Jump to content

Butuc yala skoda fabia

maxxgabi
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Vreau sa multumesc membrilor forumului pentru informatiile postate. Cu autorul lor am reusit sa-mi repar butucul de la yala. Operatia s-a intamplat dupa ce am ajuns in tara, mai exact ieri si m-a costat 50 de lei si vreo 4 ore de chitibusarit. Am luat un butuc de la dezmembrari si din doua am facut unul. Vreau sa spun ca butucul masinii era rupt (nu mai avea partea care se vede la exterior si ii lipsea un catel). Am reusit sa desfac butucul de la dezmembrari si am mutat cateii de la cel original in cel "nou". Apoi am incercat cateii dati jos pana am gasit unul care s-a potrivit perfect in locul celui lipsa. Aici am avut noroc, cred, l-am gasit din a doua incercare. Ambii butuci aveau la interior vaselina, eu n-am pus nimic in plus dar cred ca va trebui sa-l ung cu ceva, dar mai incolo. Multumsc Carmina pentru raspunsurile prompte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut tuturor ...ajutati-ma sa-mi repar iala de la usa dreapta skoda fabia 1.2 12v 65cp 2003 ,am desfacut toata usa panou totul aveam de schimbat si cablurile la macara deci am facut 2 treburi..una reusita dar cu iala nu am reusit,initial am zis ca este swich dar nu a fost asa e functional,am desfacut iala de pe usa ca sa pot vedea tot ce este la ea,partea mecanica am separt-o de partea electronica(cea cu motorasi si alti limitatori inauntru) problema e ca motorasul e functional dar oare ceva din toate plasticurile ce sant acolo nu mai face treaba buna,daca apasam pe limitatorii din interior raspundea la comenzi usa...mai bn as schimba-o cu una sh ceva idei sau pareri daca pute-ti sa ma ajuta-ti

post-109906-0-36942900-1351803165_thumb.

post-109906-0-95383100-1351803417_thumb.

Modificat de pancu.boss
Link către comentariu

Am sa incerc sa te ajut eu, daca imi dai voie.

Si acea saiba trebuie....din imaginea a doua.

Nu stiu ce s-a intamplat....dar piesele respective nu aveau cum sa lipseasca.....

post-25544-0-47649200-1351807037_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

crede-ma am desfacut-o acea saiba de plastic nici macar nu era acolo,macar sub forma de piesa rupta....inchiderea a mers...de aceea zic vad ca in rest e exact ca a mea,mentionez iar ca pozele le-am gasit pe un site http://forums.vwvort...ems!!!-(/page19 se vede in poza nr 3 pe situl asta ca saiba vine undeva la partea de sus al acelui sitem de plastic,i-mi pare rau ca deja am montat totul la usa ieri am renuntat sa mai ma complic ca am stat 2 ore cu ochii la iala aia....daca vrei sa ma aju-ti iti raman recunoscator nu lipseste absolut nimik decat saiba aceea,e normal i-mi dadeam seama daca era acea tija e logic ca am verificat-o

Modificat de pancu.boss
Link către comentariu

nu lipseste tija nimic doar acea saiba nu era la mn dar nici resturi de plastic nu am gasit cand am desfacut-o in poza care a-ti postat-o dvs la partea de jos este doar un limitator,la mn erau 2....si acea tija era existenta ..intr-o poza postat de mn acea tija lipseste ma rog am luat pozele de pe net pt ka eu am uitat sa fac ceva poza sa mai vb despre aceasta problema,poate mai ajutam pe cineva:)

post-109906-0-60146200-1351865616_thumb.

Modificat de pancu.boss
Link către comentariu

• 2 months later...

Salut, am si eu aceeasi problema legata de butuc; se misca in gol; mi-a dat multe semne pe care nu le-am luat in seama si acum a facut poc :).

Am reusit sa-l scot, nu sa-l si desfac (am rezolvat cu ajutorul cuiva), am cumparat si un chit inainte de al desface si am realizat ca nu-i bun (greseala mea desigur).

Atasez cateva poze cu "problema".

Acest butuc yala + contact si cheie are codul: 6Y0898167E

Kitul de reparatie ar fi: 1U0898004 (desi din cate am vazut pe google, pentru acest cod primesc imagini de la acea "siguranta" rupta din poza 2, nimic in plus)

Kit-urile pe care le-am cumparat si nu s-au potrivit sunt: 1U0898001 şi 1U0898002

Intrebarea mea pentru voi este:

POT CUMPARA UN BUTUC DIN DEZMEMBRARI SI SA-I INLOCUIESC PICIORUSELE DIN POZA 3? ASA L-AS FACE SA MEARGA CU VECHEA CHEIE !

Multumesc !

post-112128-0-58619400-1359152605_thumb.

post-112128-0-14322200-1359152606_thumb.

post-112128-0-46347200-1359153736_thumb.

Modificat de b0n3z
Link către comentariu

Da, ,,cateii" de pe butucul tau trebuie ,,transplatati" pe butucul din dezmembrari.

Ce vreau eu sa iti spun tie...ar fi bine sa vorbesti prima data cu un ,,broscar"... :winter: fiindca este un lucru migalos, trebuie sa respecti ordinea cateilor, nu merge numai asa aranjati la intamplare...vad ca in poza 3 l-ai scos deja pe cel din pozitia 1....la locul lui repede... :winter: altfel o sa-i incurci de nu o sa mai stii care pe unde a fost, si vei complica lucrurile.

Daca altii au reusit:

http://www.daciaclub...re-t121828.html

Tu...sau altcineva...nu vad de ce nu ar putea sa faca acelasi lucru.... :winter:

Uite, niste imagini de pe o masinuta din grupul VAG....

post-25544-0-09546200-1359208442_thumb.j

post-25544-0-93101700-1359208453_thumb.j

post-25544-0-34616300-1359208472_thumb.j

post-25544-0-54226800-1359208487_thumb.j

post-25544-0-15541200-1359208505_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Buna, iti multumesc frumos pentru acest raspuns care m-a incurajat :-*, nu stiu daca ar fi o prob mutarea lor de pe un butuc pe altul, presupun ca butuc arata la fel, ramane doar ca atunci cand scot un catel de pe butucul stricat sa-l pun pe noul butuc din acelasi loc din care l-am luat, nu?

Cea mai mai problema ar fi gasirea unui butuc identic cu al meu...stiu un centru dezmembrari care are doar skoda si vw :-D sper sa gasesc acolo.

O seara buna si multumesc inca o data :)

Link către comentariu

Servus....

Exact.

Nu cred ca va fi o problema, daca stii tu un centru de dezmembrari...daca nu sunt si altele, dar nu stiu daca iti vor vinde doar un butuc, ma gandesc ca vand pereche plus cheile...etc. si atunci pretul va fi nitel mai piperat. Dar te descurci tu, negociezi ...

Succes.

Modificat de carmina
Link către comentariu

Salut!

Am revenit :-D, s-a rezolvat :

- cumparat butuc din dez. (50 lei)

- demontare si curatare

- schimbat "catei"

- montat pe masina.

Multumesc mult carmina pentru ajutorul acordat.

Toate cele bune.

Link către comentariu

Buna seara. Am si eu o problema mare la yala unde se baga cheia. Eu parca nu am arc acolo. Se invarte 90 de grade stanga ( pt deschidere ) si 90 de grade dreapta ( pt inchidere ) ca si cum ar fi in gol. Nu am bagat de seama fiindca credeam ca asa este la Fabia ( am achizitionat recent masina, deci nu stiam cum era cand era ok) dar acuma ca vad aici kituri service care includ si arc, ma gandesc ca nu e normal cum e la mine. Dar asta sa fie cea mai mica problema. Pana acuma mergea sa deschid/inchid masina. Roteam 90 de grade, se activa senzorul si deschidea/inchidea usile. De cand am cumparat masina, am simtit ca agata putin, in special la inchidere ( rotire dreapta) dar am zis ca daca nu se agraveaza problema e o.k. In ultimele doua zile e tot mai grav. Astazi de exemplu, la inchidere, s-a blocat cam pe la 45 de grade catre inchidere. Adica cam pe diagonala. Am facut eforturi mari sa rotesc cheia pana in capat sa o pot inchide. Efectiv credeam ca mi se va rupe cheia in contact ( mai ales ca e si tip briceag). Astazi a fost avertismentul final ca trebuie sa fac ceva. Mentionez ca nici inchiderea de pe telecomanda nu imi functioneaza, deci nici macar nu pot amana reparatia.

Asadar, am si eu niste intrebari :

1. Eu stau la bloc, deci exclus sa stau cu masina descuiata 2-3 zile pana ar veni comanda la piese sau kitul acela de reparatii. Dar, ca sa comand kitul de reparatie, trebuie sa demontez butucul si sa vad exact care e problema. Cu butucul demontat, nu pot incuia masina. Asa-i ? Deci trebuie sa-l demontez, sa vad care-i treaba, sa montez inapoi butucul, si cand vin piesele sa-l demontez din nou, sa-l repar si sa-l montez inapoi.

2. Am observat ca se pot comanda piesele si la reprezentanta. Se poate comanda ca si un fel de kit de reparatie ? adica sa contina toate cele necesare ? Sau doar o anumita piesa ?

3. Am observat ca ati mentionat cum ca voi ati avea doua yale de deschidere la masina. Eu doar pe partea soferului am. Se poate asa ceva ? Masina in cauza e o Fabia din 2000. Sau am si eu in partea dreapta sub plasticul acela mic de langa maner ? Daca da, sa il fortez cu un cutit sau ceva sa-l scot ? Nu rup nimic acolo ?

Cred ca par un nebun cu atatea intrebari si s-ar putea ca unele sa fie si niste aberatii dar sunt in necunostinta de cauza si sunt si cam disperat. Inchiderea din telecomanda nu-mi merge, si acuma si yala s-a stricat. Eu practic nu mai pot folosi masina. Mentionez ca in starea in care este butucul acuma, cred ca maxim de doua ori mai pot incuia/descuia masina pana se strica de tot. Chiar nu mai exista nici o yala pe unde pot deschide masina ? Nici macar la portbagaj si am yala cum e la ibiza/polo. Macar sa intru prin portbagaj :)

Link către comentariu

1. Poti. Demontezi butucul : cu o surubelnita pe care o introduci in ,,pastila" unde intra limba butucului, rasucesti spre dreapta...sau stanga...este acelasi lucru pe care il face limba butucului. Poti si sa-l demontezi, sa vezi despre ce este vorba si il vei monta la loc.

2. Da, kit de reparatie, dar nu este musai de la reprezentanta.

3. Scoti plasticul si vezi...eu cred ca ai si pe partea dreapta. Cu cheia masinii, bagi cheia in acea tesitura a capacului...asa este gandit.... sau...cu ce crezi tu...

Dupa ce dai ornamentul ce mascheaza butucul vei avea raspunsul daca mai exista o yala pe masina.

Daca ai butuc si pe dreapta...nu va fi nicio problema, vei inchide/deschide masina de la butucul respectiv, pana vei repara pe cel din stanga.

Modificat de carmina
Link către comentariu

NU exista capac de protectie la fabie, daca nu are gaura in capac atunci nu are butuc pe dreapta.

Link către comentariu

Buna ziua. Revin cu detalii. Intr-adevar a avut dreptate Al Bundy. Nu am yala pe dreapta. Acuma revenind la problema cu yala de pe stanga. M-am uitat acolo si, surpriza : am doar un surub care-l pot demonta. Nu doua. Am inceput sa desfac surubul pana la o limita fiindca imi era frica sa nu imi pice in usa, dar nu am reusit sa scot butucul. Oare nu am desfacut destul surubul ? Am desfacut pana la un punct, dupa care am tras de maner si am rotit cheia putin si am tras catre mine dar nu a iesit butucul. Oare trebuie sa scot mai intai ornamentul acela de plastic de pe langa yala ? Sau sa desfac de tot surubul in care sta ? nu pica in interior ?

Link către comentariu

Salut,

Eu la masina mea am 2 suruburi (unul mic care am observat ca merge scos, adica paote sa-ti cada in usa si unul mai mare care nu iese)

Din exteriorul masini am tras de maner, am folosit o surubelnita ca sa scot capacelul negru (nu cred ca este obligatoriu sa faci asta, deoarece acest capac se tine de butuc din cate am vazut nu de usa)

Am desfacut surubul mic pana mai avea putin si cadea (se simte la mana, daca misti stanga-dreapta de surubelnita "torx" si simti ca surubul are un joc este de ajuns)

La surubul mare invarti de 10-15 ori din surubelnita si cred ca este de ajuns; daca esti sigur ca surubul mic este la limita iar butucul nu iese atunci mai desfaci surubul mare...

Tragi de maner deschidere usa, bagi cheia in butuc, rotesti putin si tragi spre tine, trebuie sa iasa...

Mult noroc !

Link către comentariu

Mersi mult. Chestia e ca la mine am doar un surub. Nu doua. O sa incerc asa cum ai spus. Sa-l desfac pana are joc si dupa aia sa incerc sa trag butucul afara.

Link către comentariu

Daca ai doar un surub, uite procedura:

!

Daca cade in interiorul usii, scotii dopul de cauciuc (in partea de jos a usii) si cu o surubelnita cu cap magnetic, il scoti afara.

Daca masina este varianta low cost, oare nu ar fi mai bine sa montezi o alarma cu inchidere centralizata pe ea, si sa termini cu problemele de genul asta...vezi ca ai doar un butuc...il mai scutesti de uzura.

Asa nu mai ai ce umbla la butucul usii veci...sau marog, doar cand iti este dor de cheie... :winter:

Modificat de carmina
Link către comentariu

Mersi foarte mult de video Carmina. Ma va ajuta enorm. Vorbesc la viitor fiindca Luni ma voi apuca ( acuma tot ploua ). Uite de exemplu, eu desfiletam pana aproape in capat si doar dupa aceea trageam de maner si incercam daca iese butucul. Inca o data multumesc foarte mult si va tin la curent cu problema care va fi.

Am o intrebare : vad in video ca, si cu butucul scos, baiatul tine manerul tras. Se poate lasa manerul dupa ce scoti butucul ? Sau doar dupa ce se baga butucul inapoi se poate doar ?

In alta ordine de idei, e clar ca saptamana viitoare ma duc la un atelier de montat alarme si inchideri centralizate, sa vad ce-mi spun baietii. Daca pot sa o rezolve pe cea existenta de pe masina, sau trebuie instalata alta. Am noroc fiindca am avut in Ibiza la care nu functiona bine inchiderea centralizata si am cumparat una noua pentru a o monta, dar in service au reusit sa o repare pe cea originala. Deci, inchidere centralizata am nou-nouta. Dupa ce o voi monta, yala a ramane doar in caz ca raman fara baterii, sau o ia razna inchiderea din telecomanda.

Modificat de Lucian86
Link către comentariu

Poti lasa manerul cand doresti, trebuie tras in momentul in care doresti sa scoti butucul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

si kitul ala de reparatie pt butuc chiar asa se numeste ? ca am fost la cateva magazine de piese auto nu au gasit dupa denumirea asta..

Link către comentariu

Da.

Colegul Bone3z a achizitionat 2 kituri de reparatie, si nu s-au potrivit...

A mai fost cineva pe aici cu aceeasi problema...tot asa, nu s-a potrivit.

De ce nu mergi pe varianta achizitionarii unui butuc complet din dezmembrari? Uite Bone3z asa a procedat...  si nu a mai avut emotii...

Link către comentariu

la cat costa un butuc din dezmembrari ( mai ieftin de 80-100 ron nu am gasit ) nu vad care e rostul sa cumpar asa , mai ales ca si astea din dezmembrari e posibil sa aiba aceleasi probleme.am gasit kit din ala pe okazii , la 100 lei..

Link către comentariu

• 2 months later...

salut tuturor,

am si eu problema cu tija. am avut "norocul" sa dau de un individ priceput care atunci cand mi-a montat macaraua la usa stanga fata, sa imi rupa tija.

am fost in service in Ploiesti si normal ca baietii mi-au oferit varianta cu schimbatul ptr butuc din ambele usi si contact fie sa fac comanda la Skoda de butuc. oricum cea mai ieftina varianta a fost 430 lei.

am vazut pe forum ca se poate comanda kitul de reparatie insa azi am avut surpriza neplacuta sa vad ca nu se gaseste pe nicaieri( cei de la MobelAuto mi-au zis ca ei nu aduc, iar la magazine de piese auto au cautat baza lor de date si toti imi spuneau ca nu se mai fabrica asa ceva.

imi puteti spune unde as putea gasi, va rog?

multumesc.

Link către comentariu

Dezmembrari.

Ovidiu, procedeaza exact ca si colegul Bonez...ai vazut ce fain si-a rezolvat el problema?

Succes.

Modificat de carmina
Link către comentariu

• 1 month later...

Si eu am  probleme cu butucul, varianta dezmembrari mi se pare si mie cea mai accesibila.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!