorul de usa.

Link către comentariu

Momentan nu am timp, dar cred k o sa le desfac iar si oglinzile si fata de usa sa vad exact cum sunt firele la cea cu iluminat ca sa fac o comparatie la oglinda stanga de la sofer care e fara iluminat. si daca are firele trase inseamna ca era cu iluminat din fabrica.

Link către comentariu

• 2 months later...

Octavia mea dă semne de maturitate deplină.

Astăzi, când am închis portiera, pur și simplu din senin, clir blu scai... a căzut oglinda :scratch:  doar sticla, nici măcar stratul ala de smoală de pe verso nu l-a luat cu sine în cădere, a rămas lipit pe suportul din plastic.

Când am inspectat-o am constatat că era atât de maturată- smoala- că devenise friabilă.

Deci, după ceva ierni cu utilizarea încălzirii oglinzilor sau după ceva veri caniculare (nu știu cine-i mai vinovat), asteptați-va, să vă cadă oglinzile!

Link către comentariu

Era sa cada aia din dreapta si la mine. Ciudat, la Aveo nu am avut problema asta (si nici altii nu s-au plans).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!